Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

θα γίνουν αόρατα



Τα πυραυλικά στρατεύματα της Ρωσίας θα γίνουν αόρατα

19.11.2012,




запуск баллистическоая ракета РС-18 Российские ракетные войска стратегического назначения РВСН космодром Байконур межконтинентальная баллистическая ракета МБР РС-18 Стилет УР-100Н шахта  СНВ
Φωτογραφία: RIA Novosti

Τα κινητά πυραυλικά συστήματα με νέα μεταμφίεση. Με οχήματα, ικανά να προσομοιώνουν εκτοξευτές θα εξοπλιστούν τα πυραυλικά στρατεύματα της Ρωσίας το 2013. Όπως εξηγησε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ο νέος τεχνικός εξοπλισμός θα ανεβάσει το επίπεδο προστασίας του προσωπικού και των όπλων από το χτύπημα του πιθανού αντιπάλου.





Τα νέα οχήματα επιτρέπουν τη συγκάλυψη της μετακίνησης των πυραυλικών συστημάτων στις θέσεις εκστρατείας. Διαστρεβλώνουν τα πραγματικά ίχνη και αφήνουν ψεύτικα, που οδηγούν σε λανθασμένες θέσεις και εγκαταστάσεις. Στο Διαδίκτυο έχουν ήδη αναρτηθεί οι φωτογραφίες τέτοιου τεχνικού εξοπλισμού.
Το όχημα μηχανολογικού εξοπλισμού και καμουφλαρίσματος 15M69 προορίζεται για επτά άτομα. Μπορεί να λειτουργεί τόσο με τα κινητά πυραυλικά συστήματα Yars και Topol-M, όσο και αυτοτελώς. Το κάθε όχημα είναι εφοδιασμένο με εξοπλισμό για την τοποθέτηση ψευδών ιχνών, καθώς επίσης και με κοντέινερ οπτικής και θερμικής προσομοίωσης εκτοξευτήρων πυραύλων. Ένα τέτοιο όχημα προσομοιώνει μία ολόκληρη μοίρα από 6 εκτοξευτήρες.
Πρέπει να πούμε την αλήθεια ότι από τον νέο εξοπλισμό δεν είναι ενθουσιασμένοι όλοι οι εμπειρογνώμονες. Εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με την ανάγκη της χρηματοδότησης τέτοιων σχεδίων, π.χ. ο στρατιωτικός σχολιαστής της εφημερίδας «Κομσομόλσκαγια πράβντα», συνταγματάρχης Βίκτορ Μπαρανέτς :
- Τίθεται το ερώτημα: πόσο σημαντικό είναι αυτό σήμερα, που μετρούμε κάθε δεκάρα για την κατασκευή των πραγματικών πυραύλων. Έχουμε σοβαρά προβλήματα σε ό,τι αφορά την κατασκευή νέων πυραύλων, που θα πρέπει να αντικαταστήσουν τους απαρχαιωμένους, που η εγγυημένη προθεσμία χρήσης τους είχε παραταθεί ήδη 3-4 φορές.
Οι αμφιβολίες του εμπειρογνώμονα είναι, προφανώς, δικαιολογημένες. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης, ότι οι πύραυλοι, που βρίσκονται σε μαχητική βάρδια πρέπει να καμουφλάρονται,- πιστεύει ο υπεύθυνος συντάκτης της «Ανεξάρτητης Στρατιωτικής Επιθεώρησης» Βίκτορ Λιτόβκιν:
- Στη Συνθήκη START-3 υποδείχνεται συγκεκριμένη περιοχή, που προορίζεται για την ανάπτυξη κινητών πυραυλικών συστημάτων. Η έκτασή της φτάνει τα 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αλλά οι ακριβείς συντεταγμένες της δεν αναφέρονται εκεί. Επειδή οι Αμερικανοί αναπτύσσουν το σύστημα ταχείας παγκόσμιας κρούσης – ο αριθμός των πυραύλων χωρίς πυρηνικές κεφαλές ξεπερνά ηδη τις 4 χιλιάδες- δεν αποκλείεται ότι οι πύραυλοι αυτοί μπορούν να καταφέρουν πλήγμα στις δικές μας στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις. Για να μη βρεθούν τα συστήματά μας υπό την απειλή τέτοιου πλήγματος, χρειάζεται να επικαλυφθούν.
Σήμερα το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας συνεχίζει τον επανεξοπλισμό των Πυραυλικών Δυνάμεων της χώρας. Το 2012 οι Δυνάμεις αυτές πήραν σχεδόν 20 μονάδες μηχανολογικού εξοπλισμού και ως τον Σεπτέμβριο ήταν ήδη εξοπλισμένες κατά το 25% με σύγχρονα πυραυλικά συστήματα Yars και Topol-M.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου