Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

οι διαδικασίες της κατασκευής του τρίτου αεροδρομίου στην Κωνσταντινούπολη


Ας τα ακούμε και να τα βλέπουμε .... μας εφαγαν οι Δημοκρατικές Κουβέντες .....στην  Βουλή .

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι διαδικασίες της κατασκευής του τρίτου αεροδρομίου στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών της γειτονικής χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός παραχώρησης, καθώς το αεροδρόμιο θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και ο μειοδότης θα αναλάβει όλο το κόστος κατασκευής του αλλά και της λειτουργίας του.

Το νέο αεροδρόμιο της Κων/πολης θα κατασκευαστεί στις βόρειες όχθες της Πόλης στη Μαύρη Θάλασσα και θα έχει δυνατότητα εξυπηρέτησης 70 εκατομμυρίων επιβατών αρχικά με μελλοντικό στόχο 100 εκατομμυρίων επιβατών. Θα έχει 6 διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης.

Η απόφαση για την κατασκευή του ελήφθη καθώς το σημερινό αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ παρά τους τρεις διαδρόμους προσγείωσης απογείωσης δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Κωνσταντινούπολης.
 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Έκλεισε το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στον Άγιο Στέφανο, και όλη η έκταση παραχωρήθηκε στο αεροδρόμιο «Κεμάλ Ατατούρκ» της Πόλης. Με τον τρόπο αυτό έγινε πραγματικότητα ένα αίτημα 30 ετών της Πολιτικής Αεροπορίας για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων αναγκών του αεροδρομίου καθώς αυξάνεται ραγδαία η κίνηση των πτήσεων επιβατικών αεροσκαφών προς της Κωνσταντινούπολη.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο γειτνιάζει με το πολιτικό αεροδρόμιο και σύμφωνα με την απόφαση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων τα 600 στρέμματα παραχωρήθηκαν στο Υπουργείο Μεταφορών. Με τον τρόπο αυτό τα εκατοντάδες επιβατικά αεροσκάφη θα μπορούν να σταθμεύουν στην έκταση αυτή μειώνοντας εντυπωσιακά τους χρόνους αναμονής.

Η μεταβίβαση της έκτασης μέχρι σήμερα ήταν αδύνατη καθώς «οι πασάδες» δεν δέχονταν με κανέναν τρόπο καμία συζήτηση. Τώρα που ο Ερντογάν ελέγχει το στρατό μέσα σε μια νύχτα έκλεισε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο και το μεταβίβασε για χρήση πολιτικών αεροσκαφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου