Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

άρση της απαγόρευσης στις γυναίκες να υπηρετούν σε θέσεις μάχης

Την ιδιαίτερη χαρά του για την απόφαση εξέφρασε ο Ομπάμα
Πέμπτη,  Ιανουαρίου 2013

Την άρση της απαγόρευσης στις γυναίκες να υπηρετούν σε θέσεις μάχης στην πρώτη γραμμή ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα.
Την άρση της απαγόρευσης στις γυναίκες να υπηρετούν σε μάχιμες θέσεις στην πρώτη γραμμή του πυρός ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα, με επίσημη ανακοίνωσή του.


«Στόχος του υπουργείου Άμυνας, με την κατάργηση του συγκεκριμένου κανόνα, είναι η αποστολή των ενόπλων δυνάμεων να εκτελείται από τους πλέον καταρτισμένους και ικανούς, ανεξαρτήτως φύλου». Την απόφαση χαιρέτισε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μέσω του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ δήλωσε «ιδιαίτερα ευτυχής» με την απόφαση, ενώ έκανε λόγο και για «προσπάθεια να διευρυνθούν τα πεδία ευκαιριών για τις γυναίκες».
Ο Κάρνεϊ πρόσθεσε ότι την εισήγηση για το συγκεκριμένο μέτρο είχαν κάνει ανώτατοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι, ωστόσο το ζήτημα είχε επίσης συζητηθεί μεταξύ Ομπάμα και Πανέτα.
Η άρση της απαγόρευσης αναμένεται να κάνει προσιτές στις γυναίκες περισσότερες από 230.000 θέσεις εργασίας, καθώς και να επιτρέψει την επαγγελματική ανέλιξη των γυναικών μελών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Περίπου το 14% του ενεργού στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ αποτελείται από γυναίκες. Στη διάρκεια των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, γυναίκες μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων εργάστηκαν ως ιατρικό προσωπικό, στρατονομία και πράκτορες, κάποιες φορές ανεπισήμως σε μονάδες της πρώτης γραμμής.
Περισσότερες από 800 γυναίκες τραυματίστηκαν στους πολέμους axortagos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου