Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Πραγματοποίηση Επίσκεψης Σ.Ε.Α.Ν. Κιλκίς στο Βόλο


Στις 5&6 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε εκδρομή του Σ.Ε.Α.Ν. Κιλκίς στο Βόλο. Τα μέλη του επισκέφθηκαν το Σάββατο πρωί την 32 ΤΑΞΠΝ όπου τους υποδέχθηκε ο  Δκτής της  32 ΤΑΞΠΝ Ταξίαρχος κ. Ε. Παπαδόπουλος και ο Επιτελάρχης Σχης (ΠΖ) κ. Κορέλλης στο Στρατηγείο της Ταξιαρχίας όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία της Ταξιαρχίας από την ίδρυσή της έως σήμερα & ξεναγήθηκαν στους χώρους του Στρατοπέδου.
Μετά επισκέφθηκαν τον Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας όπου τους υποδέχθηκε εγκάρδια ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συνδέσμου αλλά και μέλη του. Εκεί τελέστηκε αγιασμός και τα εγκαίνια του εικονοστασίου που δώρισε το μέλος κ. Νικόλαος Τσακίρης, πίσω ακριβώς από το Μνημείο Πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών. Το εικονοστάσι πήρε το όνομα του προστάτη των Εφέδρων Αξιωματικών Μεγαλομάρτυρα Αγίου Νικήτα. Θα τιμάται κάθε 15 Σεπτεμβρίου ανήμερα της εορτής του καθώς την ίδια μέρα εορτάζομαι την Ημέρα Εφέδρου Αξιωματικού.
Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο Μνημείο Πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη όλων των πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών στους υπέρ της πατρίδος Αγώνων, καθώς και των τεθνεώτων προέδρων και  μελών των δύο Συνδέσμων, από τον Στρατιωτικό Ιερέα της 32 ΤΑΞΠΝ Τχη (ΣΙ) π. Δημήτριο Παπαστέργιο, ο οποίος παίρνοντας το λόγο καλωσόρισε τα μέλη του ΣΕΑΝ Κιλκίς και τους ευχήθηκε Υγεία και Προκοπή.
Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Κιλκίς κ. Κ. Παπαγεωργίου κατέθεσε στην συνέχεια στεφάνι στην μνήμη τους. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και όλοι οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν τον Εθνικό μας Ύμνο.
Ο πρόεδρος του ΣΕΑΝ Κιλκίς κ. Κων/νος Παπανικολάου απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο του ΣΕΑΝ Μαγνησίας κ. Κων/νο Καραδήμα και αυτός με τη σειρά του το χρυσό μετάλλιο  του Συνδέσμου.
Στον κήπο του Συνδέσμου μας παρατέθηκε μικρή δεξίωση προς τιμήν των φιλουξενουμένων μας.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας ακολούθησε γλέντι και φαγητό στην ταβέρνα "Χρηστάρας¨στο Βόλο .
Την δεύτερη μέρα ακολούθησε επίσκεψη του Συνδέσμου στην 1η ΤΑΞΑΣ όπου τους υποδέχθηκε ο Επιτελάρχης της, όπου τους καλωσόρισε και τους ξενάγησε στους χώρους της καθώς και στα ελικόπτερα Apache, Xioui.
Το απόγευμα επισκέφθηκαν και γευμάτισαν στα Καλά Νερά απ' όπου και αναχώρησαν με τα καλύτερα συναισθήματα για το Κιλκίς. 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου