Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Αδελφοποίηση Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας & Λεμεσού Κύπρου


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στις 26/5/2018, στην αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας Βόλου, η τελετή Αδελφοποίησης μεταξύ των Συνδέσμων Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας και Λεμεσού Κύπρου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν η Αντιπεριφεριάρχης Μαγνησίας & Β. Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Αντιδήμαρχος Βόλου κ. Ζέρβας, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Βόλου,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Μουλάς, ο Πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος κ. Νάσης Στυλιανός, ο Υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς Υποστράτηγος κ. Βύνιος Γεώργιος, ως εκπρόσωπος του Διοικητού της 1ης Στρατιάς, ο Ανχης (MX) κ. Μπαζούλας Θωμάς, ως εκπρόσωπος του Δκτού της 32 ΤΑΞΠΝ, ο Τχης (ΑΣ)κ. Αθανασίου Αλέξανδρος ως εκπρόσωπος του Δκτού της 1ης ΤΑΞΑΣ, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Επιπυραγός κ. Ευάγγελος Λιακόπουλος, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Βόλου Ανχης (ΥΓ) κα Μπίτση Γεωργία, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας, το Δ.Σ. και τα μέλη του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας και πλήθος κόσμου. Η επίσκεψη των Κυπρίων Εφέδρων Αξιωματικών  πραγματοποιήθηκε από 24-27 Μαΐου 2018 με σκοπό την αδελφοποίηση των δύο Συνδέσμων Μαγνησίας & Λεμεσού. Συνδιοργανωτής μας η Ένωση Κυπρίων Μαγνησίας. Το πρόγραμμα της αδελφοποίησης είχε ως εξής.
Στις 24/5/2018 η κυπριακή αποστολή με έξι μέλη του Σ.Ε.Α. Λεμεσού έφτασε στο Βόλο. Την ίδια μέρα το απόγευμα καλωσορίσαμε τους επισκέπτες μας μαζί με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας και τους παραδώσαμε φάκελο που περιείχε ενημερωτικό υλικό για την Μαγνησία, το Βόλο, την αφίσα, το πρόγραμμα, την πρόσκληση στην εκδήλωση, καθώς και το pin του Συνδέσμου μας. Προορισμός μας το χωριό Μηλιές, ένα από τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου. Αφού περιηγηθήκαμε στο χωριό, επισκεφθήκαμε τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου μας καλωσόρισε ο εφημέριος π. Κων/νος Κουκουβίνης, ο οποίος και μας ενημέρωσε για την ιστορία του Ι.Ναού. Συγκεκριμένα μας είπε: Ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών έχει κτιστεί πριν το 1741 και είναι τρίκλιτος Βασιλική με κρυφούς τρούλους. Ο Ναός είναι δισυπόστατος με παρεκκλήσιο των Αγίων Πάντων. Από την προφορική παράδοση γνωρίζουμε, ότι η αγιογράφηση έχει γίνει από Αγιορείτη μοναχό και το τέμπλο, που είναι ξυλόγλυπτο και επιχρυσωμένο από ξύλο φλαμουριάς, έχει κατασκευαστεί από Ηπειρώτες.            Ο Ναός έχει καταπληκτική ακουστική, η οποία οφείλεται σε μικρά πήλινα πιθάρια, τα οποία βρίσκονται στις γωνιές των τρούλων, χωρίς να είναι εμφανή και σε ένα πηγάδι στο κέντρο του Ναού. Ακόμα ο Ναός δίκαια έχει χαρακτηριστεί, ως η «Αγία Λαύρα» του Πηλίου. Και αυτό γιατί στις 7 Μαΐου 1821 ο Μηλιώτης Διδάσκαλος του Γένους Άνθιμος Γαζής κήρυξε, μετά τη Θεία Λειτουργία, τη Θεσσαλική Επανάσταση. Τελειώνοντας η ξενάγηση οι Πρόεδροι των ΣΕΑΝ Μαγνησίας & Λεμεσού απέδωσαν στον Ιερέα τιμητική πλακέτα εις ανάμνηση της επίσκεψης των δύο ΣΕΑΝ στις Μηλιές. Αφού ήπιαμε ένα καφέ στην πλατεία του χωριού και απολαύσαμε τη σκιά των αιωνόβιων πλατάνων επισκεφθήκαμε το Σιδηροδρομικό Σταθμό Μηλεών όπου και περπατήσαμε κατά μήκος των γραμμών απολαμβάνοντας την φυσική ομορφιά της περιοχής και εξιστορώντας στους φιλοξενούμενους μας την ιστορία του Σταθμού και το ρόλο που διαδραμάτισε το τρενάκι του Πηλίου.
Την επόμενη μέρα 25/5 η κυπριακή αποστολή με τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΝ Μαγνησίας και της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας επισκεφθήκαμε τον Διοικητή της 32 ΤΑΞ ΠΝ κ. Ευάγγελο Παπαδόπουλο όπου μας ενημέρωσε για το ρόλο και την αποστολή της 32 ΤΑΞΠΝ από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Στον Διοικητή οι δύο ΣΕΑΝ απέδωσαν τιμητική πλακέτα ενόψει της αδελφοποίησης των δύο Συνδέσμων. Μετά επισκεφθήκαμε την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Β. Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία μας υποδέχθηκε θερμά και προσέφερε στην κυπριακή αποστολή ενημερωτικό υλικό και τιμητική πλακέτα από την επίσκεψη της κυπριακής αποστολής. Οι δύο ΣΕΑΝ ανταπέδωσαν τιμητική πλακέτα και ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη  για την φιλοξενία και βοήθεια που προσέφερε.
Τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού επισκεφθήκαμε στη συνέχεια στο Επισκοπείο όπου είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε από κοντά, να  τον ενημερώσουμε για την αποστολή και το ρόλο των ΣΕΑΝ σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και τον λόγο της επισκέψεως μας. Ο Σεβασμιότατος προσέφερε στην κυπριακή αποστολή εικόνα της Παναγίας που τόσο ευλαβούνται οι Ελληνοκύπριοι αδελφοί μας. Ομοίως οι δύο ΣΕΑΝ ανταπέδωσαν τιμητική πλακέτα στον Σεβασμιότατο και τον ευχαρίστησαν για την βοήθεια που προσέφερε στην αδελφοποίηση αυτή.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τους υποδέχθηκε επίσημα το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Α.Ν Μαγνησίας στο γραφείο τους, όπου η επίσκεψη ξεκίνησε με  επιμνημόσυνη δέηση μπροστά από το Μνημείο Πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών, στον αύλειο χώρο του γραφείου, παρουσία του Στρατιωτικού Ιερέα της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Ταγματάρχη (ΣΙ) π. Δημητρίου Παπαστέργιου, όπου και μνημόνευσε τα ονόματα των τεθνεώτων προέδρων και μελών των δύο Συνδέσμων καθώς και όλων των πεσόντων στα πεδία των μαχών εφέδρων αξιωματικών στην Ελλάδα και Κύπρο. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο του Σ.Ε.Α. Λεμεσού Βίκτωρα Τσίγκη στο Μνημείο, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου. Στη συνέχεια σε μια λιτή και απέριττη τελευτή ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας Κων/νος Καραδήμας ενημέρωσε τα μέλη της κυπριακής αποστολής για τις δραστηριότητες του Συνδέσμου μας και τους απένειμε την ανώτατη τιμητική διάκριση του Συνδέσμου, τον Αργυρούν Μετάλλιο ,μετά Διπλώματος για την πολύτιμη προσφορά τους στο Πανελλήνιο Εφεδρικό Κίνημα και τις επιτυχείς διαδικασίες αδελφοποίησης μεταξύ των δύο Συνδέσμων. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α. Λεμεσού ευχαρίστησε το Δ.Σ. για την φιλοξενία και υποδοχή στο Βόλο και εξήρε το έργο, τις προσπάθειες, τις δραστηριότητες που επιτελούνται προς όφελος του εφεδρικού κινήματος καθώς και τις άοκνες, επιτυχείς προσπάθειες που κατεβλήθησαν για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η Αδελφοποίηση αυτή. Για όλους τους ανωτέρω λόγους σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. απονεμήθηκε από τον πρόεδρο κ. Τσίγκη ο Χρυσούν Σταυρός Αξίας & Τιμής μετά Διπλώματος. Η επίσκεψη αυτή έκλεισε με παράθεση μικρής δεξίωσης στον κήπο του γραφείου.
Στις 26/5 το πρωί το πρόγραμμα περιείχε ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου από υπεύθυνο υπάλληλο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Βόλου όπου αναλυτικά εξήγησε όλη την ιστορία και τα εκθέματα του Μουσείου. Οι δύο ΣΕΑΝ στο τέλος της ξενάγησης επέδωσαν τιμητική πλακέτα και ευχαριστίες προς το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου.
Επόμενος σταθμός η Μακρινίτσα όπου οι επισκέπτες μας μαγεύτηκαν από την ομορφιά, τη χλωρίδα, την αρχιτεκτονική του πηλιορείτικου παραδοσιακού οικισμού καθώς και την υπέροχη θέα προς το Βόλο και τη γύρω περιοχή, γεύτηκαν ντόπια παραδοσιακά γλυκά κουταλιού  και επισκέφθηκαν διάφορα αξιοθέατα της περιοχής, όπως η εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην κεντρική πλατεία του χωριού και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας, όπου μαζί με τον καφέ τους απόλαυσαν την καταπληκτική θέα προς τη θάλασσα. Το μεσημέρι απολαύσαμε παραδοσιακή πηλιορείτικη κουζίνα στην πλατεία του χωριού.
Η μεγάλη στιγμή της επίσκεψης της κυπριακής αποστολής έφτασε το βράδυ του Σαββάτου με την τελετή αδελφοποίησης που έγινε στην αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας Βόλου παρουσία των πολιτειακών & στρατιωτικών αρχών της περιοχής μας καθώς και πλήθος κόσμου που είχαν γεμίσει την αίθουσα. Το πρόγραμμα της τελετής είχε ως εξής:
Τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΑΝ Μαγνησίας κ. Σιαφάκας Βασίλειος ο οποίος άνοιξε την εκδήλωση καλωσορίζοντας όλους τους προσκεκλημένους. Χαιρετισμούς απεύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Αντιδήμαρχος Βόλου κ. Ζέρβας Ανδρέας, ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος κ. Νάσης Στυλ..
Στη συνέχεια ομιλίες πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Μαγνησίας κ. Κων/νος Καραδήμας, ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α. Λεμεσού κ. Βίκτωρ Τσίγκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων κ. Αδάμος Μουζουρής με θέμα ¨Η Κύπρος στους Αγώνες του Έθνους». Ακολούθησε η υπογραφή της Διακήρυξης Αδελφοποίησης των δύο Συνδέσμων από τους Γενικούς Γραμματείς και Προέδρους των ΣΕΑΝ μέσα σε έντονα συγκινησιακά κλίμα και ανταλλάσοντας τιμητικές πλακέτες. Στη συνέχεια ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με την χορωδία και ορχήστρα του τμήματος ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου οι χορωδοί των οποίων στο πέτο τους είχαν λουλούδι πορτοκαλί με δάφνες πράσινες  σχηματίζοντας τη σημαία της Κύπρου αποδίδοντας με αυτό τον τρόπο τιμή στην κυπριακή αποστολή.
Την σκυτάλη πήρε το χορευτικό τμήμα του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου όπου απέδωσαν χορούς με απαράμιλλη λεβεντιά και στολές προς τιμήν των φιλοξενουμένων μας. Στους δύο αυτούς μαέστρους οι πρόεδροι των ΣΕΑΝ απέδωσαν τιμητικές πλακέτες ευχαριστώντας τους για τη  ποιότητα όλων αυτών που παρουσίασαν.
Προς τιμήν της κυπριακής αποστολής ο Δήμος Βόλου παρέθεσε δείπνο μετά την τελετή αδελφοποίησης.
Με ανάμεικτα συναισθήματα και πλούσιες εμπειρίες η κυπριακή αποστολή το πρωί της Κυριακής 27/5 ταξίδεψε για την Μεγαλόνησο αφήνοντας μια αγκαλιά ανοικτή για την επόμενη επίσκεψη επισφράγισης της αδελφοποίησης στο νησί της Αφροδίτης. Καλό ταξίδι αδέλφια μας και καλή αντάμωση στη Λεμεσό.
Θερμές ευχαριστίες από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο, στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, στον Δήμαρχο Βόλου κ. Αχ. Μπέο, στο Δκτή της 32 ΤΑΞΠΝ κ. Ε. Παπαδόπουλο, στο τυπογραφείο Αλ. & Κατερίνας Μαγγιώρη, στην ΕΨΑ, στο ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και στην κα Σ.Χάλαρη και Αγγ.Κοντοπούλου, στον κ. Γκογκινούδη και τον Πολιτιστικό   Αθλητικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Βόλου, στα ζαχαροπλαστείο Γιωργάκη και σε όλα τα μέλη της χορωδίας του ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ & του Χορευτικού Συλλόγου για την άψογη εμφάνιση τους στην τελετή αδελφοποίησης των δύο Συνδέσμων.





Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη απευθύνει χαιρετισμό


Ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντγος κ. Στ. Νάσης απευθύνει χαιρετισμό

Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας Εφ. Ταγματάρχης (ΠΖ) κ. Κων/νος Καραδήμας

Τα Δ.Σ. των Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας & Λεμεσού ανταλλάσσουν τιμητικές πλακέτες 


Προσθήκη λεζάντας

O Υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς Υπγος κ. Γ. Βύνιος, ο Ανχης (ΜΧ) κ. Μπαζούλας Θωμάς και η κυπριακή αποστολή

Ο Αντιδήμαρχος Βόλου κ. Α. Ζέρβας απευθύνει χαιρετισμό 

Καλωσόρισμα και παράδοση φακέλων και ενημερωτικού στην κυπριακή αποστολή

Τα Δ.Σ των Σ.Ε.Α.Ν. και της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας στον σιδηροδρομικό σταθμό Μηλεών

Περιήγηση - ξενάγηση κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής

Στη στέγη φιλίας της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας 

Συνάντηση των Δ.Σ. των ΣΕΑΝ και της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας με το Σεβασμιότατο κ.κ. Ιγνάτιο 

Από την επίσκεψή μας στην Μακρινίτσα


Ξενάγηση στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών
Επίδοση τιμητικής πλακέτας στον Ιερέα του Ι.Ναού π. Κων/νο Κουκουβίνη




Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας κ. Αδάμος Μουζουρής 

Ο Γεν. Γραμματέας του Σ.Ε.Α.Λεμεσού κ. Δημήτριος Μικελλίδης διαβάζει την διακήρυξη αδελφφοποίησης 


Υπογραφή διακήρυξης αδελφοποίησης από τους προέδρους των Σ.Ε.Α. Μαγνησίας& Λεμεσού κ. κ. Καραδήμα Κ. & Τσίγκη Β.

Υπογραφή διακήρυξης αδελφοποίησης από τους Γεν. Γραμματείς των Σ.Ε.Α. Μαγνησίας& Λεμεσού κ. Μικελλίδη Δ. & Σουλιώτη Γ.Α

Ο Τελετάρχης της εκδήλωσης Εφ. Λοχαγός (ΥΠ) κ. Β. Σιαφάκας




Απονομή τιμητικής πλακέτας στην χοράρχη της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου κας Αγγελικής Κοντοπούλου 



Η χορωδία τη ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου



Επίδοση τιμητικών πλακετών στην Αντιπεριφερειάρχη κα Δ. Κολυνδρίνη και στον Σ.Ε.Α. Λεμεσού αντίστοιχα

Επίδοση ενημερωτικού υλικού στην κυπριακή αποστολή για την ιστορία και τα αξιοθέατα της Μαγνησίας από την Αντιπεριφερειάρχη κα Δ. Κολυνδρίνη 

Συνάντηση - ενημέρωση από τον Δκτή της 32 ΤΑΞΝ & επίδοση τιμητικής πλακέτας στο Τξχο κ. Ε. Παπαδόπουλο

Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Ιγνάτιο και επίδοση τιμητικής πλακέτας

Επίδοση από τον Σεβασμιότατο της εικόνας της Παναγίας στον πρόεδρο του Σ.Ε.Α.Λεμεσού κ. Β. Τσίγκη

Από την επίσκεψη της κυπριακής αποστολής στην 32 ΤΑΞΠΝ

Το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού & Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου

Ο Χοροδιδάσκαλος κ. Τριαντ. Γκογκινούδης

Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Χορευτικό & Αθλητικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Βόλου. Την παραλαμβάνει ο χοροδιδάσκαλος κ. Τρ. Γκογκινούδης



Απονομή Χρυσούν Σταυρού Αξίας & Τιμής μετά Διπλώματος στην Σημαία του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας από τον Πρόεδρο του Σ.Ε.Α. Λεμεσού κ. Β. Τσίγκη


Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας  κ. Κ. Καραδήμας & ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Λεμεσού κ. Β. Τσίγκης κατά την απονομή παρασήμου στην Σημαία του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου