Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Σ.Ε.Α.Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΕ ΑΣΚΗΣΗ ΠΛΩΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΤΟΥ 730 ΤΜΧ

Σήμερα 10/5/2018 πραγματοποιήθηκε στον Πηνειό ποταμό, διεξαγωγή της άσκησης κατασκευής πλωτής γέφυρας στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πλωτών Μέσων (ΚΕΠΜ) της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ στην ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΛΑΡΙΣΑΣ , του 730 Τάγματος Μηχανικού.
Ο Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας είχε προσκληθεί να παρακολουθήσει την άσκηση, έπειτα από πρόσκληση της Διοίκησης Μηχανικού της 1ης Στρατιάς. Από τον Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας παρακολούθησαν την άσκηση πέντε Έφεδροι Αξιωματικοί ο Έφ. Τχης (ΠΖ) κ. Καραδήμας Κ., ο Έφ. Λγός (ΥΠ) κ. Σιαφάκας Β., ο Εφ. Λγός (ΤΧ)κ. Ανδρινός Στ., ο Εφ. Ανθλγός(ΕΜ) κ. Μαραγκός Λ. και ο Έφ. Ανθλγός(ΠΖ) κ. Γουλιώτης Γ.
Επίσης παρόντες ήταν έφεδροι αξιωματικοί από τους υπόλοιπους τρεις θεσσαλικούς νομούς, καθώς και πολλοί έφεδροι. Από την 1η Στρατιά παρευρέθηκαν ο Επιτελάρχης της Υποστράτηγος κ. Ιλαρίδης, ο Δκτής Δκσης Μηχανικού Τξχος κ. Κωνσταντίνου, ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ.α.
Τον συντονισμό της άσκησης είχε ο Δκτής  του 730 ΤΜΧ Ανχης (ΜΧ) κ. Μαδούρος ο οποίος καθ' όλη την διάρκεια της άσκησης ενημέρωνε και εξηγούσε κάθε ενέργεια που ταυτόχρονα γίνονταν στο πεδίο της άσκησης. Όλοι οι παρευρισκόμενοι έμειναν πολύ ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι από την ακρίβεια , τον συντονισμό , την οργάνωση, την επαγγελματικότητα και το ήθος του προσωπικού του 730 ΤΜΧ.
Το αντικείμενο της άσκησης ήταν η κατασκευή πλωτής γέφυρας επί υδάτινου κωλύματος με χρήση του Ρώσικης κατασκευής PMP, κατασκευή σχεδίας και κίνησης αυτών με χρήση λέμβων LCB-25 Ελληνικής κατασκευής. Οι Έφεδροι Αξιωματικοί ενημερώθηκαν για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συλλογών κατασκευής των πλωτών γεφυρών, και κατόπιν παρακολούθησαν επίδειξη χρήσης αυτών. Στη συνέχεια αφού περιεργάστηκαν συνοδεία των στελεχών το υλικό, επιβιβάστηκαν κατά ομάδες στις λέμβους όπου είχαν την μοναδική ευκαιρία να νιώσουν την ιπποδύναμη, την ταχύτητα και την ευελιξία των λέμβων LCB-25!!Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την άψογη εκτέλεση της άσκησης.
Στο τέλος της άσκησης οι έφεδροι αξκοί επιβιβάστηκαν σε σκάφη για μια πρώτη επαφή με τα πλωτά μέσα του Μηχανικού.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δκτή της Δκσης Μηχανικού Τξχο κ. Κωνσταντίνου για την τιμητική πρόσκληση να παρακολουθήσουμε την άσκηση από κοντά, καθώς και τον Δκτή του 730 ΤΜΧ για την υποδοχή και οργάνωση της άσκησης.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου