Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Ύψιστη τιμή σε Έλληνα Ταξίαρχο από το Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας


Μία σημαντική, τιμητική διάκριση του Γαλλικού Υπουργείου Άμυνας πρόκειται να απονεμηθεί αύριο σε Έλληνα Ανώτατο Αξιωματικό του Στρατού Ξηράς.
Πρόκειται για τον Επιτελάρχη του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου Λάρισας, Ταξίαρχο Χρ. Δρίβα, ο οποίος μετά από πρόταση του Γάλλου Διοικητή της EUFOR RCA  Υποστρατήγου Philippe Ponties θα λάβει από το Γαλλικό Υπουργείο το Χρυσό Μετάλλιο Άμυνας. Η ύψιστη αυτή τιμητική διάκριση έχει θεσμοθετηθεί από την Κυβέρνηση της Γαλλίας το 1982 και απονέμει σε στρατιωτικό προσωπικό σε εξαιρετικές περιπτώσεις Χρυσό, Αργυρό και Χάλκινο μετάλλιο ανάλογα με τις υπηρεσίες που παρέχονται σε επιχειρησιακό επίπεδο...
έχοντας την έγκριση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. 
Ως Επιτελάρχης του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου της Λάρισας,  ο Ταξίαρχος Χρήστος Δρίβας αξιολογήθηκε θετικά για το έργο του τόσο από το Ελληνικό καθώς και από το Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας αφού ήταν ο άνθρωπος που μαζί με τον Γάλλο Διοικητή έφεραν επιτυχώς εις πέρας την ανθρωπιστική επιχείρηση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία προβάλλοντας έτσι τη χώρα μας και αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει και να φέρει εις πέρας δύσκολες αποστολές. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι  η επιλογή του Ταξιάρχου Χρήστου Δρίβα ως Επιτελάρχης της EUFOR RCA ήταν προσωπική επιλογή του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, ο οποίος γνωρίζοντας τις ικανότητές του τον επέλεξε από την νεοσύστατη Διεύθυνση Επιχειρήσεων Επιρροής ως Επιτελάρχη. Μάλιστα πριν από ένα περίπου χρόνο είχε συγχαρεί ο ίδιος δημόσια τόσο τον Ταξίαρχο καθώς και το προσωπικό του Στρατηγείου,
ενώ και ο Γάλλος Διοικητής, παρόλο που ο ίδιος κατέχει το Αργυρό Μετάλλιο Άμυνας, αξιολογώντας και κρίνοντας θετικά το έργο του Ταξιάρχου Δρίβα τον πρότεινε για το Χρυσό Μετάλλιο.
Στην αυριανή τελετή λήξης της επιχείρησης στη Λάρισα εκτός από την παρασημοφόρηση του Επιτελάρχη, το ΓΕΕΘΑ θα απονείμει τιμητική διάκριση και σε όλο το προσωπικό Έλληνες και ξένους, οι οποίοι απέδωσαν τα μέγιστα στην πολυεθνική αυτή προσπάθεια αποκτώντας πλούσια εμπειρία και γνώσεις τις οποίες τα Γενικά Επιτελεία θα αξιοποιήσουν κατάλληλα. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου