Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΕΛΛΙΔΗ


Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, παραδίδοντας σήμερα με απόφαση του ΚΥΣΕΑ τη Διοίκηση της, διακατέχομαι από συγκίνηση, γιατί αποχωρίζομαι όλους εσάς, που υπήρξατε πολύτιμοι και φιλότιμοι συνεργάτες, ανεξαρτήτως θέσεως και βαθμού.

       Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια, που είχα την τύχη να διοικήσω τη 1η ΣΤΡΑΤΙΑ, τον μεγαλύτερο χερσαίο επιχειρησιακό Σχηματισμό του Ελληνικού Στρατού.

Θεωρώ υποχρέωσή μου να αναγνωρίσω σε όλους σας τη σκληρή προσπάθεια που καταβάλατε μη φειδόμενοι κόπου και χρόνου, πέρα από κάθε επαγγελματική υποχρέωση και καθήκον, την πίστη στην εκτέλεση της αποστολής, τη διάθεση προσφοράς που σας διακατείχε, την ψυχή και το ήθος σας.

       Συνεργαστήκαμε μέσα σε πνεύμα σύμπνοιας, διατηρήσαμε υψηλό φρόνημα, καλλιεργήσαμε συνειδητή πειθαρχία, ανεβάσαμε το επίπεδο εκπαιδεύσεως και επιχειρησιακής ετοιμότητας και δεν αρκεστήκαμε στη διαχείριση απλώς των τρεχόντων θεμάτων.

       Παράλληλα, το ηθικό, η εμφάνιση, η ασφάλεια, η εκπαίδευση του προσωπικού, η επιχειρησιακή σχεδίαση και ετοιμότητα, η ποιότητα και η συντήρηση του υλικού διατηρήθηκαν σε άριστο επίπεδο.

       Το έργο αυτό, ήταν δικό σας. Οφείλεται στη μεθοδική επιτελική εργασία, στη χρηστή ανθρωποκεντρική διοίκηση σε όλα τα επίπεδα, στο πνεύμα ανησυχίας, στο υψηλό αίσθημα ευθύνης, στην εργατικότητα και στη διάθεση προσφοράς από όλους σας.

Να συνεχίσετε να ενασκείτε τα καθήκοντα σας με τον ίδιο επαγγελματικό ζήλο, στηριζόμενοι  μόνο στις δυνάμεις σας με προγραμματισμό και μεθοδικότητα.

       Να εργάζεσθε με υπευθυνότητα, ρεαλισμό και ενθουσιασμό, πάντοτε στα πλαίσια που καθορίζουν οι στρατιωτικοί κανονισμοί και διαταγές, επιδιώκοντας απλές και πρακτικές λύσεις, χωρίς προβολή και αυτοπροβολή, που δε συνάδουν με τον λιτό σε όλα στρατιωτικό βίο.

Απευθυνόμενος στους Διοικητές όλων των κλιμακίων αλλά και σε όλα τα στελέχη θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν πρέπει να ξεχνούν ποτέ ότι διοικούν ανθρώπους που έχουν ικανότητες και αρετές, αλλά και ιδιαιτερότητες και προβλήματα. Γνωρίστε τους καλά και αξιοποιήστε τους.

Διοικήστε με το προσωπικό σας παράδειγμα. Σεβαστείτε την προσωπικότητα κάθε υφισταμένου, όσο μικρός και αν είναι. Να είσθε βέβαιοι ότι με τον τρόπο αυτό θα αποκτήσετε την απόλυτη εμπιστοσύνη τους και θα επαυξήσετε την ποιοτική υπεροχή των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Ο παράγων προσωπικό είναι σημαντικός πολλαπλασιαστής ισχύος και εξισορροπεί την υπεροχή ισχύος του αντιπάλου.

Κλείνοντας τον κύκλο της διοικήσεώς μου στην 1η ΣΤΡΑΤΙΑ, ευχαριστώ:

Το Θεό, και την ηγεσία, πολιτική και στρατιωτική, για την εμπιστοσύνη που με περιέβαλε όλα αυτά τα χρόνια.

Τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς, Στρατιώτες, Πολιτικό προσωπικό και Εθνοφύλακες που διοίκησα, για τη στήριξη τους.

Όλους τους πρώην Διοικητές μου για την στρατιωτική παιδεία που μου μετέδωσαν, την αγάπη και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου.

Τις τοπικές κοινωνίες οι οποίες συνέδραμαν καθοριστικά στην υλοποίηση του έργου μας. Ιδιαίτερα τους κατοίκους και τις αρχές της Λάρισας γιατί με περιέβαλαν με αγάπη και εμπιστοσύνη.

Τέλος ευχαριστώ την οικογένειά μου, ιδιαίτερα τη σύζυγο μου, γιατί μου συμπαραστάθηκε πάντα στο δύσκολο δρόμο από την αρχή της πορείας μου μέχρι σήμερα.

       Τη στιγμή αυτή χαιρετώ με σεβασμό τις πολεμικές σημαίες των Σχηματισμών, Συγκροτημάτων και Μονάδων. Στρέφω ευλαβικά τη σκέψη μου στη μνήμη των αθάνατων νεκρών, των ανά τους αιώνες πεσόντες στους αγώνες του Έθνους και απέρχομαι στα νέα μου καθήκοντα ως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Σας αποχαιρετώ, ευχόμενος σε όλους υγεία και ευτυχία, ατομική και οικογενειακή. Στα στελέχη εύχομαι λαμπρή σταδιοδρομία και σε όσους υπηρετούν τη θητεία τους καλή αποκατάσταση και προκοπή μετά την απόλυσή τους.

Στον καθόλα άξιο νέο Διοικητή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, Αντιστράτηγο Ηλιόπουλο Ιωάννη απευθύνω θερμά συγχαρητήρια για την τιμητική του τοποθέτησή. Του εύχομαι υγεία, δύναμη, κουράγιο και καλή επιτυχία στο έργο του. Ζητώ από όλους εσάς να τον στηρίζετε, γιατί και το επιβάλλει το καθήκον και οι καιροί, αλλά και το αξίζει.

Με τις σκέψεις αυτές, σας καλώ να αναφωνήσετε:

Ζήτω το Έθνος
       Ζήτω ο Στρατός

       Ζήτω η 1η Στρατιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου