Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

΄Ενας ακήρυκτος Πόλεμος

ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ. ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΛΣ 080)
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!

Καθημερινά στα νερά του Αιγαίου διεξάγεται ένας ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ ανδρών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) και των Τούρκων δουλεμπόρων, λαθρεμπόρων όπλων και ναρκωτικών και κάθε λογής ποινικών. Η «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» κατόπιν ειδικών αδειών από το Αρχηγείο του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ βρέθηκε να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τη δράση του Λιμενικού Σώματος και συγκεκριμένα του Περιπολικού Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΛΣ 080), τα οποία σε συνδυασμό με τους άνδρες των Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) που εδρεύουν στα ακριτικά νησιά πρωτοστατούν στη φύλαξη και επιτήρηση των συνόρων. Αφορμής δοθείσης θίγουμε και το τεράστιο κοινωνικό ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, που έχει εμφανείς προεκτάσεις και στον χώρο της εθνικής ασφάλειας.



Ο στολίσκος τριών σύγχρονων υπεράκτιων περιπολικών τύπου Sa'ar 4 του Λιμενικού Σώματος, όπως το ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΛΣ080) θα ενισχυθεί με τον επικείμενο διαγωνισμό για πλοίο με ικανότητα προσνήωσης ελικοπτέρου AS 365N3 Dauphin 2. (© Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας)

Ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει ηλεκτροπτικό σύστημα στον ιστό του πλοίου, με ορατότητα 360° και σταθεροποίηση διπλού άξονα, το οποίο θα περιλαμβάνει μονάδα θερμικής απεικόνισης τουλάχιστον δεύτερης γενιάς, μακράς εμβέλειας και μήκους κύματος 3-5μm με τουλάχιστον δύο οπτικά πεδία, μονάδα Εξαρτήματος Συζευγμένου Φορτίου (CCD), αποστασιόμετρο λέιζερ και μονάδα σήμανσης λέιζερ. Προβλέπονται επίσης δύο ραντάρ ναυτιλίας με Βοήθημα Αυτόματης Αποτύπωσης Ραντάρ (ARPA), εκτεταμένος εξοπλισμός τηλεπικοινωνιών περιλαμβανόμενων δύο δορυφορικών σταθμών INMARSAT C και INMARSAT FLEET 77, δέκτης GPS, Ραδιοφάρος Ένδειξης Θέσης Κινδύνου (EPIRB) και αντίστοιχος εξοπλισμός εντοπισμού, Αυτόματο Σύστημα Ταυτοποίησης (AIS), εξοπλισμός ναυτιλίας και μετεωρολογίας, καθώς και Σύστημα Απεικόνισης Ηλεκτρονικού Χάρτη και Πληροφοριών (ECDIS).

Το πλοίο θα διαθέτει σύστημα μετάδοσης δεδομένων και απεικόνισης στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΥΕΝ. Οι προδιαγραφές προβλέπουν την τοποθέτηση πρόσθετου βάρους 4t στην πλώρη, παραπέμποντας πιθανότατα στην εγκατάσταση Μονού Ναυτικού Πύργου 30 mm MOD 563 της Oto Melara, με πυροβόλο Mauser MK30 Model F των 30x173 mm, ο οποίος κατασκευάζεται σε συνεργασία με την ΕΑΣ.

Πηγή : http://www.hellenicdefense.gr/eidiseis/e070403.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου