Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ορτασμος Πρόφ.Ηλιού.


                            Ανακοίνωση.   19 και 20 Ιουλίου   2013


Κατόπιν προσκλήσεως  του ταξιάρχου κου Α. Δάρα Διοικητού της 1ης ΤΑΞΑΣ το Διοικητικό μας Συμβούλιο συμμετείχε στην εκδήλωση του εσπερινού   στο Στεφανοβίκειο, χθες 19 Ιουλίου 2013 .Ο Μικρός σταυροειδής Ναός εγκαινιάσθει από του τότε ταξιάρχου κου Νικόλαου Ταμουρίδη ,το 2000-2002  και τον Μητροπολίτη Λαρίσης κ.ΙΓΝΑΤΙΟ .Παρόντες ,εκ μέρους του ΣΕΑΝ ο εφ. Λοχαγός κ.Αθ.Μπάτης ,ο εφ.Υπολοχαγός κ.Γεώργιος Ραίδης και ο πρόεδρος μας.

 Οι ιερείς  μοιράστηκαν τα καθήκοντα του ιερέα και του ιεροψάλτου.Ο π. Γρατσούνας ποιο οικείος σ΄εμας διότι υπήρξε εφ.Αξιωματικος μας ενθουσίασε με τον καθαρό  αργό(Δεσποτικό ήχο)  της ψαλτικής τέχνης.  Μετά το πέρας του εσπερινού και την ευχή των άρτων (αρτοκλασία) ο ιερέας διάβασε ευχή στους 7 νέο-προαχθείς Αξιωματικούς  της  Ταξιαρχίας .

Παίρνοντας  αντίδωρο από το χέρι του ιερέα, ασπαζόμενοι το χριστιανικό Σταυρό, όλοι οι παρευρισκόμενοι πέρασαν και ευχήθηκαν στους νέο προβαδισθέντες αξιωματικούς καλές πτήσεις , υγεία  οικογενειακή και  ατομική.
Στο τέλος ευχαριστήσαμε τον κ.Ταξίαρχο στο προαύλιο του Ι.Ναού και τον ενημερώσαμε ότι την επομένη του Προφήτου Ηλιου ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου θα παρευρεθεί ο συνάδελφος εφ. Ίλαρχος κ.Νικόλαος Κολοβός.

Εκ μέρους του Διοικητικού μας Συμβουλίου ευχόμαστε σε όλους τους εορτάζοντας Χρόνια Πολλά.

 Eλεήμον ελέησόν με ο Θεός. Ήχος πλ. β΄.

Tου θείου ζήλου το πυρ, εν ση καρδία δεξάμενος, Hλία θεώνυμε, όλον της ζωής σου τον δίαυλον, εν πυρί διετέλεσας. Eν γαρ τη γεννήσει σου μάκαρ, παρά των Aγγέλων πυρ εσιτίσθης· εν δε τη ζωή σου, τρισσάκις εξ Oυρανού πυρ κατήνεγκας· και εν τω τέλει σου, άρμα πυρός εξαρπάσαν, ως εις Oυρανόν ανεβίβασεν· ω του θαύματος! πώς ο πήλινος ανδριάς, χαλκευθείς εν τη δυνάμει του Πνεύματος, πύρινος όλος εγένετο! Kαι νυν τω αΰλω πυρί της Θεότητος ηνωμένος, πρεσβεύει υπέρ των ψυχών ημών.

Mεγαλυνάριον.

Δεύτε τον πυρίπνουν και ζηλωτήν, τον διά τεθρίππου, αρπαγέντα από της γής, της του Xριστού δευτέρας, Πρόδρομον παρουσίας, Hλίαν τον Θεσβίτην, ύμνοις τιμήσωμεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου