Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Mάχη σώμα με σώμα

Εκπαίδευση:

Η εκπαίδευση στην μάχη σώμα με σώμα αποτελεί για όλους τους στρατούς του κόσμου ένα αποτελεσματικό τρόπο για να καταστεί ένας μαχητής ικανός να μάχεται ακόμη και όταν έχει καταστραφεί ο ατομικός του οπλισμός. Ιδιαίτερα όταν είναι αναγκασμένος να συμμετέχει σε συμπλοκές "εκ του συστάδην". 

Το τελευταίο τεύχος της Στρατιωτικής επιθεώρησης του 2010 είχε ένα εκτενές άρθρο για το θέμα. Παρουσίαζε τον τρόπο εκπαίδευσης του αμερικανικού στρατού και   θυμάμαι το σχολίασαν τότε , συνάδελφοι.
Κάνοντας μία μικρή έρευνα στο διαδίκτυο θα βρείτε  πληθώρα βίντεο διαφόρων στρατών του κόσμου που δείχνουν την βαρύτητα της στρατιωτικής εκπαίδευσης σ' αυτό το αντικείμενο. Πρέπει ,να εκπαιδεύεται ο στρατός μας στη μάχη σώμα με σώμα.
 
         Ο στρατιώτης που είναι εκπαιδευμένος μόνο στον ατομικό του οπλισμό και στην ατομική και ομαδική τεχνική μάχης, σε περίπτωση που χάσει το όπλο του, χάνει και τη μαχητική του ικανότητα. Με πρώτη προσέγγιση φαίνεται ότι αυτό αφορά μόνο στις ειδικές δυνάμεις και μονάδες πεζικού "πρώτης γραμμής". Λάθος! Με τις σημερινές συνθήκες πολέμου ακόμη και μονάδες μετόπισθεν θα χρειασθούν ν' αντιμετωπίσουν παρόμοιες συνθήκες. Ιδιαίτερα σκοποί και τμήματα ασφάλειας μετόπισθεν. Τι θα κάνουν όταν βρεθούν αντιμέτωποι με επίλεκτους μαχητές του εχθρού; Γιατί τέτοιοι θα διεισδύσουν και θα επιχειρήσουν δολιοφθορές και προσβολές στα μετόπισθεν. Όλος ο στρατός πρέπει να εκπαιδεύεται σε αντικείμενα αυτής της μορφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου