Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

Πραγματοποίηση επιστημονικής Ιατρικής Ημερίδας Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας


Το Σάββατο 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας επιστημονική ιατρική ημερίδα με θέμα: «Ο Σακχαρώδης Διαβήτης και οι Επιπλοκές του». Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και συναισθανόμενος τις επιπτώσεις από τις απειλητικές διαστάσεις που λαμβάνει η πάθηση αυτή, οργάνωσε την ημερίδα αυτή στην οποία συμμετείχαν επιστήμονες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων από την περιοχή της Μαγνησίας. Σκοπός της ημερίδας ήταν να παρουσιαστούν και συζητηθούν όλες οι σύγχρονες παράμετροι που αφορούν την πάθηση αυτή, με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, πάντα απλά και κατανοητά για το ευρύ κοινό. Στην εκδήλωση παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης  κ. Γ. Καλτσογιάννης, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχ. Μπέος, οι Αντιδήμαρχοι Βόλου κ.κα. Ζαρκάδας και Μορφογιάννη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ευθύμιος Τσάμης & ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κ. Ματσιόλης.  Επίσης παρέστησαν και παρακολούθησαν την ημερίδα εκπρόσωποι & στελέχη των Στρατιωτικών Μονάδων της περιοχής Μαγνησίας, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού κ. Κουτρούμπας Δ. ,  καθώς και μέλη του ΣΕΑΝ Μαγνησίας και κάτοικοι του νομού μας.
Η ημερίδα ξεκίνησε με τον Πρόεδρο του ΣΕΑΝ Μαγνησίας Εφ. Ταγματάρχη (ΠΖ) κ. Κων/νο Καραδήμα, ο οποίος ζήτησε από το κοινό να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Σμηναγού Μπαλταδώρου, αποτείνοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής, ανήμερα της  ταφής του στην γενέτειρά του στο Μορφοβούνι Καρδίτσας. Έπειτα διάβασε τον χαιρετισμό του Προέδρου της Ανωτάτης Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών κ. Φίλιππου Γρηγ. Κωσταρά με το οποίο απευθυνόμενος στα μέλη του ΣΕΑΝ Μαγνησίας και σε όλους του παρευρισκομένους χαιρέτιζε και εξήρε την πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Συνδέσμου για την διεξαγωγή της και ευχόμενος καλή επιτυχία στις εργασίες της ημερίδας. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ ευχαρίστησε  όλους τους επιστήμονες υγείας που αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Δ.Σ. του Συνδέσμου και ιδιαίτερα τον Στρατιωτικό Ιατρό κ. Μπασαγιάννη Χρήστο που βοήθησε τα μέγιστα στην οργάνωση και επιτυχή διεξαγωγή της ημερίδας.  Η εκδήλωση τελούσε  υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.
Τα περιεχόμενα των ομιλιών των επιστημόνων υγείας συνέβαλαν καθοριστικά στο να κατανοήσουν  απόλυτα οι συμμετέχοντες τη  σημασία που πρέπει να δώσουμε στην πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπλοκών του Διαβήτη. Οι επιστήμονες υγείας που συμμετείχαν ήταν οι : Μπασαγιάννης Χρήστος, Ξυφώλη Αριάδνη, Καγιάνη Σόνια, Κουτρούμπας Γεώργιος, Βαγγελόπουλος Ιωάννης, Παπακοσμάς Λάμπρος, Μαζαράκης Ιωάννης, Εξάρχου Μαρία, Εξάρχου Έλενα-Λητώ, Μπλούχου Νότα. Ο ΣΕΑΝ Μαγνησίας θέλοντας να τιμήσει τους προαναφερθέντες ομιλητές τους απένειμε τιμητικό  έπαινο για την προσφορά τους αυτή στο κοινωνικό σύνολο της περιοχής μας και τους ευχαριστεί θερμά για την συμμετοχή τους στην ημερίδα . 
Πολλές ευχαριστίες πρέπουν στους χορηγούς: Καφέ ΜΙΚΕL, Μπισκότα Παπαδοπούλου, Νερό ΖΑΓΟΡΙ, Βιομηχανία ΕΨΑ, Βιβλιοπωλείο Καλοστύπη, Τυπογραφείο Βαλιάντζα & ΣΙΑ. Επίσης στην γραμματειακή υποστήριξη τις Δδες Φώτου Ελευθερία, Σιαφάκα Μαριάνα και Μπάτη Γεωργία καθώς και σε όλο το Δ.Σ. του ΣΕΑΝ Μαγνησίας για την επιτυχή διεξαγωγή της ημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου