Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ξέσπασε πρίν το πρώτο φώς η «Καταιγίδα των Πεζοναυτών» στο Αιγαίο! (φώτο)

 

3

Παραμονές  των Τούρκικων εκλογών και ευτυχώς το ΓΕΣ δεν κοιμόταν … Η νυχτερινή εντολή έφυγε με κατεπείγον Σήμα με αποδέκτη την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών και κάποιες άλλες Μονάδες  της γύρω περιοχής με Αποστολή για ενίσχυση των  Νησιών του Αιγαίου!

25

Η εντολή ήταν λιτή σαφή και ανέμενε άμεση εκτέλεση, αναφορά και αποτελέσματα !…Να ετοιμαστεί η Ταξιαρχία να μετακινηθεί για άμεση εκτέλεση της αποστολής με όλα της τα παρελκόμενα ….Να αφήσει πίσω μόνο κτίρια  !
Αστραπιαία η αντίδραση των Πεζοναυτών σαν έτοιμοι από καιρό ,πίσω οι αδειούχοι ,κλειστά κινητά κανείς να μην μάθει άν και πότε φεύγουμε και το κυριότερο να μην μάθει κανείς που πάμε !

18

Μόνο ο Αξιωματικός επιχειρήσεων γνώριζε  τον ακριβή τόπο απόβασης και τις νήσους και τις μικρονήσους που θα γινόταν η απόβαση των Ελλήνων Πεζοναυτών

 .23
..
Στόχος να φτάσουν οι Πεζοναύτες ξημερώματα την Κυριακή 8 Ιουνίου ημέρα των Τούρκικων εκλογών στον αντικειμενικό τους σκοπό και στόχο!

20

Το Σενάριο της ασκήσεως προέβλεπε την ξαφνική επιδείνωση των Ελληνοτουρκικών Σχέσεων και σύμφωνα με πληροφορίες Τούρκοι Κομάντος αποβιβάστηκαν σε μικρονήσι του Αιγαίο για την δημιουργία εντυπώσεων …ενώ επίκειται απόβαση Μεγάλων δυνάμεων σε νησί  ευθύνης της ΑΣΔΕΝ!
Μισοπελαγα τα σενάρια που εξετάστηκαν και εκτελέστηκαν ήταν τρία :
Απόβαση Τουρκικών Δυνάμεων σε μεγάλο νησί με την δημιουργία προγεφυρώματος και αντίσταση των Υπερασπιστών του νησιού και ενισχύσεις με Πεζοναύτες με βαρύ οπλισμό άρματα και πυροβόλα προς υποστήριξη των αμυνομένων την ρίψη των Εχθρικών δυνάμεων στη Θάλασσα!

9

Μεταφορά και άλλων Δυνάμεων απο άλλο νησί στο νησί που δεχόταν επίθεση με την κάλυψη των Πεζοναυτών

!35553

Αποστολή ειδικών Κομάντος για την εξουδετέρωση των Τούρκων Κομάντος που κατέλαβαν ακατοίκητο μικρονήσι …συνεργασία με Πυρήνες Εφέδρων Κομάντος της Περιοχής που γνωρίζουν την περιοχή και την ταχεία μεταφορά δυνάμεων με μοτοσυκλέτες εντούρο και οχήματα 4χ4 σε απόκρημνες περιοχές και την  τοποθέτηση ελέυθερων σκοπευτών σημεία ελέγχου !

24

Ταυτόχρονα άμεση επιστράτευση των δυνάμεων εκείνων που μπορούν να φέρουν όπλα …Ανύψωση του ηθικού των αμάχων της Νήσου που δεχόταν επίθεση
 !21

Όλες οι ενέργειες εκτελέστηκαν κατά γράμμα με νυχτερινές κινήσεις χωρίς κανένα τραυματισμό ή κάποιο ατύχημα!

25
 
Η άσκηση της Ταξιαρχίας των Πεζοναυτών ήταν η συμβολή του Γενικού Επιτελείου Στρατού στην ταυτόχρονη άσκηση του ΓΕΝ» Καταιγίς 2015″
Να σημειωθεί οτι το ΓΕΕΘΑ  διέταξε και εκτέλεσε την άσκηση ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 3/15 με αεροαπόβαση δυνάμεων προς ανακατάληψη χερσαίου Εδάφους …Την ίδια ώρα όλε ςοι δυνάμεις της ΑΣΔΕΝ εκτελούσαν την ίδια άσκηση στο Αιγαίο !
Η ανακοίνωση του ΓΕΣ λιτή όπως και η διαταγή των επιχειρήσεων
Από 8 έως 12 Ιουνίου 2015 Μονάδες του Στρατού Ξηράς συμμετείχαν στην άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ -2015» στην περιοχή του Αιγαίου.Κατά την άσκηση δοκιμάσθηκαν τα ισχύοντα επιχειρησιακά σχέδια και εκτελέστηκαν πολλαπλά αντικείμενα στο πλαίσιο της διακλαδικής συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου