Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη Υπουργού Άμυνας της Αυστρίας στο Ευρωστρατηγείο Λάρισας

ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Αθλητισμού της Αυστρίας Gerald Klug, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία Ανώτατων Αξιωματικών της χώρας του, επισκέφτηκε σήμερα το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ), στη Λάρισα.


Αρχικά ο Αυστριακός Υπουργός επισκέφθηκε το Στρατηγείο της 1ης Στρατιάς, όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τον Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη.
Ο κος Klug ενημερώθηκε προσωπικά από τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς, η οποία σημειωτέον αποτελεί το “Πατρικό Στρατηγείο” (Parent HQ) για το ΕΣΕΕΕ, υπεύθυνο για την ενεργοποίηση και την, στη συνέχεια, αδιάλειπτη καθολική υποστήριξή του σε θέματα διοικητικής μέριμνας.


Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του στο Στρατηγείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αυστριακός Κυβερνητικός Αξιωματούχος έγινε δεκτός με τιμές από τον Στρατιωτικό Διοικητή της Επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Γάλλο Υποστράτηγο Philippe Pontiès , ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε εμπεριστατωμένα από τον Έλληνα Επιτελάρχη στην αίθουσα επιχειρήσεων, για την τρέχουσα κατάσταση στο Bangui καθώς και για τα μέχρι τώρα επιτεύγματα της επιχείρησης.


Στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Αυστρίας επισημάνθηκε ότι η επιχείρηση EUFOR RCA, αποτελεί την πλέον σημαντική από όλες τις διεξαγόμενες επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (υπάρχουν συνολικά 17 αποστολές), καθόσον πρόκειται για τη μοναδική επιχείρηση της Ε.Ε. με στρατεύματα ανεπτυγμένα στο έδαφος.


Στον υψηλό προσκεκλημένο, τονίσθηκε ότι η Στρατιωτική Επιχείρηση EUFOR RCA είναι καθόλα έτοιμη να ολοκληρώσει την αποστολή της εντός του τεθέντος χρονοδιαγράμματος, δηλαδή τις 15 Μαρτίου 2015, έχοντας συμβάλει τα μέγιστα μέσω της βελτίωσης της ασφαλείας στο Bangui, στην αναστροφή του κοινωνικού και οικονομικού κλίματος, την επιστροφή του 75% των προσφύγων στα σπίτια τους και την διευκόλυνση της πρόσβασης των διεθνών ανθρωπιστικών και μη κυβερνητικών οργανισμών (ECHO, DEVCO, OCHA, UNICEF, ICRC, MSF κ.λ.π.), στον πληθυσμό που είναι σε ανάγκη, μέσω της ομάδας Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας της EUFOR RCA.


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Αθλητισμού της Αυστρίας, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο της Λάρισας, συνομίλησε με τους συμπατριώτες του αξιωματικούς που υπηρετούν στο Στρατηγείο αλλά και με το λοιπό πολυεθνικό προσωπικό, στο οποίο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μέχρι τώρα εξαιρετικά αποτελεσματική υλοποίηση της Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας στην χώρα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, από το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο Λάρισας και τις δυνάμεις της EUFOR RCA στο Bangui, διαπίστωση η οποία είναι διάχυτη στην διεθνή κοινότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου