Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΝΙΚOY ΔΕΝΔΙΑ


 

«Η ανάθεση της πολιτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων από τον Πρωθυπουργό, κύριο Αντώνη Σαμαρά, αποτελεί για εμένα μέγιστη τιμή. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ με την πολύτιμη συμβολή της φυσικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Γνωρίζω ότι παρά τα οικονομικά προβλήματα, λόγω της εξαετούς κρίσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις, χάριν στις προσπάθειες της Κυβέρνησης και του προκατόχου μου, κυρίου Δημήτρη Αβραμόπουλου, της Αναπληρωτού Υπουργού, κυρίας Φώφης Γεννηματά, και του Υφυπουργού, κυρίου Ιωάννη Λαμπρόπουλου, αλλά κυρίως χάρη στο φρόνημα των στελεχών, διατηρούν σε πολύ υψηλό επίπεδο το αξιόμαχό τους.
Αντιλαμβάνομαι πλήρως το μέγεθος των οικονομικών θυσιών στις οποίες κλήθηκαν να υποβληθούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι εκπεφρασμένη η βούληση της Κυβέρνησης η οποία απηχεί πλήρως και την δική μου πρόθεση στο βαθμό που μου αναλογεί, για την αναπλήρωση, κατά το δυνατόν, αυτών των θυσιών.
Γνωρίζω επίσης πολύ καλά ότι αναλαμβάνω το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε μία εξαιρετικά κρίσιμη και ευαίσθητη συγκυρία. Τα πρόσφατα γεγονότα είναι σε όλους γνωστά.
Είναι πασιφανές ότι το περιβάλλον ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μας είναι περισσότερο εύθραυστο παρά ποτέ, ότι οι κίνδυνοι είναι πολλοί και πολλές φορές απρόβλεπτοι.
Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία η Ελλάς επιδιώκει να παραμείνει όαση σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και να συνεχίσει να προασπίζεται τις πολιτισμικές μας αξίες και τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Στέλνουμε συνεπώς μήνυμα προς πάσα  κατεύθυνση ότι στο ένα της χέρι η Ελλάς κρατά κλάδο ελαίας και ότι όχι απλώς επιθυμεί, αλλά και επιζητά την ειρηνική συνύπαρξη με κάθε λαό, ιδίως τους λαούς της περιοχής μας.
Ταυτόχρονα όμως αποστέλλουμε μήνυμα ότι η Ελλάς εκτός από κλάδο ελαίας, διατηρεί και ξίφος. Ξίφος δικαίου, αλλά ξίφος. Με ομοψυχία και εθνική ενότητα δεν θα επιστρέψουμε σε οιονδήποτε να επιβουλευθεί την εδαφική μας ακεραιότητα ή να προσβάλει τον ελληνισμό και τις διαχρονικές του αξίες.
Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να ευχηθώ καλή συνεργασία στα υπόλοιπα μέλη της πολιτικής ηγεσίας, στην κυρία Γεννηματά και στον κύριο Λαμπρόπουλο, στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον κύριο Κωσταράκο, όπως και σε όλη τη στρατιωτική ηγεσία, αλλά κυρίως στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και στα στρατευμένα νιάτα της ελληνικής κοινωνίας.
Είμαι σίγουρος ότι με τη δική σας βούληση και με το υψηλό φρόνημα που σας διακατέχει, θα καταφέρουμε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στα εθνικά μας καθήκοντα.
Σας ευχαριστώ πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου