Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Mάχη σώμα με σώμα

Εκπαίδευση:

Η εκπαίδευση στην μάχη σώμα με σώμα αποτελεί για όλους τους στρατούς του κόσμου ένα αποτελεσματικό τρόπο για να καταστεί ένας μαχητής ικανός να μάχεται ακόμη και όταν έχει καταστραφεί ο ατομικός του οπλισμός. Ιδιαίτερα όταν είναι αναγκασμένος να συμμετέχει σε συμπλοκές "εκ του συστάδην". 

Το τελευταίο τεύχος της Στρατιωτικής επιθεώρησης του 2010 είχε ένα εκτενές άρθρο για το θέμα. Παρουσίαζε τον τρόπο εκπαίδευσης του αμερικανικού στρατού και   θυμάμαι το σχολίασαν τότε , συνάδελφοι.
Κάνοντας μία μικρή έρευνα στο διαδίκτυο θα βρείτε  πληθώρα βίντεο διαφόρων στρατών του κόσμου που δείχνουν την βαρύτητα της στρατιωτικής εκπαίδευσης σ' αυτό το αντικείμενο. Πρέπει ,να εκπαιδεύεται ο στρατός μας στη μάχη σώμα με σώμα.
 
         Ο στρατιώτης που είναι εκπαιδευμένος μόνο στον ατομικό του οπλισμό και στην ατομική και ομαδική τεχνική μάχης, σε περίπτωση που χάσει το όπλο του, χάνει και τη μαχητική του ικανότητα. Με πρώτη προσέγγιση φαίνεται ότι αυτό αφορά μόνο στις ειδικές δυνάμεις και μονάδες πεζικού "πρώτης γραμμής". Λάθος! Με τις σημερινές συνθήκες πολέμου ακόμη και μονάδες μετόπισθεν θα χρειασθούν ν' αντιμετωπίσουν παρόμοιες συνθήκες. Ιδιαίτερα σκοποί και τμήματα ασφάλειας μετόπισθεν. Τι θα κάνουν όταν βρεθούν αντιμέτωποι με επίλεκτους μαχητές του εχθρού; Γιατί τέτοιοι θα διεισδύσουν και θα επιχειρήσουν δολιοφθορές και προσβολές στα μετόπισθεν. Όλος ο στρατός πρέπει να εκπαιδεύεται σε αντικείμενα αυτής της μορφής.

Ε.Τ.Α Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών



Το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών αποτελεί την πλέον επίλεκτη μονάδα του Ελληνικού Στρατού και δικαιολογημένα οι πληροφορίες για την εν λόγω μονάδα είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Τα ελάχιστα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στον ειδικό Τύπο προέρχονται από το δημοσιογράφο Σ. Βλάσση. Το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) συγκροτήθηκε το 1959 στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών. Κύρια αποστολή του ΕΤΑ είναι η στρατηγική αναγνώριση σε μεγάλο βάθος πίσω από τις εχθρικές γραμμές και ο τρόπος οργάνωσης της μονάδας δεν έχει καμία σχέση με αυτήν άλλων μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων. Λόγω της λεπτής αποστολής του, το ETA επανδρώνεται από μόνιμα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, πράγμα το οποίο προσδίδει το χαρακτηριστικό του επαγγελματισμού που πρέπει να το διακρίνει. O αριθμός ασκήσεων που εκτελεί η μονάδα είναι αυξημένος, ενώ ένα σημαντικό στοιχείο είναι η συχνή εξάσκησή της με εκπαιδευτικά ταξίδια στο εξωτερικό, σε συνεργασία με άλλες επίλεκτες μονάδες χωρών του NATO. Επίσης τα στελέχη του ETA εκπαιδεύονται τόσο σε σχολεία του εσωτερικού (ΔYK, ΚΕΑΠ) όσο και στο εξωτερικό (International Long Range Reconnaissance Patrol/ILRRP). Ενδεικτικό της έμφασης που δίνεται και της σημασίας της μονάδας, είναι ο εξοπλισμός της με υλικό σύγχρονης τεχνολογίας, το οποίο ανταποκρίνεται καλύτερα στις ξεχωριστές της ανάγκες. Πληροφορίες για τον οπλισμό και τα μέσα που χρησιμοποιεί το ΕΤΑ δε δημοσιεύονται για ευνόητους λόγους.


The Greek Army maintains a number of elite units within its ranks. One of the most highly trained, and secretive, of these units is the Army's Eidiko Tmima Alexiptotiston, or E.T.A. The E.T.A. (Special Parachute/Airborne Unit) was formed in 1959, as a Long Range Recon Patrol (LRRP) type unit, and is tasked with conducting operations similar to US Special Forces or British SAS units. Some of these missions include: strategic reconnaissance, direct action raids, and sabotage
missions.
Very little information about the units training, organization, or operations has been released publicly. What little is known is that it's composed of carrier officers and NCO's. ETA's

troops undergo some of the most extensive and grueling training within the Greek armed forces. In addition to
completing training at the Army's KEAP (Kentro Ekpedefseos Anorthodoxou Polemou -Unconventional Warfare Training Center), SERE, and parachute courses, ETA operators have also attended the Greek Navy's MYK course, and the NATO International Long Range Reconnaissance Patrol School in Germany. ETA operators have conducted joint training exercises similar type units from allied NATO countries, excluding Turkey. One of the most known international exercises is the “Olympus” one usually held in Northern Greece once every three years.
Furthermore ETA has been extensively trained during the pre-Olympic games period in urban warfare, along with the respective American and British Special Forces. Nowadays an urban warfare training installation has been created in Kilkis- Northern Greece where these kinds of exercises are being held regularly.
ETA has been reported to have been deployed in Somalia -1991, Bosnia-1995, Albania -1997, Kosovo-1999, FYROM- 2001 and Afghanistan-2001, in all cases as a part of the international peace-keeping forces. ETA units may possibly be active in the Republic of Cyprus.
ETA is known to use the US produced M-16 assault rifle, M-4 carbines, M-203 40 mm grenade launcher, and Belgian produced Minimi (US M-249 5.56 mm) light machine gun. 

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012


Σταδιοδρομία στο ΠΝ

Στο Πολεμικό Ναυτικό μπορείς να σταδιοδρομήσεις είτε ως μόνιμος Αξιωματικός, είτε ως μόνιμος Υπαξιωματικός, αφού πρώτα εισαχθείς και εκπαιδευτείς στην ανάλογη στρατιωτική σχολή, ΣΝΔ και ΣΜΥΝ αντιστοίχως, αλλά και ως Επαγγελματίας Οπλίτης (ΕΠ.ΟΠ.) και ως Οπλίτης Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α.). Εδώ θα βρεις πληροφορίες για τις δύο αυτές σχολές καθώς και για τους ΕΠ.ΟΠ και τους Ε.ΕΦ.ΟΠ.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Γραφείο Ενημέρωσης Κοινού, Οδός Σόλωνος 34, Αθήνα, Τηλ: 3630742.
Σχετικές με απασχόληση Προκηρύξεις

1.500 αστυνομικοί, 100 αυτοκίνητα και 60 μοτοσυκλέτες, θα ριχθούν στη μάχη για τη δημόσια ασφάλεια. Θα σταματήσουν να φυλάσσουν ειδικούς στόχους, δηλαδή διάφορα πρόσωπα. Και θα ριχθούν στη μάχη κατά του εγκλήματ ος, στη μάχη για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη.


Στον Εβρο συνοριοφύλακες και πλωτά υπό το φόβο μετανάστευσης λόγω Συρίας
....Στον Εβρο συνοριοφύλακες και πλωτά υπό το φόβο μετανάστευσης λόγω Συρίας.
Στον ποταμό Εβρο κατευθύνονται 1.800 συνοριοφύλακες μαζί με πλωτά υπό τον φόβο κύματος μετανάστευσης λόγω και των γεγονότων στην Συρία, όπως ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, σε ...
δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

«Υπάρχει τεράστια ανησυχία. Αυτό το οποίο συμβαίνει τώρα, που συζητάμε, επίσης με την έγκριση του πρωθυπουργού, είναι ότι 1.800 συνοριοφύλακες μετακινούνται ήδη προς τον ποταμό Έβρο, μαζί με πλωτά σε πρώτη φάση. Ήδη σήμερα μετακινούνται έξι πλωτά και μέχρι το τέλος του μήνα θα φτάσουμε στα 26 νέα πλωτά, ώστε επιτέλους, να επιχειρήσουμε τη "σφράγιση" του Έβρου. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι», τόνισε ο κ.Δένδιας.
Οσον αφορά τους αστυνομικούς που διατίθενται για την φύλαξη διαφόρων στόχων, ο κ. Δένδιας δήλωσε «καταρχήν, αμέσως μετά τις εκλογές είχε δημιουργηθεί ειδική επιτροπή από ανώτατους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία μελέτησε το θέμα των αστυνομικών, που διατίθενται για τη φύλαξη διαφόρων στόχων. Η επιτροπή αυτή εξέδωσε το πόρισμά της, το οποίο παρέδωσα σήμερα στον πρωθυπουργό. Ο κ. πρωθυπουργός το ενέκρινε και από την υλοποίηση των μέτρων του πορίσματος, αυτό το οποίο επιτέλους θα συμβεί είναι ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός αστυνομικών και μέσων, δηλαδή 1.500 αστυνομικοί, 100 αυτοκίνητα και 60 μοτοσυκλέτες, θα ριχθούν στη μάχη για τη δημόσια ασφάλεια. Θα σταματήσουν να φυλάσσουν ειδικούς στόχους, δηλαδή διάφορα πρόσωπα. Και θα ριχθούν στη μάχη κατά του εγκλήματος, στη μάχη για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη.
Σε ερώτηση για το αν πρόκειται και για αξιωματούχους που αφορούν και τον πολιτικό κόσμο, ο κ. Δένδιας τόνισε: «Βεβαίως. Μιλάμε για όλους. Επαναλαμβάνω: μιλάμε για όλους. Θα κάνει αναλυτικές ανακοινώσεις ο εκπρόσωπος της ΕΛ. ΑΣ. Αλλά μιλάμε για όλους και το ξαναλέω: εξοικονομείται ένας πολύ μεγάλος αριθμός, 1.500 αστυνομικούς.

Η V Μεραρχία Κρητών βραβεύει τους εν ζωή μαχητές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Η V Μεραρχία Κρητών (Βλητές Χανίων) συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή της το 2ο Δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου 2012. Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων η Μεραρχία προτίθεται να βραβεύσει εναπομείναντες εν ζωή μαχητές (Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος).
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες ή συμμετοχή (εκθεσιακό-φωτογραφικό-ιστορικό υλικό κλπ.) όπως επικοινωνούν με το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Μεραρχίας, τηλ. 28210 25270 και 28210 25273.

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Είναι ένα σχετικά νέο σχολείο στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού. Ακούει στ’ όνομα «ΣΥΚ/ΣΞ», δηλαδή Σχολείο Υποβρύχιων Καταστροφέων Στρατού Ξηράς και η εκπαίδευση σ’ αυτό διαρκεί 100 μέρες με αξιολογήσεις, επίπονη εκπαίδευση και όλα τ’ αντικείμενα που έχουν να κάνουν με την κατάδυση.

Στους 3 και κάτι μήνες οτι έχει να κάνει με την υποβρύχια ζωή το μαθαίνουν οι υποψήφιοι βάτραχοι των ΜΑΚ.
Το σχολείο δεν περιλαμβάνει τον ανορθόδοξο πόλεμο που αυτόν οι καταδρομείς τον γνωρίζουν στην Ρεντίνα και γι’ αυτό υπάρχει αυτή η χρονική διαφορά με το αντιστοιχο σχολείο της ΔΥΚ που είναι 7μηνο. Στο σχολείο του στρατού μαθαίνεται οτι έχει να κάνει με το νερό…
Υπάγεται στη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ. Ειδικότερα, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, είναι η πρώτη μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων. Συγκροτήθηκε τον Απρίλιο του 1947 με την επωνυμία Κέντρο Εκπαίδευσης Μονάδων Καταδρομών (ΚΕΜΚ) στο Καβούρι Βουλιαγμένης, όπου λειτούργησε μέχρι και το 1954. Το Μάρτιο του 1955 μεταστάθμευσε οριστικά στη Ν. Πέραμο Αττικής. Το 1978 μετονομάστηκε σε Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ). Στο στρατόπεδο δόθηκε – μετά τον θάνατο του – το όνομα του ιδρυτή των μονάδων Καταδρομών Υποστρατήγου Ανδρέα Καλλίνσκη.
2. Αποστολή
α. Η αρχική εκπαίδευση οπλιτών των Ειδικών Δυνάμεων, διαρκείας πέντε (5) εβδομάδων.
β. Η εκπαίδευση των έφεδρων Υπαξιωματικών των Ειδικών Δυνάμεων, διαρκείας δύο (2) εβδομάδων.
γ. Η προκεχωρημένη εκπαίδευση στελεχών στον ορεινό αγώνα και τις αναρριχήσεις.
δ. Η αμφίβια εκπαίδευση οπλιτών
ε. Εκπαίδευση Κυβερνητών Ταχυπλόων Σκαφών και Χειριστών Ελαστικής Λέμβου.
στ. Εκπαίδευση οπλιτών στο ΤΠΕΝ και στις ειδικότητες Νοσοκόμου και Χειριστή Ελαστικής Λέμβου (ΧΕΛ).
ζ. Εκπαίδευση Νοσοκόμων Ειδικών Δυνάμεων.
η. Εκπαίδευση ΕΠΟΠ στα καθήκοντα Υπξκού (ΛΥΒ/ΕΠΟΠ)
θ. Προκεχωρημένη εκπαίδευση Μονίμων Αξκών Ειδικών Δυνάμεων (ΣΠΕΑΕΔ).
ι. Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφέων Στρατού Ξηράς.
3. Εκπαίδευση
α. Η εκπαίδευση που διεξάγεται στο Κέντρο είναι η αρχική εκπαίδευση νεοσυλλέκτου, προσαρμοσμένη στις υψηλές απαιτήσεις των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων και έχει ως σκοπό όχι μόνο την σωματική, αλλά και την ψυχική προετοιμασία και δοκιμασία των νεοσυλλέκτων για την ομαλή ένταξη τους στις Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, εφ’ όσον κριθούν κατάλληλοι.
β. Η εκπαίδευση των Ν/Σ οπλιτών περιλαμβάνει:
(1) Πέντε εβδομάδες αρχικής εκπαίδευσης.
(2) Τρεις εβδομάδες στο Τμήμα Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.
(3) Δύο έως δέκα εβδομάδες (ανάλογα με την ειδικότητα) εκπαίδευση στις ειδικότητες στα ΚΕ Ειδικών Δυνάμεων και στα λοιπά ΕΚΕ του Στρατού Ξηράς.
γ. Η εκπαίδευση διεξάγεται από έμπειρους Αξκούς , Μόνιμους και Κληρωτούς Υπαξιωματικούς και περιλαμβάνει:
(1) Δοκιμασία Σωματικής Ικανότητας
(2) Δοκιμασία αυτοπεποιθήσεως.
(3) Πορείες.
(4) Ατομική τακτική.
(5) Τακτική καταδρομών.
(6) Βολές ημέρας και νύκτας με όλα τα όπλα.
(7) Βασική αμφίβια εκπαίδευση
4. Οι εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του Κέντρου περιλαμβάνουν:
α. Στίβο εκγυμνάσεως καταδρομών.
β. Στίβο μάχης εμποδίων.
γ. Πύργο τεχνικής αναρρίχησης και ταχείας καταρρίχησης.
δ. Εμπόδια αυτοπεποιθήσεως.
ε. Αθλητικές εγκαταστάσεις στίβου, κλασικού αθλητισμού, γήπεδα καλαθόσφαιρας, πετόσφαιρας, αντισφαίρησης, ποδοσφαίρου κ.α.
στ. Πεδία ασκήσεων που περιλαμβάνουν :
(1) Πεδίο Βολής Φορητών Όπλων
(2) Πεδίο Καταστροφών.
(3) Πεδίο ρίψης χειρομβοβίδων.
(4) Πεδίο βολής κινητού στόχου.
(5) Εγκαταστάσεις ορεινού αγώνα.
(6) Κέντρο εκπαίδευσης πλωτών μέσων.
(7) Πεδίο βολής εκπαίδευσης σε κατοικημένους τόπους
5. Στο ΚΕΕΔ κατόπιν εγκρίσεως της Ιεραρχίας του ΓΕΣ και για κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών των μονάδων Ειδικών Δυνάμεων σε Υ/Κ, αποφασίστηκε η λειτουργεία Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφέων Στρατού Ξηράς, διάρκειας 12 εβδομάδων.
α. Στο έν λόγω Σχολείο καλούνται για εκπαίδευση επί εθελοντικής βάσεως, στελέχη βαθμού ΕΠΟΠ – Μόνιμοι/Εθελοντές Υπαξκοί – Αξκοί οι οποίοι έχουν περατώσει επιτυχώς και έχουν κριθεί κατάλληλοι για εκπαιδευτές τα προβλεπόμενα σχολεία του βαθμού τους.
β. Οι απαιτήσεις του Σχολείου στα αντικείμενα εκπαιδεύσεως είναι υψηλού επιπέδου, ισάξιες με τα αντίστοιχα Σχολεία εσωτερικού – εξωτερικού και ίσως περισσότερο αυστηρές σε συγκεκριμένα αντικείμενα.
γ. Κάθε έτος πραγματοποιούνται 2 εκπαιδευτικές σειρές
δ. Προσόντα για την επιτυχή αποφοίτηση των εκπαιδευομένων:
(1) Επιτυχία στις Σωματικές Δοκιμασίες
(2) Ψυχική αντοχή – Υπομονή και επιμονή
(3) Πειθαρχία
(4) Ικανότητα κατάδυσης και τήρηση της υποβρύχιας πορείας
ε. Απονομή πτυχίων στο 2ο Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφέων Στρατού Ξηράς από το Δντή ΓΕΣ/ΔΕΔ
ΠΗΓΗ Με αρετή και Τόλμη, gesideris στο Youtube, ΓΕΣ

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ψυχραιμία .....

Πρόκληση των Τούρκων με φρεγάτα στο Αιγαίο

ΠΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ

Η Τουρκική Φ/Γ «GOKOVA» προερχόμενη από Ανατολική Μεσόγειο, κινούμενη αρχικά μεταξύ Ν. Κάσου και Ν. Κρήτης και στη συνέχεια βόρεια Κρήτης σε Διεθνή Ύδατα, εισήλθε την 25η Ιουλίου 2012 (14:15) σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Μήλου και Ν. Φολέγανδρου.
Στη συνέχεια με βόρεια πορεία κινήθηκε μεταξύ Ν. Σίφνου και Ν. Αντίπαρου και εξήλθε την 25η Ιουλίου 2012 (18:49) μεταξύ Ν. Τήνου και Ν. Μυκόνου με βορειοανατολική πορεία.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούν το τουρκικό πλοίο, καθόλη τη διάρκεια του πλου του.

Αμνησία και αγνοούμενοι....38 χρόνια μετά. ΄Ελεος

Αρνείται 38 χρόνια το κράτος να αναγνωρίσει τη δράση των ελλήνων στρατιωτών στην Κύπρο

Τριάντα οκτώ χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το ελληνικό κράτος δεν έχει, μέχρι σήμερα, νομοθετήσει, προκειμένου να αναγνωριστεί ως πολεμική η περίοδος Ιουλίου – Αυγούστου 1974 για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που συμμετείχαν στην απόκρουση της τουρκικής εισβολής στη Μεγαλόνησο.
Αποτέλεσμα της μακροχρόνιας αυτής αδράνειας είναι τα ελληνόπουλα που έπαιξαν κορόνα – γράμματα τη ζωή τους στην Κύπρο να μην έχουν αποκατασταθεί...
ακόμα ηθικά και να διεκδικούν από την Δικαιοσύνη αποζημίωση ηθικής βλάβης.
Ειδικότερα, στην αυξημένη επταμελή σύνθεση του Α΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν οι αιτήσεις δύο βετεράνων στρατιωτών που συμμετείχαν στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο το 1974. Και στους δύο πλέον του ότι δεν απονεμήθηκε αναμνηστικό μετάλλιο, στα πιστοποιητικά στρατολογίας δεν αναγράφεται όλο το διάστημα της πολεμικής τους δράσης κατά την απόκρουση της τουρκικής εισβολής, αλλά εμφανίζεται σαν να υπηρέτησαν λίγες μόνο μέρες στην Κύπρο.
Η πρώτη περίπτωση αφορά καταδρομέα που έφυγε (21 Ιουλίου 1974) από τη Σούδα με αεροπλάνο «δια εκτέλεση άκρως απορρήτου αποστολής» και πολέμησε στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας και η δεύτερη σε οπλίτη της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).
Ειδικότερα, η Πολιτεία το 1998 με το νόμο 2641 χαρακτήρισε ως πολεμική την περίοδο από 20 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου 1974 για όσους ενεπλάκησαν στα γεγονότα της τουρκικής εισβολής. Στη συνέχεια, το 2002, με Προεδρικό Διάταγμα απονεμήθηκαν «αναμνηστικά μετάλλια επιχειρήσεων Κύπρου» σε όσους συμμετείχαν στις επιχειρήσεις της Κύπρου τα έτη 1964-1967 και 1974.
Όμως πέντε μήνες μετά, με νεότερο Προεδρικό Διάταγμα, ανακλήθηκε το προηγούμενο για λόγους δημοσίου συμφέροντος (σ.σ.: επειδή στη σχετική λίστα είχαν περιληφθεί και πρόσωπα που σχετιζόταν με τη Χούντα και το πραξικόπημα στην Κύπρο που είχε προηγηθεί της εισβολής) και έκτοτε το θέμα «ξεχάστηκε».
Οι δικαστές (Διοικητικό Εφετείο Αθηνών) αποφάνθηκαν ότι οι βετεράνοι της Κύπρου υπέστησαν βάναυση προσβολή της αξιοπρέπειας, της τιμής και της προσωπικότητας τους, καθώς τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας παρά την πρωταρχική υποχρέωση, που έχουν σύμφωνα με το άρθρο 2 Συντάγματος, παρέλειψαν να προβούν στις απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, έτσι ώστε να χαρακτηριστεί ως πολεμική η περίοδος Ιουλίου – Αυγούστου 1974. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην καταγραφεί η στρατιωτική αυτή δράση στα πιστοποιητικά στρατολογίας.
Παράνομη, ως αντίθετη στον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου που προστατεύεται από το Σύνταγμα (άρθρο 2), είναι, κατά την εφετειακή απόφαση, η παράλειψη της Πολιτείας να απονείμει μετάλλιο στους δύο οπλίτες που πολέμησαν το 1974 στην Κύπρο.
Όπως υπογραμμίζουν οι δικαστές, η Ελληνική Πολιτεία όφειλε αμέσως, ή πάντως σε εύλογο χρόνο μετά την αποκατάσταση της ομαλότητας, να προβεί στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου να αναγνωριστεί ως πολεμική η δράση των βετεράνων της Κύπρου.
Οι συμμετέχοντες στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κύπρου, αναφέρουν οι εφέτες, ανέμεναν ότι η προσφορά τους θα αναγνωριστεί (ο ένας μάλιστα τότε ήταν 22 ετών) από το κράτος, το οποίο θα τους περιέβαλε με ηθική ανταμοιβή και κοινωνικά προνόμια.
Αντί αυτού το επίσημο κράτος επέδειξε απαξιωτική σιωπή, επισημαίνουν οι δικαστές, απαξιώνοντας έτσι την προσωπικότητα τους.
Μάλιστα τονίζεται ότι το Δημόσιο δεν επικαλείται ούτε μια περίπτωση οπλίτη που συμμετείχε στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κύπρου το 1974 και του απονεμήθηκε οποιοδήποτε τιμή ή κοινωνικό προνόμιο.
Κατόπιν αυτών το δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 100.000 ευρώ με το νόμιμο τόκο σε κάθε βετεράνο ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστησαν από την παράνομη παράλειψη του ελληνικού κράτους να αναγνωρίσει πολεμική την δράση των Ελλήνων στρατιωτών που απεστάλησαν στην Κύπρο προς αντιμετώπιση της τουρκικής εισβολής του Ιούλιο και Αύγουστο του 1974.
Το Ελληνικό Δημόσιο έχει ασκήσει εφέσεις κατά των εφετειακών αποφάσεων, οι οποίες συζητήθηκαν στο ΣτΕ και αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων.
Οι δικηγόροι των βετεράνων Κ. Κουτσουλέρος και Ι. Βαρνάκος επισήμαναν ότι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η έκδοση των επίμαχων αποφάσεων από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, καθώς για πρώτη φορά απασχολεί το ΣτΕ παρόμοιο θέμα.
Οι αποφάσεις του ΣτΕ που θα εκδοθούν, συμπλήρωσαν οι δύο νομικοί παραστάτες, θα προσδιορίσουν για το μέλλον εάν η Πολιτεία πρέπει να νομοθετεί σε εύλογο χρονικό διάστημα για την αναγνώριση γεγονότων και δικαιωμάτων ή μπορεί δίχως επιπτώσεις να καταταλαιπωρεί τους πολίτες της, ακόμη και τους ένστολους.

ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΑΞΚΩΝ 2012-2013

Tο Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), στη συνεδρίαση της 25 Ιουλίου 2012, διενήργησε τις τακτικές ετήσιες κρίσεις 2012-13.

Στην Πρώτη Σύγκληση του ΣΑΓΕ το Συμβούλιο έκρινε:



1. Στο Στρατό Ξηράς "Διατηρητέους" τους:


α. Αντιστράτηγο Σοφιανίδη Γεώργιο


β. Αντιστράτηγο Κουτρουμπέλη Αθανάσιο


γ. Αντιστράτηγο Μπασιακούλη Γεώργιο


δ. Αντιστράτηγο Τσέλιο Αθανάσιο


ε. Αντιστράτηγο Τόπη Κωνσταντίνο



2. Στο Πολεμικό Ναυτικό "Διατηρητέους" τους:


α. Αντιναύαρχο (Μ) Ελληνιάδη Παναγιώτη


β. Υποναύαρχο Μαζαράκη – Αινιάν Κωνσταντίνο


γ. Υποναύαρχο Αποστολάκη Ευάγγελο


δ. Υποναύαρχο Λίτσα Παναγιώτη


και "Ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους" τους:


α. Υποναύαρχο Κατσάρη Αναστάσιο


β. Υποναύαρχο (M) Κριμιώτη Αχιλλέα


γ. Υποναύαρχο (O) Ζώτο Ιωάννη


δ. Υποναύαρχο (I) Μαντίδη Απόστολο



3. Στην Πολεμική Αεροπορία "Διατηρητέους" τους:


α. Αντιπτέραρχο (Ι) Τουρνά Ευάγγελο


β. Yποπτέραρχο (Ι) Βαϊτση Χρήστο


γ. Yποπτέραρχο (Ι) Προκοπίου Δημήτριο


δ. Yποπτέραρχο (Ι) Σπυρούλια Κωνσταντίνο


ε. Yποπτέραρχο (Ι) Πέτκο Γεώργιο


στ. Yποπτέραρχο (Ι) Χριστοδούλου Χρήστο


ζ. Yποπτέραρχο (Ι) Λάμπρου Χαρίλαο


η. Yποπτέραρχο (ΜΑ) Ζαγγογιάννη Κωνσταντίνο


θ. Yποπτέραρχο (ΥΙ) Φουρλεμάδη Στέφανο


και "Ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους" τους:


α. Αντιπτέραρχο (Ι) Κρεβάϊκα Φώτιο


β. Αντιπτέραρχο (Μ) Λέλλα Αχιλλέα


γ. Yποπτέραρχο (Ι) Πριόνα Κωνσταντίνο


δ. Yποπτέραρχο (Ι) Παπανικολάου Αθανάσιο


ε. Yποπτέραρχο (Ι) Σωτηρίου Παναγιώτη


στ. Yποπτέραρχο (Ι) Παπαδάκη Σπυρίδων


ζ. Yποπτέραρχο (ΜΑ) Οικονόμου Κωνσταντίνο


η. Yποπτέραρχο (ΕΑ) Τσέλιο Θεόδωρο


θ. Yποπτέραρχο (Ο) Λάτσιο Ευάγγελο


ι. Yποπτέραρχο (ΥΙ) Καβασακάλη Σταύρο


4. Στο Σώμα Στρατολογικού – Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων "Διατηρητέο" τον Υποστράτηγο (ΣΣΝΣ) Μπούρα Περικλή.


5. Σε όλους τους αποστρατευόμενους Αξιωματικούς απενεμήθη ο ανώτερος σε αποστρατεία βαθμός και ο τίτλος Επιτίμου της θέσης που υπηρετούσαν.

Το βιογραφικό του νέου αρχηγού ΓΕΣ



Το βιογραφικό του νέου αρχηγού ΓΕΣ Κωνσταντίνου Γκίνη

Ημερομηνία Γεννήσεως: 1 Οκτωβρίου 1957

Τόπος Γεννήσεως: Νεράντζα Κορινθίας
Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμος με ένα παιδί
Εκπαίδευση

  • Παρακολούθησε το σύνολο των Σχολείων του Πυροβολικού Μάχης.
  • Απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου.
  • Απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Αμύνης.
  • 1979 Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, βαθμός Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.

Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά
Σταδιοδρομία

Έχει υπηρετήσει ως Επιτελής στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.


Υπηρέτησε επίσης στην Ελληνική Στρατιωτική Αντιπροσωπεία στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και σε ειρηνευτικές αποστολές στην πρώην Γιουγκοσλαβία.


Γενικός Επιθεωρητής Στρατού και της Διοίκησης της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, κατόπιν απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας.


2011

Διοικητής στη ΧΙΙ-Μ/Κ-ΜΠ ‘’ΕΒΡΟΥ’’.

2010 - 2011


Διευθυντής Α’ Κλάδου του ΓΕΣ.


2009 - 2010


Διευθυντής της Διευθύνσεως Επιχειρήσεων του ΓΕΣ.


2008 - 2009

Διοικητής 80 ΑΔΤΕ.

2006 - 2008

Διευθυντής Συντονισμού Επιτελείου του ΓΕΕΘΑ.

2005 - 2006

Διοικητής Διεύθυνσης Πυροβολικού στη XVI-Μ/Κ-ΜΠ ‘’ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ’’.

2004 - 2005

Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τα έτη 2004-2005.
Προγενέστερες Θέσεις

Διοικητής Υπομονάδων και Μονάδας Πυροβολικού Μάχης.


Επιτελής στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.


Υπηρέτησε στην Ελληνική Στρατιωτική Αντιπροσωπεία στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και σε ειρηνευτικές αποστολές στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Διαμνημονεύσεις Μετάλλια Του έχουν απονεμηθεί όλες οι διαμνημονεύσεις και τα μετάλλια που προβλέπονται από τον βαθμό του.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Μεταφορα Στρ.Γραφείου Μαγνησίας στη Λάρισα.

Κύριοι συνάδελφοι,
 μπορείτε να βρείτε κάθε χαρτί που αφορά την θητεία σας μέσο των Κ.Ε.Π της περιοχής σας.
Σας καταθέτουμε πίνακα με στρατολογικά γραφεία για την διευκόλυνσή σας.

 
 
ΑΣΓΥπηρεσία
100Α' Στρατολογικό γραφείο Aθηνών
Διεύθυνση Πέτρου Ράλλη 1 (Ρουφ),ΤΚ 177 78, Αθήνα
Τηλέφωνο(213) 1501602, (213) 1501603, (213) 1501608, (213) 1501614
Φαξ(210) 3457485
130Α' Στρατολογικό γραφείο Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση Στρατόπεδο "Π. ΑΡΕΩΣ", ΒΣΤ 903, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο(2313) 320820, (2313) 320830, (2313) 320840
Φαξ(2310) 256823
156Β' Στρατολογικό γραφείο Αθηνών
Διεύθυνση Πέτρου Ράλλη 1 (Ρουφ), ΤΚ 177 78, Αθήνα
Τηλέφωνο(213) 1501617, (213) 1501618, (213) 1501619, (213) 1501624
Φαξ(210) 3425173
155Β' Στρατολογικό γραφείο Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση Στρατόπεδο "Π. ΑΡΕΩΣ ", Θεσσαλονίκη, ΒΣΤ 903, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο(2133) 320931, (2313)3 20932, (2313) 320934
Φαξ(2310) 894561
120Στρατολογικό γραφείο Αγίου Νικολάου
Διεύθυνση Μεταμορφώσεως 9, ΤΚ 721 00, Άγιος Νικόλαος
Τηλέφωνο(2841) 341501, (2841) 341503
Φαξ(28410) 82906
138Στρατολογικό γραφείο Αλεξανδρούπολης
Διεύθυνση Βασιλέως Αλεξάνδρου 64, ΤΚ 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλέφωνο(25513) 50605, (25513) 50614
Φαξ(25510) 22100
143Στρατολογικό γραφείο Άμφισσας
Διεύθυνση Οδυσσέα Ανδρούτσου 8, ΤΚ 331 00, Άμφισσα
Τηλέφωνο(22653) 50800, (22653) 50808
Φαξ(22650) 72193
154Στρατολογικό γραφείο Ανατολικής Αττικής
Διεύθυνση Πέτρου Ράλλη 2 (Ρουφ), ΤΚ 118 55, Αθήνα
Τηλέφωνο(213) 1501718, (213) 1501719, (213) 1501720, (213) 1501723, (213) 1501727
Φαξ(210) 3421417
113Στρατολογικό γραφείο Αργοστολίου
Διεύθυνση Αργοναυτών 1, ΤΚ 281 00, Αργοστόλι
Τηλέφωνο(26713) 60804, (26713) 60812
Φαξ(26710) 22292
127Στρατολογικό γραφείο Άρτας
Διεύθυνση Στρατόπεδο "ΒΕΡΣΗ", ΤΚ 471 00, Άρτα
Τηλέφωνο(26813) 60100, (26813) 60107
Φαξ(26810) 23501
141Στρατολογικό γραφείο Αττικής
Διεύθυνση Πέτρου Ράλλη 2 (Ρουφ), ΤΚ 118 55, Αθήνα
Τηλέφωνο(213) 1501703, (213) 1501702, (213) 1501704, (213) 1501710
Φαξ(210) 3457749
148Στρατολογικό γραφείο Βέροιας
Διεύθυνση Στρατόπεδο "ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΜΥΝΤΑ", ΤΚ 591 00, Βέροια
Τηλέφωνο(23313) 50900, (23313) 50911, (23313) 50912
Φαξ(23310) 26476
146Στρατολογικό γραφείο Βόλου
Διεύθυνση 54ου Συντ/τος ΕΛΑΣ & Ερμού, ΤΚ 383 33, Βόλος
Τηλέφωνο(24213) 50606, (24213) 50601
Φαξ(24210) 39149
152Στρατολογικό γραφείο Γρεβενών
Διεύθυνση Κ. Ταλιαδούρη 33, ΤΚ 511 00, Γρεβενά
Τηλέφωνο(24623) 51200, (24623) 51205
Φαξ(24620) 85609
135Στρατολογικό γραφείο Δράμας
Διεύθυνση Γεωργίου Ζερβού 38, ΤΚ 661 00, Δράμα
Τηλέφωνο(25213) 50020, (25213) 50022
Φαξ(25210) 27983
153Στρατολογικό γραφείο Δυτικής Αττικής
Διεύθυνση Πέτρου Ράλλη 2 (Ρουφ), ΤΚ 118 55, Αθήνα
Τηλέφωνο(213) 1501775, (213) 1501774, (213) 1501770, (213) 1501778
Φαξ(210) 3425240
133Στρατολογικό γραφείο Έδεσσας
Διεύθυνση Φιλίππου 38, ΤΚ 582 00, Έδεσσα
Τηλέφωνο(23813) 51101, (23813) 51103
Φαξ(23810) 20357
111Στρατολογικό γραφείο Ερμούπολης
Διεύθυνση Κλώνος & Κυπαρίσσου Στεφάνου 1, ΤΚ 841 00, Ερμούπολη
Τηλέφωνο(22813) 60000, (22813) 60011, (22813) 60013
Φαξ(22810) 85309
112Στρατολογικό γραφείο Ζακύνθου
Διεύθυνση Χιώτη 34, ΤΚ 291 00, Ζάκυνθος
Τηλέφωνο(26953) 60100, (26953) 60105
Φαξ(26950) 41617
128Στρατολογικό γραφείο Ηγουμενίτσας
Διεύθυνση Βασιλάκου 15, ΤΚ 461 00, Ηγουμενίτσα
Τηλέφωνο(26653) 60904, (26653) 60906, (26653) 60908
Φαξ(26650) 27464
119Στρατολογικό γραφείο Ηρακλείου
Διεύθυνση Ν. Πιτσουλάκη και Γ' Καραϊσκάκη 2 (Πατέλες), ΤΚ 71307, Ηράκλειο
Τηλέφωνο(2813) 400100, (2813) 400112
Φαξ(2810) 326977
125Στρατολογικό γραφείο Ιωαννίνων
Διεύθυνση Λεωφ. Δωδώνης 39, ΤΚ 452 21, Ιωάννινα
Τηλέφωνο(26513) 60600, (26513) 60612
Φαξ(26510) 68341
136Στρατολογικό γραφείο Καβάλας
Διεύθυνση Στρατόπεδο "ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ" ΤΚ 652 01, Καβάλα
Τηλέφωνο(2513) 500400, (2513) 500402
Φαξ(2510) 231183
107Στρατολογικό γραφείο Καλαμάτας
Διεύθυνση Αγ. Νικολάου 2, ΤΚ 241 00, Καλαμάτα
Τηλέφωνο(27213) 60000, (27213) 60020
Φαξ(27210) 97424
147Στρατολογικό γραφείο Καρδίτσας
Διεύθυνση Μπαϊρακτάρη 1, ΤΚ 431 00, Καρδίτσα
Τηλέφωνο(24413) 50600, (24413) 50609
Φαξ(24410) 72628
144Στρατολογικό γραφείο Καρπενησίου
Διεύθυνση Ν. Στράτου 2, ΤΚ 361 00, Καρπενήσι
Τηλέφωνο(22373) 50400, (22373) 50402
Φαξ(22370) 80504
140Στρατολογικό γραφείο Καστοριάς
Διεύθυνση Στρατόπεδο "ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΛΙΤΣΑ", ΤΚ 521 00, Καστοριά
Τηλέφωνο(24673) 50500, (24673) 50504
Φαξ(24670) 22148
149Στρατολογικό γραφείο Κατερίνης
Διεύθυνση Μακεδονίας 8 Περίσταση Παραλίας Πιερίας, ΤΚ 60100, Κατερίνη
Τηλέφωνο(23513) 50801, (23513) 50802
Φαξ(23510) 25652
129Στρατολογικό γραφείο Κέρκυρας
Διεύθυνση Κολοκοτρώνη 18, ΤΚ 491 00, Κέρκυρα
Τηλέφωνο(26613) 61900, (26613) 61910
Φαξ(26610) 41801
132Στρατολογικό γραφείο Κιλκίς
Διεύθυνση Στρατόπεδο "ΚΑΜΠΑΝΗ", ΣΤΓ 920, Κιλκίς
Τηλέφωνο(23413) 50411, (23413) 50410
Φαξ(23410) 22207
123Στρατολογικό γραφείο Κοζάνης
Διεύθυνση Κ. Δαβάκη 8, ΤΚ 501 00, Κοζάνη
Τηλέφωνο(24613) 50705, (24613) 50706, (24613) 50703
Φαξ(24610) 42094, (24610) 61180
137Στρατολογικό γραφείο Κομοτηνής
Διεύθυνση Χαρ. Τρικούπη 28, ΤΚ 691 00, Κομοτηνή
Τηλέφωνο(25313) 50914, (25313) 50900
Φαξ(25310) 34331
145Στρατολογικό γραφείο Κορίνθου
Διεύθυνση Αποστόλου Παύλου 30, ΤΚ 201 00, Κόρινθος
Τηλέφωνο(27413) 60300, (27413) 60312
Φαξ(27410) 22180
103Στρατολογικό γραφείο Λαμίας
Διεύθυνση Στρατόπεδο "ΤΣΑΛΤΑΚΗ", ΤΚ 351 00, Λαμία
Τηλέφωνο(22313) 50400, (22313) 50402
Φαξ(22310) 45079
121Στρατολογικό γραφείο Λάρισας
Διεύθυνση Ρούσβελτ & Πατρόκλου 30, ΤΚ 412 22, Λάρισα
Τηλέφωνο(2413) 505314, (2413) 505308, (2413) 505300, (2413) 505316
Φαξ(2410) 537266
150Στρατολογικό γραφείο Λευκάδας
Διεύθυνση Πεφανερωμένης & Ρ. Φεραίου, ΤΚ 311 00, Λευκάδα
Τηλέφωνο(26453) 60800, (26453) 60812
Φαξ(26450) 21479
142Στρατολογικό γραφείο Λιβαδειάς
Διεύθυνση Πεσ. Μαχητών 44, ΤΚ 321 00, Λιβαδειά
Τηλέφωνο(22613) 50900, (22613) 50901
Φαξ(22610) 81691
104Στρατολογικό γραφείο Μεσολογγίου
Διεύθυνση Ελ. Πολιορκημένων 52, ΤΚ 302 00, Μεσολόγγι
Τηλέφωνο26313) 60010, (26313) 60020
Φαξ(26310) 26431
116Στρατολογικό γραφείο Μυτιλήνης
Διεύθυνση Καβέτσου 44, ΤΚ 811 00, Μυτιλήνη
Τηλέφωνο(22513) 52300, (22513) 52304
Φαξ(22510) 29176
110Στρατολογικό γραφείο Ναυπλίου
Διεύθυνση Στρατόπεδο "Σχου Ζησιμόπουλου" ΚΕΜΧ ΤΚ 211 00, Ναύπλιο
Τηλέφωνο(27523) 60813, (27523) 60800, (27523) 60807
Φαξ(27520) 28333
151Στρατολογικό γραφείο Ξάνθης
Διεύθυνση Στρατόπεδο "ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ", ΤΚ 671 00, Ξάνθη
Τηλέφωνο(25413) 52210, (25413) 52212
Φαξ(25410) 64357
105Στρατολογικό γραφείο Πατρών
Διεύθυνση Ευμήλου 8, ΤΚ 262 22, Πάτρα
Τηλέφωνο(26136) 10017, (26136) 10014, (26136) 10018
Φαξ(2610) 346498
101Στρατολογικό γραφείο Πειραιά
Διεύθυνση Πέτρου Ράλλη 2 (Ρουφ), ΤΚ 118 55, Αθήνα
Τηλέφωνο(213) 1501732, (213) 1501733, (213) 1501742, (213) 1501734
Φαξ(210) 3413849
131Στρατολογικό γραφείο Πολυγύρου
Διεύθυνση Ι. Μεταξά 36, ΤΚ 631 00, Πολύγυρος
Τηλέφωνο(23713) 50600, (23713) 50603
Φαξ(23710) 23823
126Στρατολογικό γραφείο Πρέβεζας
Διεύθυνση Παραλιακή Οδός, ΤΚ 481 00, Πρέβεζα
Τηλέφωνο(26823) 60100, (26823) 60103
Φαξ(26820) 25686
106Στρατολογικό γραφείο Πύργου
Διεύθυνση Πατρών 77, ΤΚ 271 00, Πύργος
Τηλέφωνο(26213) 62717, (26213) 62712, (26213) 62700
Φαξ(26210) 24901
118Στρατολογικό γραφείο Ρεθύμνου
Διεύθυνση 44ου Συντάγματος, ΤΚ 741 00, Ρέθυμνο
Τηλέφωνο(28310) 29149
Φαξ(28310) 54052
139Στρατολογικό γραφείο Ρόδου
Διεύθυνση Πλατεία Κουντουριώτου 1, ΤΚ 851 00, Ρόδος
Τηλέφωνο(22413) 65062, (22413) 65063
Φαξ(22410) 33743
115Στρατολογικό γραφείο Σάμου
Διεύθυνση Σμύρνης 11-13, ΤΚ 831 00, Σάμος
Τηλέφωνο(22733) 50300, (22733) 50305, (22733) 50308, (22733) 5030
Φαξ(22730) 25408
134Στρατολογικό γραφείο Σερρών
Διεύθυνση Π. Χριστοφόρου 13, ΤΚ 621 22, Σέρρες
Τηλέφωνο(23213) 50700, (23213) 50712
Φαξ(23210) 53212
109Στρατολογικό γραφείο Σπάρτης
Διεύθυνση Διοσκούρων 57, ΤΚ 231 00, Σπάρτη
Τηλέφωνο(27313) 60011, (27313) 60022
Φαξ(27310) 26291
122Στρατολογικό γραφείο Τρικάλων
Διεύθυνση Στρατόπεδο "ΤΧΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ", ΤΚ 421 00, Τρίκαλα
Τηλέφωνο(24313) 51000, (24313) 51007, (24313) 51006, (24313) 51005
Φαξ(24310) 27432
108Στρατολογικό γραφείο Τρίπολης
Διεύθυνση Ομήρων 26, ΤΚ 221 00, Τρίπολη
Τηλέφωνο(2713) 600800, (2713) 600809
Φαξ(2710) 234914
124Στρατολογικό γραφείο Φλώρινας
Διεύθυνση Στρατόπεδο "ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΥ", ΤΚ 551 00, Φλώρινα
Τηλέφωνο(23853) 51100, (23853) 51101
Φαξ(23850) 45670
102Στρατολογικό γραφείο Χαλκίδας
Διεύθυνση Αντωνίου 7, ΤΚ 341 00, Χαλκίδα
Τηλέφωνο(22210) 67186
Φαξ(22210) 84503
117Στρατολογικό γραφείο Χανίων
Διεύθυνση Στρατόπεδο "ΖΟΜΠΑΝΑΚΗ", ΤΚ 731 00, Χανιά
Τηλέφωνο(28213) 41900, (28213) 41901
Φαξ(28210) 28319
114Στρατολογικό γραφείο Χίου
Διεύθυνση Στρατόπεδο "Σαλελέ", Γ.Κονδύλη 10, ΤΚ 821 00, Χίος
Τηλέφωνο(22713) 50905, (22713) 50900
Φαξ(22710) 40076