Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Κοινωφελή έργα σε ορεινά χωριά του Νομού Έβρου από την 50 Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ, κατόπιν εντολής του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα

Σειρά κοινωφελών έργων βρίσκονται σε εξέλιξη στα ορεινά χωριά του Νομού Εβρου με διάθεση προσωπικού και μηχανημάτων Μηχανικού από την 50 Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ (Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού) της οποίας η περιοχή αποτελεί χώρο ευθύνης.


Η έμπρακτη αυτή υλοποίηση της κοινωνικής προσφοράς από τις Ένοπλες Δυνάμεις ενεργοποιήθηκε μετά από εντολή του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Τόσκα.


Στη διάρκεια περιοδείας του στο Νομό Έβρου στις 27 Ιουλίου, ο  κ. Τόσκας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Βασίλη Τελλίδη, είχε επισκεφθεί διαδοχικά τα χωριά Μικρό Δέρειο, Ρούσσα, Γονικά, Μεσημέρι και Μέγα Δέρειο. Όλα βρίσκονται στο δυσπρόσιτο βορειοδυτικό τμήμα του Νομού Έβρου, υπαγόμενα στον Δήμο Σουφλίου. Ο κ. ΥΦΕΘΑ είχε τότε ακούσει τα χρονίζοντα αιτήματα των κατοίκων και είχε υποσχεθεί θετική ανταπόκριση, στο μέτρο των τρεχόντων δυνατοτήτων.


Συγκεκριμένα, το Μηχανικό της 50 ΜΚ/ΤΑΞ ανέλαβε να εκτελέσει τα παρακάτω έργα:

*Διευθέτηση και συντήρηση των αγροτικών δρόμων της περιοχής (χωματόδρομοι).

*Εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης στα Δημοτικά Σχολεία των χωριών Μέγα Δέρειο και Σιδηροχώρι, με επιδίωξη αυτές να έχουν ολοκληρωθεί κατεπειγόντως, πριν την έναρξη του σχολικού έτους.

*Κατασκευή 9 υδροταμιευτήρων, με σκοπό τη συλλογή ύδατος για τη χρησιμοποίησή τους για τις ανάγκες της τοπικής κτηνοτροφίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου