Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Εικόνες από τον σημερινό "Πυρπολητή" παρουσία του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου

Δείτε εικόνες από τον σημερινό "Πυρπολητή" που πραγματοποιήθηκε παρουσία του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου. Αιφνιδιαστικά το πρωί δόθηκε εντολή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, για την πραγματοποίηση μεγάλης κλίμακας άσκησης (ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/15) των Ένοπλων Δυνάμεων και ειδικότερα των Ειδικών Δυνάμεων από τον Έβρο και τον Αργοσαρωνικό μέχρι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
 
Η εντολή συνίσταται στην εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας σε περιοχές που μπορούν να «χτυπήσουν» οι Τούρκοι. Για το λόγο αυτό και ενεργοποιήθηκαν για πρώτη φόρα και οι πέντε μονάδες της δύναμης ταχείας αντίδρασης «Δέλτα».
 
Στόχος της άσκησης ήταν να λάβουν το μήνυμα οι Τούρκοι να μην έχουν περίεργες ιδέες σε Έβρο και νησιά και ότι οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια θα την πληρώσουν πολύ ακριβά.
 
Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα επιδεικνύεται μία αυξημένη δραστηριότητα των Τούρκων στην περιοχή του Έβρου με ασκήσεις ανάπτυξης γεφυρών και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις φροντίζουν να στείλουν το μήνυμα πως θα «καταστραφούν» πριν ακόμη επιχειρηθεί να στηθούν.
 
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, παρακολούθησε την άσκηση «Πυρπολητής 1/15» που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη (24/02) με το σύνολο της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης (Δύναμη «Δέλτα»).
 
Με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού μετέβη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος στα Μέγαρα από όπου αναχωρούσαν μονάδες που συμμετείχαν στην άσκηση «Πυρπολητής 1/15».
 
Στη συνέχεια μετέβη σε σημείο όπου εκτελείτο επιχείρηση ανακατάληψης νήσου, όπου συμμετείχαν συνδυασμένα, προσωπικό και μέσα του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ειδικών Δυνάμεων.
 
Στις συνδυασμένες επιχειρήσεις που διεξάγονται στις περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, του Έβρου, του Ανατολικού Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού συμμετέχουν με προσωπικό και μέσα και οι τρεις Κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Δείτε εικόνες από την άσκηση:
 
 
 
 
 
 
 
Ειδικότερα, στην άσκηση μετέχουν φρεγάτες, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι, πλοία ταχείας μεταφοράς του Πολεμικού Ναυτικού, μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς, ελικόπτερο έρευνας - διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας, αεροσκάφη αναχαίτισης και δίωξης βομβαρδισμού της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και τμήματα ειδικών επιχειρήσεων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σκοποί των επιχειρήσεων είναι:
 
Η αποτροπή κατάληψης -ανακατάληψης μικρονήσου - βραχονησίδος στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου - Ίδια επιχείρηση διεξάγεται και στην περιοχή του Αργοσαρωνικού.
Η προσβολή ναυτικής δύναμης.
Η εξασφάλιση ζωτικών χώρων-υποδομών.
Η εξασφάλιση εδαφικής ακεραιότητας.
Η αντιμετώπιση ασύμμετρων ενεργειών.
 
Για την επίτευξη των σκοπών της άσκησης γίνονται:
Μετακίνηση ναυτικών μονάδων.
Ενεργοποίηση αεροπορικών δυνάμεων.
Αεροκίνητες ενέργειες.
 
Θαλάσσιες μεταφορές και
Ανάπτυξη τμημάτων ειδικών επιχειρήσεων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σημειώνεται ότι το σενάριο της άσκησης χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ρεαλιστικό δεδομένου ότι η εντολή - διαταγή για την προπαρασκευή - προετοιμασία των μονάδων δόθηκε χθες το βράδυ και από τις 6 το πρωί σήμερα διεξάγονται οι επιχειρήσεις.
 
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος μετά το τέλος της άσκησης συνεχάρη το σύνολο των συμμετεχόντων.
 
Ακολουθούν βίντεο από παλιότερους "Πυρπολητές"
 



 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου