Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940 ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Ε.Α.Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ


 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή το επετειακό μουσικό αφιέρωμα, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας, για το έπος του 1940.

Το πρωί της 27ης Οκτωβρίου ο Πρόεδρος κ. Κ. Καραδήμας και ο Αντιπρόεδρος κ. Β. Σιαφάκας έπειτα από πρόσκληση του Δντή του ΕΠΑΣ νυν ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) κ. Α. Κουκουλής        και του Υποδιευθυντή - Προϊσταμένου Εκπαίδευσης κ. Γιώργου Σπηλιώπουλου, μετέβησαν στις σχολές όπου και παρουσίασαν σχετικό πρόγραμμα για την 28η Οκτωβρίου 1940 με ομιλία και τη συμμετοχή του χορωδιακού τμήματος  του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου "Νέα Δημητριάδα", υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Μαέστρου κας Αγγελικής Κοντοπούλου με τραγούδια του 40, στον Σύλλογο καθηγητών των σχολών καθώς και σε πλήθος σπουδαστών στο Αμφιθέατρο της Σχολής.

Στη συνέχεια το απόγευμα της 27/10/2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας Βόλου και με την συμμετοχή τεσσάρων πολιτιστικών συλλόγων πραγματοποιήθηκε το μουσικό αυτό αφιέρωμα σε τραγούδια και στίχους του Γιώργου Κατσαρού και Πυθαγόρα. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η κα Αγγελική Κοντοπούλου.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι:

1) Πολιτιστικός Σύλλογος Άγιου Γεωργίου Βόλου Χορωδιακό & Ορχηστρικό τμήμα "Νέας Δημητριάδας", με υπεύθυνη την κα Αγγελική Κοντοπούλου.

2) Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Δομοκού "ΦΙΛΑΡΕΤΗ". Με πρόεδρο την κα Μαίρη Γκούβα 

3) Πολιτιστικός Σύλλογος Συκής "Γ. Ρηματισίδης", με υπεύθυνη την κα Ευτυχία Μαραθά.

4) Μουσική Σχολή Τραγουδάρα Παιδική Χορωδία, με υπευθύνους την κα Αγλαΐα & Στέφανο Τραγουδάρα 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής κ. Χρήστος Μπουκώρος, εκ μέρους του ΑΔΦΒ ο Τχης (ΑΣ) κ. Ι. Παπαγιαννόπουλος, η κα Έλενα Αντωνοπούλου, ο κ. Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, η κα Αναγνώστου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΑΝ Μαγνησίας κ. Βασίλης Σιαφάκας.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Μαγνησίας κ. Κων/νος Καραδήμας παρουσίασε ομιλία για την σημασία του έπους του '40. 

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Αμφιθέατρου του Πολιτιστικού Κέντρου της Ν. Ιωνίας Βόλου οι τέσσερις πολιτιστικοί σύλλογοι ζωντάνεψαν με τις καλλίδωνες φωνές τους τραγούδια αθάνατα του 40 σε στίχους και μουσική των Γ. Κατσαρού - Πυθαγόρα, όπως και με το χορευτικό σύνολο που συνόδεψε ορισμένα από τα τραγούδια αυτά.

Στο τέλος της εκδήλωσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των αγωνιστών του έπους του 40 και τραγουδήθηκε από όλους του παρευρισκόμενους ο Εθνικός μας Ύμνος.

Ο Πρόεδρος κ. Κ. Καραδήμας απένειμε στους τέσσερις πολιτιστικούς συλλόγους αναμνηστικό μετάλλιο του Συνδέσμου σε ένδειξη ευχαριστίας και τιμής για την υποστήριξη στην επιτυχή υλοποίηση της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε το δημόσιο ΙΕΚ Βόλου, τμήμα αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής για την προσφορά των εδεσμάτων σε όλους τους παρευρισκόμενους. Το ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ για την παραχώρηση της αίθουσας. Επίσης ευχαριστούμε όλους τους ανωτέρω συλλόγους που βοήθησαν στην επιτυχή υλοποίηση της εκδήλωσης, καθώς και την κα Αγγελική Κοντοπούλου που βοήθησε στην καλλιτεχνική επιμέλεια και συντονισμό όλων των συλλόγων ώστε να παρουσιασθεί με αρτιότητα και επιτυχία το όλο πρόγραμμα της εκδήλωσης. 

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου