Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Ο ΣΕΑΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΑΣ

 

Μουσική αγκαλιά για το ειδικό σχολείο Αγριάς

μουσική-αγκαλιά-για-το-ειδικό-σχολείο-994987

Τις δυνάμεις τους ενώνουν Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών, ο Σύλλογος Αγ. Γεωργίου και το μουσικό τμήμα «Νέας Δημητριάδας» για το δημοτικό που «λαβώθηκε» από τις πλημμύρες

Μουσική… «αγκαλιά» για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς που «λαβώθηκε» από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή, ανοίγουν ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μαγνησίας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Βόλου και με το μελωδικά ακούραστο χορωδιακό και ορχηστρικό σύνολο «Νέας Δημητριάδας».

Οι τρεις τους και με δεδομένη τη διάθεση προσφοράς του προέδρου του ΣΥΔΙΣΑ, Τριαντάφυλλου Γκογκινούδη και του Συλλόγου Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Μαγνησίας «ΦΙΛΟΙΚΟ», οργανώνουν μουσική εκδήλωση για να βοηθήσουν το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς να «ορθοποδήσει».

Αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους μετά από δημόσια έκκληση της διεύθυνσης του σχολείου για βοήθεια. Το Ειδικό Σχολείο Αγριάς, απευθύνεται σε μαθητές με κάθε είδους μαθησιακές δυσκολίες, όπως νοητική καθυστέρηση, αυτισμό, αναπτυξιακά σύνδρομα καθώς και κινητικές και αισθητηριακές δυσκολίες. Παράλληλα, στηρίζει τους γονείς, ενώ εφαρμόζει πρωτοποριακά προγράμματα ώστε η σχολική καθημερινότητα να αποκτά ενδιαφέρον και να πλουτίζει με ερεθίσματα και εμπειρίες, τους μαθητές.

Όπως έκανε γνωστό ο διευθυντής του σχολείου Απόστολος Μιχαλόπουλος, λόγω διαρροής από τη στέγη καταστράφηκε και εξοπλισμός του σχολείου.

Σύμφωνα με τη λίστα που παρέθεσε ο κ. Μιχαλόπουλος, αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάγκη για τα εξής υλικά:

  • Χαρτιά κουζίνας και τουαλέτας.
  • Καθαριστικά είδη (υγρά πατώματος, καθαριστικά επιφανειών,

τουαλέτας κτλ.)

  • Γάντια μιας χρήσεως.
  • Απολυμαντικά και υγρά σαπούνια.
  • Τρόφιμα που να συντηρούνται, όπως: όσπρια, ζυμαρικά, έλαια κτλ. που θα προωθήσουμε και σε όσους μαθητές μας χρειάζονται βοήθεια,

στις οικογένειές τους.

  • Ηλεκτρονικά Είδη: όπως υπολογιστές, οθόνες, εκτυπωτές και συσκευές προστασίας και αδιαλείπτου τροφοδοσίας (UPS).

Στο κάλεσμα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς υπήρξε άμεση ανταπόκριση. Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας με εφαλτήριο δύναμη τις προσφορές της Φιλαρμονικής ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορίνθου, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου και το χορωδιακό και ορχηστρικό σύνολο «Νέας Δημητριάδας», ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Την ερχόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, στον χώρο της Οικολογικής Εκθεσης, στον Αγιο Κωνσταντίνο δίπλα από τον σταθμό της ΕΡΤ, θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά αλληλεγγύης για τη συγκέντρωση των ειδών που χρειάζεται το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς.

«Ολοι μαζί μπορούμε» το μήνυμα που στέλνει η Αγγελική Κοντοπούλου που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης. Στη μουσική βραδιά συμμετέχουν με την καρδιά τους οι Περσεφόνη Χατζηνικολάου στο τραγούδι, Αλκης Πλακιάς στα πλήκτρα και στο τραγούδι, Δημήτρης Τυφλίτης στο μπουζούκι, Κώστας Παπασταματίου στο μπουζούκι, Σόφη Σωτηροπούλου στο μαντολίνο, Δημήτρης Γεωργακόπουλος στην κιθάρα και στο τραγούδι.

Σημειώνεται ότι είδη θα συγκεντρώνονται στον ίδιο χώρο, από τις 9:30 το πρωί της Κυριακής.

Καλούνται λοιπόν τα μέλη και οι φίλοι μας να βοηθήσουν έμπρακτα και να φέρουν στο χώρο που αναφέρουμε παραπάνω ότι από τα παραπάνω είδη μπορούν. Θα είναι μια έμπρακτη βοήθεια και στήριξη στα παιδιά αυτά που τόσο έχουν ανάγκη. Οι έφεδροι αξιωματικοί δείχνουν το αληθινό κι ανθρώπινο πρόσωπό τους και όσο μπορεί ο καθένας στηρίζουμε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Πάντα παράδειγμα προς μίμηση και στην κοινωνία μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου