Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΕΑΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ & ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΕΦΕΔΡΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν.  Μαγνησίας, στις 15/9/2023, οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Προστάτη των Εφέδρων Αξιωματικών μεγαλομάρτυρα Αγίου Νικήτα, καθώς και της Ημέρας Τιμής & Μνήμης του Εφέδρου Αξιωματικού.

Την παρουσίαση και την ευθύνη του προγράμματος της εκδήλωσης είχε ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΑΝ Μαγνησίας Λγός(ΥΠ) κ. Βασίλειος Σιαφάκας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν από την 64 ΜΕ ο Διοικητής  Σχης κ. Βουτσάς Βασίλειος και ο Τχης (ΠΖ) κ. Βενιέρης Αναστάσιος. Από την ΕΑΑΣ Μαγνησίας ο Πρόεδρος Υποστράτηγος ε.α. κ. Γ. Τοσιλιάνης, από την ΕΑΑΑ ο Σγός ε.α. κ. Κυριαζής Αναστάσιος, από την Ένωση Κυπρίων ο πρόεδρος κ. Αδάμος Μουζουρής, από ην Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου ο Γεν. Γραμματέας κ. Βίκτωρ Φιλοσώφ.

Από το Δήμο Βόλου παρέστησαν οι κ.κ. Γ. Μουλάς, Αθ. Σταυρίδης, Τ. Γκογκινούδης, Απ. Νάσιος, κα Τομαρά Αγγελική . Επίσης παρέστη η Αντιπρόεδρος ΚΕΠΚΑ ΔΙΕΚ κα Βούλα Ανααγνώστου, η υπ. δημοτική σύμβουλος κα Έλενα Αντωνοπούλου και ο υπ. Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπύρος Γάτος.

Από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου παρέστησαν ο Διοικητής κ. Ι. Ντόκος, ο Υπδκτής κ. Μπαμπούνης  Σταύρος, ο Δντής Οδοντιατρικού τμήματος κ. Ιατρού Γεώργιος,  η προϊσταμένη της Ορθοπαιδικής Κλινικής κα Ζαπαντή Μαρία.

Το εορταστικό πρόγραμμα ξεκίνησε με αρτοκλασία από τον ιερέα π. Απόστολο Θάνο και με την καλλίφωνη χορωδία ιεροψαλτών αποτελούμενη από εφέδρους αξιωματικούς Νασιάκο Δ.., Χριστοδούλου Άγγ., Γκίκα Νίκο και Πασχαλίδης Ιωάννης. Μετά έγινε η λιτάνευση της Εικόνα του Αγίου Νικήτα πέριξ του πάρκου Εφέδρων Αξκών με την Φιλαρμονική του Δήμου Κορινθίων να ηγείται της πομπής, άγημα εφέδρων αξιωματικών του Συνδέσμου, η εικόνα του Αγίου Νικήτα που την κρατούσαν δυο μέλη του Συνδέσμου μας και πλήθος κόσμου.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες εφέδρους αξιωματικούς που έπεσαν κατά τους απελευθερωτικούς αγώνες του έθνους, τους τεθνεώτες προέδρους και μέλη του ΣΕΑΝ, καθώς και τους κεκοιμημένους αδελφούς μας που έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες και στις φυσικές καταστροφές που έγιναν στη Θεσσαλία.

Στεφάνια κατέθεσαν στο Μνημείο Πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, ο ΣΕΑΝ Μαγνησίας, η Ένωση Κυπρίων Μαγνησίας, η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου.

Ακολούθησε ομιλία του Προέδρου του ΣΕΑΝ Μαγνησίας Εφ. Τχη (ΠΖ) κ. Καραδήμα Κων/νου για την  αναγκαιότητα διατήρησης του Θεσμού του Εφέδρου Αξιωματικού, στις μέρες μας.

Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στην Φιλαρμονική ΚΕΠΑΠ του Δήμου Κορινθίων για την εξαιρετική τιμή να παρευρεθεί και να κοσμήσει με την παρουσία της τις εορταστικές μας εκδηλώσεις όπως επίσης και για την ανθρωπιστική βοήθεια που έφεραν για τους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας.

Επίσης φέτος τιμήθηκε για την πολύτιμη και ανιδιοτελή προσφορά του προς τον Σύνδεσμό μας ένας ευπατρίδης που ζει στο Σαν Αντώνιο του Τέξας ο κ. Γεώργιος Σουέρεφ Μάζης, με τον Χρυσούν Σταυρό Αξίας & Τιμής μετά Διπλώματος, την Ανώτατη τιμητική Διάκριση του Συνδέσμου μας. Ο Σύνδεσμός μας τον ευγνωμονεί και του εύχεται υγεία και κάθε καλό στη ζωή του.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες απόλαυσαν ένα μουσικό αφιέρωμα από την Φιλαρμονική με έργα Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Σαββόπουλου, Λοίζου, κλπ.

Την Φιλαρμονική διεύθυνε η αρχιμουσικός και μαέστρος της φιλαρμονικής κα Μωραϊτάκη Γλυκερία.

Ο ΣΕΑΝ Μαγνησίας απευθύνει θερμές ευχαριστίες στην Φιλαρμονική ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων και την μαέστρο της κα Γλυκερία Μωραϊτάκη, για την άψογη παρουσία τους στην εκδήλωση και στην λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Νικήτα όπως και στην παρουσίαση του μουσικού αφιερώματος τους, πρόγραμμα που ενθουσίασε το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση. Επίσης στην Δντρια του ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων κα Τόνια Τζαναβάρα και στον Πρόεδρο του ΚΕΠΑΠ κ. Αντώνη Κυριαζή.

Επίσης συγχαρητήρια ανήκουν και στην κα Αγγελική Κοντοπούλου και Σοφία Σωτηροπούλου για την υποστήριξη και βοήθειά τους στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος μας. Επίσης τον φούρνο ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ για την παρασκευή των εδεσμάτων που προσφέρθηκαν στην εκδήλωση.   

 




































































 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου