Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 Αγαπητά μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Μαγνησίας Καλή κι Ευλογημένη Χρονιά !!!

Με την απαρχή του νέου έτους 2023 θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις μου.

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Μαγνησίας που αριθμεί φέτος 78 χρόνια συνεχούς και δημιουργικής λειτουργίας με μεγάλο κοινωνικό - εθελοντικό έργο στο νομό μας διαδραματίζει μεγάλο κι ουσιαστικό ρόλο στα δρώμενα του τόπου μας. Με πολλές δραστηριότητες που άπτονται του καταστατικού λειτουργίας του, με μεγάλη συνεισφορά πάντα κοντά στις Ένοπλες Δυνάμεις, υποβοηθά με το δικό του τρόπο προς την κατεύθυνση αυτή με παρακολούθηση ασκήσεων όποτε προσκληθεί από τις κοντινές μονάδες, με σεμινάρια σε ΔΕΑ της περιοχής μας με σκοπό την εγγραφή τους όταν απολυθούν από τις ΕΔ σε ΣΕΑΝ του τόπου καταγωγής των, με την οργάνωση και υλοποίηση σχολείων εφέδρων αξιωματικών με σκοπό την επιμόρφωση κι εκπαίδευση των μελών μας, με την δημιουργία σκοπευτικής ομάδας εφέδρων αξιωματικών του Συνδέσμου μας και την προετοιμασία και συμμετοχή σε Πανελλήνιους Σκοπευτικούς Αγώνες με συνεχείς πρωτιές για 5η συνεχή χρονιά  πανελλήνια η ομάδα μας πρωτοστατεί. Οργάνωση κι υλοποίηση σεμιναρίων ιστορικού-κοινωνικού ενδιαφέροντος, κ/α.

Με εισηγήσεις-προτάσεις στην στρατιωτική ηγεσία για συνεχή εκπαίδευση και σε ασκήσεις εφεδρείας με σκοπό την ενημέρωση πάνω σε αντικείμενα που άπτονται των ειδικοτήτων των εφέδρων αξιωματικών.

Με αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ώστε οι ΣΕΑΝ να αναβαθμιστούν και να έχουν δική τους διεύθυνση εφέδρων αξιωματικών στο ΓΕΣ με διοικητή Ανώτατο Αξιωματικό και να υποβοηθούν ενεργά το έργο εφεδρείας των ΕΔ με προτάσεις για καλύτερη κι αποτελεσματικότερη εφεδρεία.

Ο Σύνδεσμός μας έχει κάνει σχετικό υπόμνημα με προτάσεις στο ΥΠΕΘΑ και αναμένει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που έχει οργανώσει.

Αγαπητά μέλη μας, σταθείτε δίπλα στο Σύνδεσμο που έχετε εγγραφεί, παρακολουθείστε από κοντά και υποβοηθείστε ενεργά με την συμμετοχή σας τις δραστηριότητες του, βοηθήστε τον οικονομικά ώστε να οργανώνει περισσότερες δραστηριότητες στα μέλη του και να κατέχει τη θέση που του αρμόζει στην κοινωνία και στις ΕΔ.

Καλή Χρονιά  σε όλα τα Μέλη μας να έχετε υγεία και οικογενειακή ευτυχία, Πρόοδο κι ευημερία!!!

Ευχές πολλές στα μέλη μας που γιορτάζουν σήμερα, στο Βασίλη και την Βασιλική, στον Αντιπρόεδρο μας Βασίλη Σιαφάκα και το μέλος του Δ.Σ. Βασίλη Νικολάου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Κων/νος Γ. Καραδήμας