Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Άγημα των ΣΕΑΝ Λάρισας & Καρδίτσας στις εκδηλώσεις απελευθέρωσης του Τυρνάβου


Εντυπωσιακή και συγκινητική ήταν η Αναπαράσταση της Εισόδου του Ελληνικού στρατού που  διοργάνωσε για πρώτη φορά ο Δήμος Τυρνάβου, την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022.
Σε αναπαράσταση της μεγάλης εκείνης ημέρας, ξεκίνησε πομπή από την ιστορική Γέφυρα του Τιταρήσιου όπου ο Ελληνικός στρατός πριν 141 χρόνια, εισήλθε στον Τύρναβο με ιππικό και τμήματα πεζικού  και τον απελευθέρωσε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, βάζοντας τέλος σε μια περίοδο σκλαβιάς 460 χρόνων.
Της πομπής προπορεύονταν η Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου που παιάνιζε εμβατήρια νίκης ακολουθούμενη από άγημα Εφέδρων Αξιωματικών των Νομού Λάρισας και Καρδίτσας. 
Ακολουθούσαν οι Πολιτειακές και Στρατιωτικές αρχές του τόπου με προεξαίχοντες τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινουλίου κ. Χρήστο Κέλλα και κα. Ευαγγελία Λιακούλη, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Ιωάννη Κόκουρα τους οποίους πλαισίωναν τα τμήματα των προσκόπων του Αμπελώνα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανουλίων με παραδοσιακές φορεσιές, ο Σύλλογος Γυναικών Αργυροπουλίου με την ενδυμασία των γυναικών της ημέρας εκείνης το 1881, παιδιά του χορευτικό τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δελερίων και μαθητές των Σχολείων του Τυρνάβου.


Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι, εκ μέρους της ΑΠΟΕΑ ο πρόεδρος του ΣΕΑΝ Καρδίτσας και μέλος της 7μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Γιάννης Ντενησιώτης και εκ μέρους του ΣΕΑΝ Λάρισας, ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Φωκάς.

Συγχαίρουμε τους Έφεδρους Αξιωματικούς που συμμετείχαν στο άγημα, όπου με το λεβέντικο παράστημά τους και την άψογη εμφάνισή τους έδωσαν την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια στις εκδηλώσεις του Δήμου Τυρνάβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου