Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ & ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Η Νέα Ιωνία του Βόλου, με επίκεντρο το σύμβολό της, την Ευαγγελίστρια, με την ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και τον βίαιο και αναγκαστικό ξεριζωμό των Ελλήνων της ευρύτερης περιοχής της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, δια του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας και του φορέα της στον Πολιτισμό, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», και οι Μικρασιατικοί Σύλλογοι της Νέας Ιωνίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ», η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ» και ο Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Μνήμες Προσφύγων», συνδιοργανώνουν ένα ενιαίο συλλογικό πρόγραμμα που καλύπτει όλο το επετειακό έτος 2022 με εκδηλώσεις Μνήμης, θρησκευτικές, επιστημονικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 7:00-10:30 τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου και συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος μας κ. Ιγνατίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε και ιερό Μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους πρόσφυγες.
Στις 10:30 έλαβε χώρα ειδική Επιμνημόσυνη Ακολουθία, με την παρουσία των αρχών της πόλης και Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο του προαυλίου του Ιερού Ναού. Αμέσως μετά, στις 11.00 π.μ., το επετειακό αυτό πρωινό ολοκληρώθηκε με ένα σημαντικό και συμβολικό γεγονός, τον Αγιασμό Θεμελιώσεως Ιερού Ναού επ´ονόματι του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης. Ο μικρός αυτός Ναός θα ανεγερθεί σε οικόπεδο πού δώρισε ο Δήμος βόλου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας και το οποίο βρίσκεται κοντά στην Ευαγγελίστρια, στην οδό Προύσης, ανάμεσα στις οδούς Εφέσου και Μαγνησίας.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε το μέλος του Δ.Σ. κ. Βασίλειος Νικολάου ο οποίος και κατέθεσε δάφνινο στεφάνι στο Μνημείο εκ μέρους του Προέδρου μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου