Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

ΕΚΛΟΓΕΣ Σ.Ε.Α.Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 2022

                                

                       
                                

                                ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                         

 Σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν. 1301/82  περί  « Ενώσεων  Εφέδρων  σε  Εφεδρεία  Αξ/κών  των  Ενόπλων  Δυνάμεων » και του νόμου 3468/2008 που τον τροποποίησε , της  υπ’ αριθμ.  Φ.900/6/160108/17-6-2008  υπουργικής  αποφάσεως  ΦΕΚ 1615 τ. Β,  και την τροποποίηση αυτής με αυτή στο ΦΕΚ Β’ 333/1-2-2022 της Υπουργικής απόφασης με αρ. Φ.959α/01/5616/Σ.864,

 

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

1)    Προκηρύσσει εκλογές για την 27η του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2022 ημέρα      Κυριακή.

2)     Προσκαλεί τα  μέλη  του  Συνδέσμου  Εφέδρων  Αξιωματικών  Ν. Μαγνησίας όπως   προσέλθουν σε Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022 και  ώρα     11.00  π.μ.  στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου με  θέμα την Εκλογή:

            α) των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου,

            β) των Εκλεκτόρων προς ανάδειξη του Κ.Δ.Σ. της Α.Π.Ο.Ε.Α.


Διάρκεια ψηφοφορίας 11.30 – 14.30


Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου έχουν  όλα  τα  ταμειακώς  τακτοποιημένα μέλη  που  είναι  γραμμένα  στα  Μητρώα  του  Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας. Η συμμετοχή όλων των μελών μας κρίνεται απαραίτητη. Όσοι δεν έχουν τακτοποιήσει την συνδρομή τους θα μπορούν να το κάνουν πριν ψηφίσουν στον ίδιο χώρο. 

Κατά την  διάρκεια της γενικής συνέλευσης και της εκλογικής διαδικασίας θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του COVID19 και η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική από όλους μας.


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ: 

1. Οι αρχαιρεσίες πραγματοποιούνται, για πρώτη φορά, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας και όχι στο γραφείο μας λόγω της πανδημίας (μικρός χώρος ).  Ως εκ τούτου και προς αποφυγή συγχρωτισμού επιλέξαμε την αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας, η οποία είναι μεγάλη και προσφέρει όλες τις ανέσεις για την εύρυθμη διεξαγωγή αυτών. Επιπλέον, βρίσκεται 500 μέτρα πάνω από το γραφείο μας με άνετο μεγάλο parking. 

2. Είναι πολύ σημαντικό για τον Σύνδεσμό μας και το Εφεδρικό κίνημα να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη. 

3. Απαραίτητη η επίδειξη της αστυνομικής ή της στρατιωτικής ταυτότητας.


Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας

                              Κων/νος Γ. Καραδήμας                                

Εφ. Ταγματάρχης (ΠΖ)




Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΓΟΥ ε.α. ΔΡΙΒΑ ΧΡΗΣΤΟΥ



Τα παρακάτω αποτελούν έγγραφη απόδοση από τον ίδιο, των όσων είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Ράδιο “Αλήθεια” ο Αντιστράτηγος ε.α. Χρήστος Δρίβα. Υπ’ όψιν, ότι ο Στρατηγός Δρίβας, συμμετείχε τέσσερις φορές στην καριέρα του, σε ασκήσεις μεγάλης κλίμακας του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και τη Μαύρη θάλασσα ως Τμηματάρχης ασκήσεων ΝΑΤΟ του ΓΕΕΘΑ και ότι οι υπογραμμίσεις στο κείμενο είναι δικές μας. «Το τελευταίο διάστημα η ανθρωπότητα παρακολουθεί με έντονο προβληματισμό τις δραματικές εξελιξεις στις Ρωσο-ουκρανικές σχέσεις. Με το θερμόμετρο να έχει πιάσει κόκκινο ο Γάλλος προεδρος Μακρόν επισκέφθηκε διαδοχικά τις τελευταίες δύο μέρες Μόσχα και Κίεβο σε μία ύστατη προσπάθεια για ανεύρεση πολιτικής λύσης πρίν το λόγο πάρουν τα όπλα. Ανάλογες διπλωματικές προσπάθειες ανέλαβε και ο καγκελάριος Όλαφ Σόλτς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Με δεδομένο ότι το πρόβλημα δεν προέκυψε “out of the blue” είναι σκόπιμη μια σύντομη ιστορική αναδρομή:

Η Ουκρανία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα της ανατολικής ευρώπης μετά τη Ρωσία, με τετραπλάσιο πληθυσμό και πενταπλάσια έκταση από εκείνη της ελλάδας. Στην αρχαιότητα αποτέλεσε τόπο όπου αναπτύχθηκαν ελληνικές αποικίες με πιό γνωστή την Οδησσό, του Βασιλείου της Σκυθίας (700 π.Χ -200 π.Χ). Το 19ο αιώνα η χώρα διαμελίστηκε ανάμεσα στην Αυστροουγγαρία και τη Ρωσία των Τσάρων ενώ το 1922 η Ουκρανία υπήρξε μία από τις πρώτες, ιδρυτικές δημοκρατίες της ΕΣΣΔ. Το 1991, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης απέκτησε την ανεξαρτησία της. Τους δύο λαούς, Ρώσους και Ουκρανούς χαρακτηρίζει η εθνοφυλετική συγγένεια ενώ τους συνδέει κοινή πολιτιστική κληρονομιά και σημαντική ιστορική σχέση. Στο Κίεβο γεννήθηκε η Ρωσία, ενώ Ουκρανία στα ρωσικά σημαίνει άκρο, δηλαδή όριο (κατ΄ορισμένους άκρη της Ρωσίας).

Η χώρα διαρρέεται κάθετα από Β προς Ν από δύο μεγάλους ποταμούς, το Δνείστερο στα δυτικά και το Δνείπερο στα ανατολικά. Δυτικά του Δνείπερου ο Ουκρανικός λαός είναι αμιγής και ξεκάθαρα φιλοδυτικός, φιλοευρωπαιστής. Είναι σκόπιμο άλλωστε να μην ξεχνάμε τη στάση που κράτησε η Ουκρανία στο Β΄ΠΠ όταν η Ρωσία έδινε τον ύστατο υπέρ πάντων αγώνα ενάντι στο ναζισμό. Ανατολικά του Δνείπερου σημαντικό ποσοστό των κατοίκων είναι ρωσικής καταγωγής, όπως εξάλλου και στην Κριμαία.

Τα σημερινά προβλήματα έχουν τις ρίζες τους στο 2014, όταν ο Πρόεδρος της χώρας Γιανούκοβιτς εντελώς αυθαίρετα διέκοψε τις, σε εξέλιξη τότε, διαδικασίες ένωσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαική Ένωση σε μια απερίσκεπτη – όπως αποδείχθηκε – προσπάθεια να συγκρατήσει το λαό του μακριά απ΄τη δύση, με απώτερο σκοπό να την επαναφέρει, όταν οι συνθήκες το επέτρεπαν, στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας. Ο λαός αντέδρασε δυναμικά, ξεσηκώθηκε και είχαμε ταραχές μεγάλης κλίμακας με τον Πρόεδρο Γιανούκοβιτς να ανατρέπεται και να διαφεύγει άρον – άρον στη Ρωσία. Και επειδή «ενός κακού μύρια έπονται»  αμέσως μετά την ανατροπή του Γιαννούκοβιτς και τις ταραχές στην Κριμαία η Ρωσία εισβάλλει με κεραυνοβόλο ενέργεια, με αεροναυτικές δυνάμεις, ειδικές δυνάμεις του στρατού και τεθωρακισμένα και καταλαμβάνει τη χερσονήσο με το πρόσχημα της προστασίας του εκεί ρωσόφωνου στοιχείου που αποτελεί το 60% του πληθυσμού.

Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι η στρατηγική σημασία της Κριμαίας είναι τεράστια λόγω της αεροναυτικής βάσης της Ρωσίας στη Σεβαστούπολη, που είναι η μεγαλύτερη στη Μαύρη θάλασσα και μια από τις μεγαλύτερες μετά από εκείνη του Καλίνινγκραντ στη Βαλτική. Η σημασία της χερσονήσου της Κριμαίας είναι επίσης τεράστια λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αφού περικλείει και – στην κυριολεξία – αποκλείει  την θάλασσα του Αζόφ, δεσπόζει της Μαύρης θάλασσας,  ενώ ταυτόχρονα είναι απέναντι στα στενά του Βοσπόρου τα οποία και «ελέγχει».

Ταυχρόνα, το 2014,  υπήρχαν σε εξέλιξη ταραχές στην ανατολική πλευρά της Ουκρανίας, στην περιοχή του Ντονμπάς, ταραχές οι οποίες δυστυχώς ουδέποτε έπαψαν ακόμη και μετά τις Συμφωνίες του Μίνσκ 1 και 2, τα 2014/5. Τότε, μετά από δραματική διαμεσολάβηση των Ολάντ και Μέρκελ, οι εκπρόσωποι των Ρωσόφωνων αυτονομιστών, της Ουκρανίας, της Ρωσίας, Γαλλίας, Γερμανίας και του ΟΑΣΕ συμφώνησαν σε δέσμη 12 μέτρων με στόχο τον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας.

Συναφώς θεωρείται άξιο προσοχής ότι, αμέσως μετά την εισβολή και κατοχή της Κριμαίας το 2014, τον ίδιο χρόνο, η Σουηδία θεσμοθετεί και υλοποιεί την υποχρεωτική στράτευση γυναικών, με τη Νορβηγία να ακολουθεί τον ακριβώς επόμενο χρόνο (2015) και τη Φινλανδία να έχει αρχίσει τις διαδικασίες για τη στράτευση των γυναικών μόλις τον περασμένο χρόνο (2021). Υπάρχουν δε σοβαρές ενδείξεις ότι η Σουηδία, έχοντας αναπτύξει υψηλού επιπέδου πολεμική βιομηχανία, προετοιμάζεται εδώ και καιρό «δια πάν ενδεχόμενο».

Η κατάσταση σήμερα, μετά τις προσπάθειες ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ εμφανίζεται ιδιαίτερα περίπλοκη έχοντας εξελιχθεί σε ένα επικίνδυνο μπρα ντε φέρ  ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία.

 Απ’ τη μία έχουμε το αναφαίρετο δικαίωμα μιας ελεύθερης και δημοκρατικής χώρας να επιλέξει ανάμεσα σε Δύση και Ρωσία και από την άλλη τη δικαιολογημένη ανησυχία του Κρεμλίνου αφού, μετά από τρεις διαδοχικές επεκτάσεις του ΝΑΤΟ προς ανατολάς περισφίγγεται ο κλοιός γύρω από τη Ρωσία και επαπειλείται η υπόσταση της χώρας και του ίδιου του Πούτιν σε παγκόσμιο, γεωπολιτικό επίπεδο. Δεν θα ήταν λάθος να θεωρήσει κανείς ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα στο κατώφλι της Ρωσίας είναι το ίδιο και το αυτό (σε ορθή επανάληψη) με την κρίση της Κούβας τη δεκαετία του ’60 κατ’ αντίστροφη φορά, με στόχο τη γεωπολιτική ανάσχεση της Ρωσίας.

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 120.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία, αλλά αν συνυπολογίσει κανείς τις άμεσες εφεδρείες των σε Α΄Γραμμή Τμημάτων και τα Τμήματα Υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας, ο πραγματικός αριθμός ξεπερνάει τις 200.000. 

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΝΗΜΑ ΤΟΥ ΕΦΕΔΡΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΓΑΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Α.Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 Ένα νέο βιβλίο- πόνημα του εκλεκτού συναδέλφου εφέδρου αξιωματικού κ. Χαράλαμπου Γάτου, Θεολόγου και Δικηγόρου, μέλους του ΣΕΑΝ Μαγνησίας, είναι πραγματικότητα και μας το έστειλε πριν λίγες μέρες να κοσμεί την βιβλιοθήκη του Συνδέσμου μας και το οποίο κάθε μέλος μας μπορεί να το διαβάζει.

 Το έργο έχει θέμα : " Ο Επίσκοπος Λαρίσης & Πλαταμώνος Αμβρόσιος Κασσάρας & η καθαίρεσή του", το οποίο και προλογίζει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Το βιβλίο έπειτα από την σχετική συναίνεση και συζήτηση που είχε ο Πρόεδρος μας κ. Κ. Καραδήμας με τον συγγραφέα κ. Χαράλαμπο Γάτο θα παρουσιασθεί σε ειδική εκδήλωση του ΣΕΑΝ Μαγνησίας σε τόπο και χώρο που θα ορισθεί από κοινού.

Εκφράζουμε ως Διοικητικό Συμβούλιο τα θερμά μας συγχαρητήρια στον εκλεκτό συνάδελφό μας κ. Γάτο Χαράλαμπο για την προσπάθεια και κατάθεση ψυχής στο νέο του έργο και η Παναγία και ο Άγιος Νικήτας να τον οδηγούν σε δρόμους προσφοράς και δημιουργίας.

Του ευχόμαστε δε για την ονομαστική του εορτή ανήμερα του Αγίου Χαραλάμπους να έχει υγεία έτη πολλά Παναγιοσκέπαστα και Αγγελοφρούρητα.




















Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

«Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος»

Σε μια σεμνή τελετή μπροστά από το μνημείο ολοκαυτώματος των Εβραίων, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση με καταθέσεις στεφάνων από πολλούς φορείς η  Εθνική Ημέρα Μνήμης των  Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Από τον ΣΕΑΝ Μαγνησίας στεφάνι κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Έφ. Λοχαγός (ΥΠ) κ. Βασίλειος Σιαφάκας. 




Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης  Π. Ε. Μαγνησίας & Σποράδων  κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη  και ο Πρόεδρος της  Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου  κ. Μαρσέλ Σολομών διοργανώνουν τιμητικές εκδηλώσεις για την

«Εθνική Ημέρα Μνήμης των  Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος»

την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Μνημείο Ολοκαυτώματος-Πλατεία Ρήγα Φεραίου

11.00 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση-Κατάθεση Στεφάνων από εκπροσώπους Αρχών

Η εκδήλωση, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα διεξαχθεί  σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν την ημέρα διεξαγωγής της.

Διαδικτυακή Εκδήλωση 18.30 μ.μ

Για να την παρακολουθήσετε, πατήστε στο link:

https://www.youtube.com/watch?v=75iGMIovcfU

Παρουσιάζει η κ. Σοφία ΚανταράκηΦιλόλογος, 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου

18.30 μ.μ.: Χαιρετισμοί από τους:

·        Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού, κ. Ιγνάτιο

·        Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό

·        Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο

·        Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη

·        Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, κ. Δαυίδ Σαλτιέλ

·        Πρόεδρο Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, κ. Μαρσέλ Σολομών

18.50 μ.μ.: «Συκή 27 Μαρτίου 1944.Μια ψηφίδα στο ψηφιδωτό του Ολοκαυτώματος», από τονΔιευθυντή του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Βόλου, κ. Απόστολο Ζαχαρό

18.55 μ.μ.: Κεντρική ομιλία από τον κ. Στράτο Δορδανά, Επίκουρο Καθηγητή Ιστορίας στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με θέμα  «Οι μεσεγγυούχοι εβραϊκών περιουσιών, ως πτυχή του γενοκτονικού μηχανισμού»

19.15 μ.μ.: Ανάγνωση ποιημάτων από μαθητές του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Βόλου       

19.30 μ.μ.: Προβολή video (διάρκειας 5 λεπτών) της Ι.Κ.Βόλου  

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

ΕΚΛΟΓΕΣ Σ.Ε.Α.Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                        

 Σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν. 1301/82  περί  « Ενώσεων  Εφέδρων  σε  Εφεδρεία  Αξ/κών  των  Ενόπλων  Δυνάμεων » και του νόμου 3468/2008 που τον τροποποίησε , της  υπ’ αριθμ.  Φ.900/6/160108/17-6-2008  υπουργικής  αποφάσεως  ΦΕΚ 1615 τ. Β,  και την τροποποίηση αυτής με αυτή στο ΦΕΚ Β’ 333/1-2-2022 της Υπουργικής απόφασης με αρ. Φ.959α/01/5616/Σ.864 με την οποία τροποποιείται η ανωτέρω απόφαση η με αρ.Φ.900/6/160108/ΦΕΚ 1615/τεύχος Β΄., το Α.Π.: 9/3-2-2022 έγγραφο της ΑΠΟΕΑ και την υπ’ αριθμ. 1/3-2-2022 απόφαση, του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας,

                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

1)    Προκηρύσσει εκλογές για την 27η του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2022 ημέρα Κυριακή.

2)     Προσκαλεί τα  μέλη  του  Συνδέσμου  Εφέδρων  Αξιωματικών  Ν. Μαγνησίας όπως   προσέλθουν σε Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022 και  ώρα  11.00  π.μ.  στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου με  θέμα την Εκλογή:

            α) των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου,

            β) των Εκλεκτόρων προς ανάδειξη του Κ.Δ.Σ. της Α.Π.Ο.Ε.Α.

Διάρκεια ψηφοφορίας 11.30 – 14.30

Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου έχουν  όλα  τα  ταμειακώς  τακτοποιημένα μέλη  που  είναι  γραμμένα  στα  Μητρώα  του  Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας. Η συμμετοχή όλων των μελών μας κρίνεται απαραίτητη. Όσοι δεν έχουν τακτοποιήσει την συνδρομή τους θα μπορούν να το κάνουν πριν ψηφίσουν. Απαραίτητη η επίδειξη της αστυνομικής ή στρατιωτικής ταυτότητας.

Η ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τιμητική και άμισθη.

           Δηλώσεις υποψηφιότητας μπορούν να υποβάλλονται στον Πρόεδρο του Δ.Σ του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας μέχρι την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 19.00, συνοδευόμενη  από  υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 , με  την  οποία  θα  δηλώνεται  ότι  ο  υποψήφιος  δεν  στερείται  της  ελεύθερης  διαχείρισης  της  περιουσίας  του  και  δεν  καταδικάστηκε  σε  ποινή   που  να  συνεπάγεται  τις  από  τα  άρθρα  59 - 65  του  Π.Κ.  στερήσεις  και  ικανότητες, καθώς επίσης και υπεύθυνη δήλωση του ΣΕΑΝ Μαγνησίας περί υποχρεώσεων των μελών Δ.Σ. Τα ανωτέρω έντυπα δίνονται στο γραφείο του Συνδέσμου μας, Δευτέρα & Πέμπτη 6-8μ.μ.

Κατά την  διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα 


Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας

                                                                         Κων/νος Γ. Καραδήμας