Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 31 ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΪΔΙΝΙΟΥ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Τιμήθηκε σήμερα Κυριακή 13 Ιουνίου η μνήμη των 31 σφαγιασθέντων προσκόπων του Αϊδινίου Μικράς Ασίας στην ομόνυμη πλατεία Προσκόπων Αϊδινίου στην Νέα Ιωνία όπου και βρίσκεται το Μνημείο Πεσόντων Προσκόπων. Την τελετή οργάνωσε η Ένωση Παλαιών Προσκόπων 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας και με την συμμετοχή λυκοπούλων, προσκόπων του 3ου Σ. Α/Π, καθώς και παλιοί πρόσκοποι άλλων ενώσεων. 

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στην περιοχή του Αϊδινίου Μικράς Ασίας το 1919 υπήρχαν προσκοπικές ομάδες οι οποίες με την έλευση του Ελληνικού Στρατού βοήθησαν τον Στρατό μας σε διάφορες αποστολές όπως ανιχνευτές μπροστά από τα ελληνικά στρατεύματα, νοσοκόμοι, ταχυδρόμοι, κά. Με την επιδρομή των Τσετών Τούρκων στο Αϊδίνιο  οι ¨ελληνες πρόσκοποι δεν έφυγαν και δεν διαλύθηκαν αλλά παρέμειναν στις επάλξεις του καθήκοντος και πιστοί στην προσκοπική τους τιμή και υπόσχεση που λέει "Να βοηθώ κάθε άνθρωπο και σε κάθε περίσταση" βοήθησαν τα γυναικόπαιδα, τους υπερήλικες, τους τραυματίες και συντεταγμένα και υπεύθυνα παρείχαν υπηρεσίες.Δεν εγκατέλειψαν τις θέσεις τους για αυτό και οι Τσέτες τους βασάνισαν ανελέητα όπου και 31 πρόσκοποι με τους αρχηγούς τους και το Τοπικό Έφορο Αυγερίδη θυσιάστηκαν το 1919.Τιμή και δόξα στα παιδιά αυτά που αμούστακα έβαλαν πάνω από όλα την Ελλάδα και πέθαναν με το Σύνθημα στο στόμα "Ζήτω η Ελλάς" δεν λογοψύχισαν δεν απαρνήθηκαν θεό και πατρίδα. Αυτούς τους 31 Προσκόπους  Ήρωες τιμούμε σήμερα και ανάβουμε ένα κερί στην μνήμη τους και καταθέτουμε στεφάνι στις αρχές και αξίες που υπερασπίστηκαν. Για Θεό και Πατρίδα και στην προσκοπική τους υπόσχεση και τιμή. Ας μείνουν ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!  

Από τον Σ.Ε.ΑΝ. Μαγνησίας παρευρέθηκε ο πρόεδρος Εφ. Τχης (ΠΖ) κ. Κ. Καραδήμας, ο οποίος και κατέθεσε λίγα δάφνινα κλαδιά στο μνημείο τους, τιμώντας τους Ήρωες Προσκόπους του Αϊδινίου Μικράς Ασίας.

 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου