Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ "ΚΑΤΣΩΝΕΙΑ 2019"


Με τη δέουσα επισημότητα τίμησε τη μνήμη της 76ης επετείου από τη βύθιση του θρυλικού υποβρυχίου "Υ1 - Λάμπρος Κατσώνης", ο Δήμος Σκιάθου διοργανώνοντας πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων με τη Διοίκηση Υποβρυχίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας/Π.Ε. Μαγνησίας και Β. Σποράδων και το Μουσείο Ναυτικής & Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου.
Το αποκορύφωμα των εορταστικών εκδηλώσεων έγινε την Κυριακή 15/9/2019 με δοξολογία που τελέστηκε στον Ι.Ν. Τριών Ιεραρχών Σκιάθου.Τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Υποναύαρχος Μπαμπλένης και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων του Υ/Β "ΚΑΤΣΩΝΗΣ"με την κατάθεση στεφάνων. 
Από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας παρευρέθησαν αρκετοί έφεδροι αξιωματικοί και δάφνινο στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας ο Εφ. Λοχαγός Αθανάσιος Ζλατούδης και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος Β. Σποράδων.
Στη συνέχεια από το λιμάνι της Σκιάθου αναχώρησε καΐκι με όλους του επισήμους αποδίδοντας τιμές στο Υ/Β "ΚΑΤΣΩΝΗΣ" ρίχνοντας στη θάλασσα δάφνινα στεφάνια στην μνήμη των ηρωΙκώς πεσόντων ναυτικών, στην Β. Σκιάθο, αναβιώνοντας μετά από 37 χρόνια ένα έθιμο που είχαν καθιερώσει οι Σκιαθίτες.
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία του Υ/Β "ΩΚΕΑΝΙΣ" στο λιμάνι της Σκιάθου, το οποίο με κυβερνήτη τον Γιώργο Απιδιανάκη ταξίδεψε με εντολή του Πολεμικού Ναυτικού στη Σκιάθο για να αποδώσει τιμές στο Υ/Β ¨ΚΑΤΣΩΝΗΣ".  
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας ευχαριστεί θερμά το μέλος μας Εφ. Λοχαγό κ. Αθ. Ζλατούδη για την επάξια εκπροσώπησή του στις εορταστικές εκδηλώσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου