Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Σ.Ε.Α.Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 32 ΤΑΞΠΝ


Πραγματοποιήθηκε στις 10/4/2019 στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Μεταξουργείου μεγάλη εκδήλωση με συνδιοργανωτές τον Εμπορικό Σύλλογο, τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας, τις Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Αεροπορίας, Αεροπορίας Στρατού & Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού Μαγνησίας, κατά της μετεγκατάστασης της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν όλοι οι πολιτικοί και πολιτειακοί φορείς του Νομού, πολλοί έφεδροι & απόστρατοι αξιωματικοί και πλήθος κόσμου από το Βόλο & την Νέα Ιωνία. 
Στην εκδήλωση μίλησε πρώτος ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Απ. Οντόπουλος ο οποίος έκανε λόγο για την επικείμενη οικονομική απώλεια λόγω της απουσίας της Ταξιαρχίας και παρουσίασε στοιχεία που αφορούσαν το κόστος κάθε στρατιωτικού, τα οικονομικά οφέλη που δίνουν στο τόπο μας κ.α. Στη συνέχεια δεύτερος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας Εφ. Ταγματάρχης (ΠΖ) κ. Κων/νος Καραδήμας ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του διαβάζοντας την ομόφωνη απόφαση της ΑΠΟΕΑ και του ΚΔΣ & της 7 μελούς Ε.Ε., σύμφωνα με την οποία  συμπαρίσταται και εγκρίνει το υπόμνημα που ετοίμασαν όλοι οι ανωτέρω φορείς κατά της μετεγκατάστασης της 32 ΤΑΞΠΝ από το Βόλο και την συμμετοχή μας στην εν λόγω εκδήλωση. Μεταξύ άλλων είπε:
"...Κυρίες και κύριοι σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση στην σημερινή εκδήλωση που σκοπό έχει πέρα από κομματικά ή πολιτικά κριτήρια και ταμπέλες να διατυπώσουμε περίτρανα την θέση μας ως απλοί πολίτες και φορείς αυτού του τόπου την αντίθεσή μας στην μετακίνηση της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, μιας στρατιωτικής δύναμης που τόσα χρόνια προσφέρει στο τόπο αυτό όχι μόνο την ασφάλεια την σιγουριά την περηφάνια  αλλά τόσα χρόνια αγκαλιάζει με τον τρόπο της το λαό του Βόλου τον ενισχύει οικονομικά και ποιοτικά. Η πόλη του Βόλου χρόνια τώρα μαστίζεται από την ανεργία, την έλλειψη θέσεων εργασίας και οδηγείται σε οικονομικό μαρασμό. Όλα αυτά τα χρόνια η Ταξιαρχία βοήθησε και βοηθά  μεγάλη μερίδα επαγγελματιών, συντελεί και συντηρεί την οικονομική ανέλιξη της τοπικής αγοράς, δίνει προοπτική και ανάσα στην τοπική αγορά. Δεν  θέλουμε να πιστέψουμε στις φήμες ότι η μετακίνηση αυτή γίνεται για τόνωση άλλων τοπικών κοινωνιών της ευρύτερης περιοχής της Αττικής . Δεν κατανοούμε επίσης την αναγκαιότητα ότι γίνεται για σοβαρούς επιχειρησιακούς λόγους. Τόσα χρόνια τώρα τόσοι στρατηγοί, υπουργοί, ειδικοί σε θέματα επιχειρησιακά δεν κούνησαν την Ταξιαρχία από εδώ. Τώρα τι άλλαξε? Πρέπει όλοι μαζί πολίτες φορείς όλος ο εμπορικός και βιοτεχνικός κλάδος πέρα από κάθε σκοπιμότητα να διατρανώσουμε τις φωνές μας για την παραμονή της 32 Ταξιαρχίας στο Βόλο γιατί προσφέρει πάρα πολλά στο τόπο μας.  
Είμαστε σύμφωνοι με τις θέσεις του εμπορικού κόσμου και συμπαραστάτες στα αιτήματά τους. Ας μην μείνουμε απλοί θεατές μιας αποχώρησης και μη παραδώσουμε έτσι απλά τα όπλα. Ας πάρουμε το παράδειγμα των πολιτών των Τρικάλων όταν ήθελαν να τους πάρουν την ΣΜΥ από την πόλη τους, όλοι μαζί κινητοποιήθηκαν, απαίτησαν και απέτρεψαν τελικά με το πιο δυναμικό τρόπο την μετακίνηση της Σχολής γιατί κατάλαβαν γρήγορα  το συνολικό κόστος της απουσίας της
       Διότι σύμφωνα με τη κοινή λογική, με την οποία πρέπει να γίνεται κάθε σχεδιασμός, ο Βόλος σε σχέση με κάθε άλλη πόλη με λιμάνι υπερτερεί  καθότι:
          Αποτελεί το κεντρικότερο ακτινικά λιμάνι της χώρας μας, ισαπέχει από την Σαμοθράκη μέχρι τη Ρόδο και είναι στο κέντρο του Αιγαίου.
        Επιχειρώντας θαλασσίως οι μονάδες της 32 ΤΑΞΠΝ προς τα νησιά μας, έχουν την απαραίτητη κάλυψη για να φθάσουν στο σκοπό τους
Πάνω στο θέμα αυτό έχουν μιλήσει με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ και πιο ειδικοί και συμφωνούν ότι ο Βόλος είναι η καλύτερη λύση για την Ταξιαρχία από πολλές απόψεις.
Δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε επιχειρησιακά το θέμα μιας και δεν είναι της αρμοδιότητάς μας να μπαίνουμε σε σχεδιασμούς και λεπτομέρειες, αλλά σίγουρα υπάρχουν λύσεις αρκεί να υπάρχει θέληση, σωστός σχεδιασμός, και όχι συμφέροντα.
Άλλωστε στην επιχειρησιακή και στρατηγική  σχεδίαση δεν υπάρχουν μονόδρομοι ούτε απαγορευτικά – τουναντίον μάλιστα απαιτείται η ύπαρξη εναλλακτικών τρόπων ενεργείας .
Κατόπιν των παραπάνω προβληματισμών ζητούμε όπως:
Ανακληθεί άμεσα η απόφαση μεταστάθμευσης της 32 ΤΑΞΠΝ και  συνεχίσει η παραμονή της με βάση-ορμητήριο τον Βόλο (όπως ορθά επιλέχθηκε ως έδρα και με επιτυχία εξυπηρετεί εδώ και  έξι δεκαετίες τώρα).Πιθανές προτάσεις και λύσεις υπάρχουν πολλές αρκεί να υπάρξει και πολιτική βούληση που δώσει λύση στο θέμα αυτό. Είμαστε στην διάθεση του κάθε αρμοδίου να συζητήσουμε και να διατυπώσουμε τις προτάσεις μας. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Μαγνησίας Ταξχος ε.α κ. Γ. Τοσιλιάνης θα τοποθετηθεί επί του θέματος.
Σχετικό αναλυτικό υπόμνημα έχει ετοιμαστεί και θα δοθεί σε κάθε αρμόδιο φορέα.

• ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (Ε.Α.Α.Σ)
• ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ Ν,ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (Ε.Α.Α.Α.)
• ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (Σ.Ε.Α.Ν)
• ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Σ.Α.Σ.Α.)
• ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Ε.Α. ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Α.Ε.Σ)
• ΛΕΣΧΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (Λ.Ε.Κ.)














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου