Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΙΜΗΣ & ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΤΑΦΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ 1940-41

 Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους μας ότι ο Σύνδεσμός μας οργανώνει ιστορικό αφιέρωμα-εκδήλωση για το έπος του 1940-41, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 6.30 μ.μ. 

Κεντρικός ομιλητής είναι ο κ. Γεώργιος Σούρλας, πρ. Αντιπρόεδρος της Βουλής , πρ. υπουργός και Πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων του έπους του 1940-41, ο οποίος εργάζεται για το θέμα αυτό δεκατρία χρόνια & θα μας ενημερώσει για το θέμα των Ελλήνων πεσόντων μαχητών που παραμένουν άταφοι εδώ και 78 χρόνια στα βουνά της Β. Ηπείρου. Ποιες οι νεότερες εξελίξεις και τι γίνεται αυτή τη στιγμή.

Επίσης θα παρουσιαστεί οπτικοακουστικό υλικό για το πόλεμο του 1940 καθώς και από τις εργασίες εκταφής των οστών και ταυτοποίησης Ελλήνων πολεμιστών του 1940-41.

Θα ακολουθήσει το χορωδιακό & ορχηστρικό τμήμα υπό την επιμέλεια της κας Αγγελικής Κοντoπούλου με τραγούδια του '40 και μετά θα ακολουθήσει το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού & Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου υπό την δ/νση του κ. Τριαντάφυλλου Γκογκινούδη.

Στο χώρο της αίθουσας "ΜΑΓΝΗΣΙΑ" του ξενοδοχείου VOLOS PALACE όπου θα γίνει η εκδήλωση θα υπάρχει και έκθεση στρατιωτικού γραμματοσήμου του εφέδρου αξιωματικού π. Γεωργίου Αναγνωστούλη και ενθυμημάτων του 1940-41, του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας.

Παρακαλούμε πολύ τα μέλη με τις οικογένειές τους και τους φίλους μας να τιμήσουν την εκδήλωση αυτή του Συνδέσμου μας, αποτίοντας φόρο τιμής σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν για να να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό. 

Επίσης όποιο από τα μέλη μας έχει στην κατοχή του αντικείμενα από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο και επιθυμεί να τα δανείσει για τις ανάγκες της έκθεσης, στο χώρο του ξενοδοχείου ανήμερα της εκδήλωσης, μπορεί να τα φέρει στο γραφείο του ΣΕΑΝ Μαγνησίας δευτέρα & Πέμπτη 6-8μμ μέχρι τις 22/10. Μετά την έκθεση θα του επιστραφούν.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου