Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Σ.Ε.Α.Ν. ΜΑΓΗΣΙΑΣ



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ/ΔΕΠΑΘΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ  ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (Ν.1301/82)
ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΪΔΙΝΙΟΥ, Τ.Κ.38446
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Τηλ : 6980203223
--------------------

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Σ.Ε.Α.Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 2014-2017

-        Δενδροφυτεύσεις σε άλση, καμένες και αναδασωτέες εκτάσεις, σχολεία, & πάρκα.
-        Υδροχρωματισμούς σε σχολικές μονάδες του Βόλου & Αγριάς.
-        Περιπολίες (έφιππες, εποχούμενες και παράκτιες) για την αποτροπή πυρκαγιών σε όλο το νομό με ιδία μέσα και κόστος.
-        Καθαρισμοί λιμανιών, ποταμών και ακτών.
-        Μαθήματα Α΄ Βοηθειών στα μέλη μας, στις ενορίες Ιερών Ναών της Μαγνησίας με την συνδρομή διασωστών του ΕΚΑΒ.
-        Λειτουργία εκθέσεων ενθυμημάτων του έπους 1940 σε Βόλο και Αγριά.
-        Έκθεση στρατιωτικών γραμματοσήμων.
-        Τίμησε στη ΛΑΦ Βόλου πολλούς εθελοντικούς συλλόγους της Μαγνησίας.
-        Παρακολούθησε  σεμινάρια πυρόσβεσης από αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.
-        Παρακολούθησε στρατιωτικές ασκήσεις, ύστερα από πρόσκληση των διοικητών της 32 ΤΑΞ/ΠΝ, στο πεδίο Βολής Γλαφυρών.
-        Παραχώρησε συλλογή ενθυμημάτων του έπους του 40 από μέλη που πολέμησα, στην 32 ΙΜΑ για τη δημιουργία μόνιμης έκθεσης στο χώρο της καθώς & την ίδια συλλογή δάνεισε  στην έκθεση για τα 70 χρόνια δημιουργίας του Σώματος του Ελληνικού Ιππικού, που έγινε με πρωτοβουλία της Δνσης Ιππικού -Τεθωρακισμένων στην Αυλώνα. 
-        Πραγματοποίησαν ομιλίες, διαλέξεις ειδικών ιατρών για τον καρκίνο του μαστού όχι μόνο στα μέλη μας αλλά και στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων του νομού και ειδικά των γυναικών  της Φρουράς Βόλου με δωρεάν κλινική εξέταση στα ιατρεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας Βόλου, με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία.
-        Πραγματοποίησαν σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης σε στελέχη των ΕΔ σε στρατιωτικές μονάδες της περιοχής.
-        Πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε στρατιωτικές μονάδες της περιοχής μαζεύοντας & παραδίδοντας είδη ρουχισμού και αθλητικών ειδών για τα στρατευμένα  παιδιά ακριτικών περιοχών της χώρας.
-        Παρουσίασαν στα μέλη και σε παιδιά στελεχών  των Ε.Δ. στη ΛΑΦ Βόλου το παιχνίδι περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, εγκεκριμένο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο που ετοίμασε ο Δήμος Βόλου και η ΠΕΕΚΠΕ Μαγνησίας με θέμα :»Αλλάζω για το κλίμα».
-        Οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία διαγωνισμό χειροτεχνίας-ζωγραφικής σε συνεργασία με την Α/θμια Εκπαίδευση, με θέμα: « Άλογο-Φύση-Άνθρωπος» σε μαθητές δημοτικού του νομού Μαγνησίας, όπου και βράβευσε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας εκπαιδευτικούς και μαθητές.
-        Συμμετείχε στις συνεδριάσεις του άτυπου δικτύου εθελοντικών οργανώσεων και στις ενημερώσεις του δήμου Βόλου και της περιφέρειας για την τήρηση του προγράμματος δασοπροστασίας  του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου και την προστασία & πυροεπιτήρηση μέσω περιπολιών  των περιαστικών δασών.
-        Συμμετείχε με ομιλίες στα πανελλήνια συνέδρια της Ανωτάτης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών που έγιναν ανά την Ελλάδα.
-        Οργάνωσε διάλεξη - αφιέρωμα για τη ζωή και το έργο του εφ. Ανθυπίατρου του 1940 Ι. Πορλίγγα από την Πορταριά και του Μουσείου του Σαρανταπόρου στη Λέσχη Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς στο Βόλο.
-        Πραγματοποίησε ενημερωτικές εκπομπές στο ραδιόφωνο της Ι.Μ.Δ με θέμα «Εθελοντής εν Δράσει» με τον αείμνηστο πρώην πρόεδρο Μανώλη Παυλή, όπου ανεδείκνυε το έργο όλων των εθελοντικών οργανώσεων και σωματείων του νομού μας για την προβολή, διάχυση & αναγκαιότητα του εθελοντισμού στην κοινωνίας. 
-        Δωρίσαμε κουβέρτες, είδη ρουχισμού & είδη στοματικής υγιεινής σε άπορες οικογένειες και σε καταστήματα κράτησης νέων του νομού σε συνεργασία με τον  Οδοντιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας.
-        Παραχωρήσαμε οπωροκηπευτικά από μέλη μας σε ενοριακούς ναούς για τα συσσίτια αγάπης σε άπορους συμπολίτες μας.
-        Συμμετείχαμε σε συνέδρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με εισηγήσεις μας σε πανελλήνια περιβαλλοντικά συνέδρια της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
-        Στα 70 χρόνια από την ίδρυση του Συνδέσμου μας πραγματοποιήσαμε έκθεση Φωτογραφίας στη ΛΑΦ Βόλου από την θητεία των μελών μας στις ΕΔ.
-        Πολλές μουσικές εκδηλώσεις στη ΛΑΦ Βόλου την οποία αγκαλιάσαμε και ενισχύσαμε από την έναρξη λειτουργίας της, με την ευγενική υποστήριξη της κας Κοντοπούλου και του μέλους μας κ. Βαϊνά .
-        Ήμασταν χορηγοί στο Πανελλήνιο Συνέδριο στο Βόλο με θέμα :  «Η εκπαίδευση Νεαρών παραβατών» υπό την αιγίδα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
-        Δημιουργήσαμε σκοπευτική ομάδα εφέδρων αξιωματικών και πραγματοποιήσαμε μέχρι σήμερα δύο σκοπευτικούς αγώνες εφέδρων αξιωματικών στο Βόλο.
-        Πολλές εκπαιδεύσεις πάνω σε στρατιωτικά θέματα από μέλη μας.
-        Τιμητικές εκδηλώσεις και διαλέξεις από διακεκριμένους ομιλητές πάνω σε ιστορικά & στρατιωτικά θέματα
-        Συνεργασίες με πολλούς φορείς και οργανισμούς του νομού μας.
-        Με δαπάνες των μελών του ΣΕΑΝ Μαγνησίας ανεγείραμε στο Βόλο μνημείο Πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας.
-        Διοργανώσαμε με τον Σκοπευτικό Σύλλογο Βόλου τους Α’ Πανελλήνιους Διασυλλογικούς Σκοπευτικούς Αγώνες Εφέδρων Αξιωματικών στο Βόλο.
-        Σε κάθε αλλαγή διοικήσεως στις  στρατιωτικές μονάδες της περιοχής μας το Δ.Σ. έκανε εθιμοτυπική επίσκεψη και ενημέρωση των διοικητών τους για την αποστολή του Συνδέσμου μας.
-        Καθιέρωση της 15ης Σεπτεμβρίου ως Ημέρας Εφέδρου Αξιωματικού και εορτασμού του προστάτη των εφέδρων αξιωματικών Αγίου Νικήτα.
-        Εκδρομή του Συνδέσμου μας στην Βόρειο Ήπειρο και στους ιστορικούς χώρους που πολέμησε ο Ελληνικός Στρατός. Κατάθεση στεφάνου και τρισάγιο για τους Έλληνες πεσόντες στο στρατιωτικό νεκροταφείο στις Βουλιαράτες Βορείου Ηπείρου.
-        Διαλέξεις επιστημόνων εφέδρων αξιωματικών του Συνδέσμου μας στα μέλη και το κοινό της Μαγνησίας στη ΛΑΦ Βόλου.(ιατρικά-νομικά θέματα)
-        Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση – συναυλία στο Μεταξουργείο με ομιλητές μέλη μας για το Άστρο της Βηθλεέμ και την Βυζαντινή χορωδία της Ι.Μ.Δ.
-        Την τριετία 2014-2017 κάναμε 145 εγγραφές νέων μελών.
-         Δημιουργήσαμε ιστοσελίδα προς ενημέρωση και πληροφόρηση των μελών μας καθώς και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και facebook.
-        Μηχανογραφήσαμε όλο το αρχείο των μελών του Συνδέσμου μας.
-        Σε τιμητική εκδήλωση βραβεύσαμε τον πρώην βουλευτή κ. Αντωνόπουλο   Ιωάννη για την εθνική προσφορά του στις επιχειρήσεις στην Κύπρο το 1966-1968 ως έφεδρος ανθυποπλοίαρχος και κυβερνήτης στην ακταιωρό «ΛΕΒΕΝΤΗΣ», καθώς και τον Έφεδρο Λοχαγό κ. Γ. Τσούπα ο οποίος έσωσε τη ζωή στρατιωτικού ιερέα εν ώρα άλματος ελευθέρας πτώσης στην Αυστρία.
-        Συμμετείχαμε στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφέδρων Αξιωματικών στη Λάρισα με εισήγηση του προέδρου μας για τις θέσεις του Συνδέσμου μας και τις προτάσεις βελτίωσης του θεσμού του Εφέδρου Αξκού. Οι προτάσεις του εισακούστηκαν και προτάθηκαν όλες από την 1η Στρατιά και τους συνδέσμους της Θεσσαλίας προς το ΥΕΘΑ.
-        Συμμετοχή στην πανελλήνια εκστρατεία καθαρισμού σε συνδιοργάνωση με την Μ.Κ.Ο. «LETS GO IT GREECE” , καθαρίζοντας πάρκα και παραλίες του Βόλου.
-        Εκδρομή στην Λίμνη Κάρλα, το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού
-        Εκδρομή στην 71 Α/Μ Ταξιαρχία «ΠΟΝΤΟΣ» και κατάθεση στεφάνου στο Στρατιωτικό  Μουσείο ΚΙΛΚΙΣ.
-         Συνεργασία και συμφωνία με την 111ΠΜ για άδεια των μελών μας να επισκέπτονται το χώρο πρατηρίου και μάρκετ καθώς και το θερινό κέντρο αναψυχής για μπάνιο και φαγητό το καλοκαίρι.
-        Συμμετοχή στην Τιμητική εκδήλωση της 1ης Στρατιάς που οργάνωσε για την Ημέρα Εφέδρων και Εθνοφυλάκων καθώς και την βράβευση μελών μας από τον Στρατηγό Διοικητή της 1ης Στρατιάς.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

-        Εκδρομή του Συνδέσμου μας στα οχυρά Ρούπελ & Λίσε.
-        Στις 14/4 προγραμματίζουμε ιατρική ημερίδα με θέμα τον διαβήτη στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας με μια πλειάδα ιατρών εξειδικευμένων στο θέμα αυτό με σκοπό την ενημέρωση, έλεγχο, προστασία από το διαβήτη.
-        Στις 29/4/2018 συμμετέχουμε στην  μεγαλύτερη πανελλήνια εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού. 
-        Στις 24 έως 28 Μαΐου περιμένουμε την Κυπριακή αποστολή αποτελούμενη από εφέδρους αξιωματικούς του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού Κύπρου, με την οποία στις 26/5/2018 προγραμματίζουμε την τελετή αδελφοποίησης, στο πολιτιστικό κέντρο Ν. Ιωνίας σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Κυπρίων Ν. Μαγνησίας.
-        Είμαστε στο στάδιο της διερεύνησης για την επίσκεψή μας στο Άγιον Όρος τον Ιούνιο και μετά.
-        Προγραμματίζουμε επισκέψεις του Δ.Σ. στις έδρες των Δήμων του Νομού μας Αλμυρό, Αργαλαστή, Βελεστίνο, Σκιάθο, Σκόπελο με σκοπό την ενημέρωση των σκοπών και στόχων του Συνδέσμου μας καθώς και την εγγραφή νέων μελών στο Σύνδεσμό μας.
-        Επίσκεψη στην Λεμεσό Κύπρου σε ανταπόδοση της επίσκεψης των Κυπρίων συναδέλφων μας.
-        Εορτασμός  προστάτη Εφέδρων Αξιωματικών  Αγίου Νικήτα και της Ημέρας Εφέδρου Αξιωματικού στις 15/9/2018.
-        Ομιλία του Επίτιμου Προέδρου της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 κ. Γεωργίου Σούρλα, για την δικαίωση των άταφων Ελλήνων Στρατιωτών στη Βόρειο Ήπειρο .(Οκτώβριος 2018). 


Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τα μέλη μας ότι ο Πρόεδρος & το Διοικητικό Συμβούλιο εργάζονται καθημερινά με υπευθυνότητα, ζήλο και μεθοδικότητα για την ανέλιξη και ποιοτική αναβάθμιση των σκοπών και στόχων που κομίζει, ώστε αυτός να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Στόχος μας είναι η σωστή ενημέρωση-βελτίωση  στις υπηρεσίες που δικαιούνται οι έφεδροι αξιωματικοί από το ΥΕΘΑ, ώστε αυτές να γίνονται προς όφελος των μελών μας. Τολμάμε να μιλάμε, να πιέζουμε, να απαιτούμε από την εκάστοτε ηγεσία των Ε.Δ., ώστε οι έφεδροι αξιωματικοί να έχουν την προσοχή και αξία που τους αρμόζει. Ζητάμε από το ΥΕΘΑ μια εφεδρεία κατάλληλα εκπαιδευμένη ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη και όποτε της ζητηθεί να αναλάβει ενεργό ρόλο στην προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
                         Κων.Καραδήμας                                                                                   Εφ. Ταγματάρχης (ΠΖ)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου