Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Καλή Παναγιά σε όλους !


Αγαπητοί συνάδελφοι του Συνδέσμου μας, πλησιάζοντας στην μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού ή αλλιώς το Πάσχα του καλοκαιριού, όπως συνηθίζουν να λένε, την γιορτή της Παναγιάς μας και προστάτιδας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο σας εύχονται ολόψυχα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με ΥΓΕΙΑ και η Παναγιά μας να σκέπει και να φρουρεί κάθε μας βήμα.


Ο Μήνας Αύγουστος είναι γνωστός και ως μήνας της Παναγίας γιατί στις δεκαπέντε του τιμάται με λαμπρότητα η Κοίμηση της Θεοτόκου. Η ημέρα δηλαδή, κατά την οποία η Παναγία μας εγκατέλειψε, ως άνθρωπος, αυτή τη ζωή και ετάφη στη Γεσθημανή από τους Αγίους Αποστόλους. Η λέξη κοίμηση χρησιμοποιείται στην εκκλησιαστική γλώσσα ως δηλωτική του θανάτου, όχι μόνο για τους αγίους αλλά για κάθε χριστιανό. Διότι, σύμφωνα με τη χριστιανική διδασκαλία που θεμελιώνεται στην Ανάσταση του Χριστού, ο θάνατος έχει νικηθεί και δεν έχει εξουσία επί των ανθρώπων…Αν λοιπόν αυτά ισχύουν για κάθε πιστό, πολύ περισσότερο ισχύουν για τη Μητέρα του Θεού, η Κοίμηση της οποίας ονομάζεται στην υμνολογία και μετάσταση, δηλαδή μετακίνηση από ένα τόπο σε άλλο. Και πραγματικά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο υμνογράφος, μετέστη προς την ζωήν μήτηρ υπάρχουσα της ζωής. Μετέβη δηλαδή στην αληθινή ζωή, κοντά στον Υιό της, διότι δεν θα μπορούσε να παραμείνει στο θάνατο αυτή που γέννησε τη ζωή. Το γεγονός αυτό επαληθεύτηκε ιστορικά με τη μη εύρεση της σορού της Παναγίας στον τάφο…

Ο Πρόεδρος & το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας εργάζονται καθημερινά όλο το καλοκαίρι για να είναι στην ώρα του το Μνημείο Πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών. Τέλος Αυγούστου θα είμαστε έτοιμοι να σας ανακοινώσουμε το πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων του Συνδέσμου μας για τις 15-16/9/2017.


Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες της παναγιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου