Κυριακή 30 Απριλίου 2023

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΝΩ ΞΕΝΙΑΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

 Πραγματοποιήθηκε στις 30/4/2023 η προγραμματισμένη εκδρομή του ΣΕΑΝ Μαγνησίας στην Ι.Μ. Παναγίας Άνω Ξενιάς, στην επαρχία Αλμυρού.

Το λεωφορείο με οδηγό το μέλος του Συνδέσμου κ Αθανάσιο Σιμώτα ξεκίνησε από το Βόλο με προορισμό το ανωτέρω μοναστήρι το οποίο ανακατασκευάζεται και βρίσκεται μέσα σε πυκνή βλάστηση στις πλαγιές του όρους Όρθρυς.

Η αποστολή μας εκκλησιάστηκε, έγινε αρτοκλασία, κοινώνησαν αρκετά μέλη μας και μας δόθηκε η ευκαιρία να θαυμάσουμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται στην Ι.Μ. 

Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος Ντόβας, ο οποίος και εκάρη μοναχός το 1973 και μετέπειτα ηγούμενος της Ιεράς Μονής, συνχορωστατούντος του Ηγουμένου της Μονής κ. Νεκταρίου.

Στη συνέχεια μεταφερθήκαμε στο Αρχονταρίκι της Μονής όπου μας κέρασαν καφέ και διάφορα εδέσματα που είχε φτιάξει η κα Αγγελική Κοντοπούλου για το σκοπό αυτό.Επίσης συμμετείχαμε σε μια μικρή εορτή προς τιμή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη για τα 50 χρόνια από την κουρά του και την παρουσία του στο Μοναστήρι.

Επίσης παρευρέθηκε η Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή.

Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο Οινοποιείο Τοκαλή όπου μας υποδέχτηκε ο ιδιοκτήτης του κ Νίκος Τοκαλής ο οποίος μας ξενάγησε στο χώρο του Οινοποιείου και μας ενημέρωσε για το τρόπο παραγωγής του τσίπουρου.  

Η αποστολή μετέβηκε μετά στο εστιατόριο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στην Ν. Αγχίαλο όπου και γευματίσαμε όλοι μαζί δίπλα στη θάλασσα και με τη συνοδεία ακορντεόν και μπουζουκιού και των καλλίφωνων γυναικών που απάρτιζαν την παρέα μας απολαύσαμε πολλά τραγούδια που είχαν στο ρεπερτόριο τους.

Με αυτές τις ωραίες αναμνήσεις επιστρέψαμε στο Βόλο.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν την κα Αγγελική Κοντοπούλου που βοήθησε τα μέγιστα στη επιτυχή υλοποίηση της εκδρομής και με πολύ κόπο προετοίμασε τους άρτους γλυκά, πίτες, αναψυκτικά κλπ καθώς και όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή του Συνδέσμου μας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου