Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

“Και γονατίζω και το αίμα σου φιλώ”

 Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος στην Κύπρο, ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης προς τους Αξιωματικούς και Οπλίτες, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή του 1974.


Συγκινητική στιγμή όταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έκλεινε ευλαβικά το γόνυ, μπροστά στη φωτογραφία Καβαλιώτη Έφεδρου Ανθυπολοχαγού, που έχασε τη ζωή του στην Κύπρο, αναφέροντας γεμάτος συγκίνηση.

”Με ιδιαίτερη συγκίνηση και τιμή επισκέφθηκα τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στην Κύπρο και κατέθεσα ένα λουλούδι στη μνήμη του συντοπίτη μου έφεδρου ανθυπολοχαγού Δημητρίου Τσαμκιράνη, από τις Ελευθερές Παγγαίου, που έχασε τη ζωή του στις 22 Ιουλίου του 1974, στα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής. Και γονατίζω, και το αίμα σου φιλώ”







Στις 15/9/2021 ανήμερα του εορτασμού του Προστάτη των Εφέδρων Αξιωματικών σε Ελλάδα και Κύπρο Μεγαλομάρτυρα Αγίου Νικήτα και της Ημέρας Τιμής & Μνήμης του Εφέδρου Αξιωματικού, μεταξύ άλλων ο ΣΕΑΝ Μαγνησίας θα τιμήσει τέσσερις Κύπριους Εφέδρους Αξιωματικούς που πολέμησαν και τραυματίστηκαν στην τουρκική εισβολή το 1974 στην Κύπρο και διαβιούν πολλά χρόνια στο Βόλο. Όλοι μέλη της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας. Να θυμίσουμε στα μέλη μας ότι ο Σύνδεσμός μας το 2017 αδελφοποιήθηκε με τον αντίστοιχο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού Κύπρου και έχουν άριστες σχέσεις μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου