Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Εορτασμός 1ης Απριλίου Ημέρας Απελευθέρωσης Κύπρου από τον Αγγλικό ζυγό


Πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Κυπρίων Μαγνησίας το διήμερο εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 1ης Απριλίου 1955, ημέρα μνήμης & αγώνα για την απελευθέρωση της Κύπρου από το κατοχικό αγγλικό στρατό.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 31 Μαρτίου, ανήμερα της Σταυροπροσκυνήσεως, πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στο Ηρώο στην παραλία του Βόλου.

Στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας Εφ. Ταγματάρχης (ΠΖ) κ. Κων/νος Καραδήμας. Από το Δ.Σ. συμμετείχαν οι κ.κ. Καραδήμας Κ., Σιαφάκας Β., Φώτου Β. και ο Νασιάκος Δ.

Την Δευτέρα 1/4/2019 το βράδυ στην Στέγη της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας παρουσιάστηκε προβολή ταινίας με θέματα "Ο Αγώνας του 1955-59", και "Η τουρκική εισβολή, 20/7/1974".

Να ενημερώσουμε επίσης ότι την 1η Απριλίου 2019 στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.Α.Ε.Δ.) πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση μεταξύ του Σ.Ε.Α.Ν Αθηνών και του Σ.Ε.Α Λεμεσού. Από το Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.Ν Μαγνησίας παρέστησαν στην εκδήλωση τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Φώτου Βασίλειος, Μπάτης Αθανάσιος και Μαραγκός Λεωνίδας, μεταφέροντας τις ευχές του προέδρου και όλου του Δ.Σ. Η εκδήλωση επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή ημέρα, αυτή της απελευθέρωσης της Μεγαλονήσου από τον κατοχικό αγγλικό ζυγό.
Στην εκδήλωση παρέστη και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος καθώς και πλήθος επισήμων της πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας

























Από την εκδήλωση αδελφοποίησης μεταξύ του ΣΕΑΝ Αθηνών & Σ.Ε.Α. Λεμεσού στην ΛΑΕΔ

Τα μέλη του Δ.Σ. Φώτου Β. & Μπάτης Αθ. στην ΛΑΕΔ Αθηνών

Τα μέλη του Δ.Σ. Φώτου Β. & Μαραγκός Λ. στην αδελφοποίηση στην ΛΑΕΔ Αθηνών


Με τον Μιχάλη Βιολάρη, Φώτου Β., Μπάτης Β.,Μαραγκός Λ. στη ταβέρνα του Μπαϊρακτάρη







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου