Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Ε.Α.Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΤΑ & ΤΗΣ ΗΜΈΡΑΣ ΤΙΜΗΣ & ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΕΦΕΔΡΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ


Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας ο Προστάτης  των Εφέδρων Αξιωματικών Μεγαλομάρτυρας Άγιος Νικήτας καθώς η Ημέρα Τιμής & Μνήμης του Εφέδρου Αξιωματικού.
Η εκδήλωση τελέστηκε στον αύλειο χώρο του γραφείου. Στην τελετή παρευρέθηκαν εκ μέρους της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας ο  περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ. Κίτσος, εκ μέρους του Δημάρχου Βόλου οι Αντιδήμαρχοι κ. Δημ. Λιβογιάννης και Ανδρέας Ζέρβας. 
Από τις στρατιωτικές αρχές ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Βόλου & Διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Ταξίαρχος κ. Ε. Παπαδόπουλος, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της 1ης ΤΑΞΑΣ Τχης (ΑΣ) κ. Μπόλλας Ι., ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας κ. Μαρκογιαννάκης μαζί με τον Διοικητή του 1ου Αστυνομικού Τμήματος, ο εκπρόσωπος του Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Υποπυραγός κ. Μπαλτάς Απ., η Υπολιμενάρχης κα Κοντογιάννη, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της 111 Π.Μ Επισμηναγός (ΤΕΦ) κ. Αναστασιάδης Δ., ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Μαγνησίας Ταξίαρχος ε.α. κ. Γ. Τοσιλιάνης. 
Από τον Σ.Ε.Α.Ν Μαγνησίας παρευρέθηκαν πολλοί έφεδροι αξιωματικοί με τις οικογένειές τους καθώς και πλήθος κόσμου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με αρτοκλασία μπροστά από τον εικονοστάσιο του Αγίου Νικήτα από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού π. Ιωάννη Σωτηρόπουλο και στη συνέχεια έγινε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικήτα γύρω από το πάρκο που βρίσκεται το γραφείο του Σ.Ε.Α.Ν. Στο χορό των ιεροψαλτών συμμετείχαν τρεις καλλήδονοι έφεδροι αξιωματικοί οι κ.κ. Χ. Ξενάκης, Α. Χριστοδούλου και Γ. Πασχαλίδης οι οποίοι και πλαισίωσαν με τον καλύτερο τρόπο τις ακολουθίες.
Στη συνέχεια μπροστά από το χώρο του Μνημείου Πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών πραγματοποιήθηκε ομιλία του Προέδρου του ΣΕΑΝ Μαγνησίας Εφ. Ταγματάρχη (ΠΖ) κ. Κων/νου Καραδήμα με θέμα ο Άγιος Νικήτας και η σημασία εορτασμού της Ημέρας του Εφέδρου Αξιωματικού. Στην ομιλία του ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στο ρόλο που διαδραμάτισε ο  Χαράλαμπος Σοφιάδης πολεμιστής του 1ου Τάγματος Χιονοδρόμων το 1940-41 από τον Ε.Ο.Σ Βόλου, στον πόλεμο του 1940-41.
Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ μέσα σε κλίμα συγκίνησης απένειμε στην οικογένεια του Χαράλαμπου Σοφιάδη τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στην Πατρίδα.
Μετά το πέρας της τελετής δόθηκε δεξίωση με μπουφέ που είχαν προετοιμάσει οι σύζυγοι των εφέδρων αξιωματικών του Διοικητικού Συμβουλίου. 
Στεφάνια κατέθεσαν ο Αντιδήμαρχος κ. Δ. Λιβογιάννης, εκ μέρους του Δημάρχου, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Μαγνησίας Ταξίαρχος (ε.α) κ. Γ. Τοσιλιάνης και ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας Εφ. Τχης (ΠΖ) κ. Κων/νος Καραδήμας.  
Θερμές ευχαριστίες αξίζουν στον Εφ. Αξκό Τσακίρη Νικόλαο για την προσφορά του σίτου για το μνημόσυνο προς τιμήν όλων των τεθνεώτων εφέδρων αξιωματικών, το Έφ. Αξκό κ. Παπαδημητρίου Παναγιώτη Αρτοποιό, για τη χορηγία των άρτων της αρτοκλασίας, τον Εφ. Αξκό κ Πλαστάρα Απόστολο για την παροχή καθισμάτων στο χώρο της εκδήλωσης, τον Έφ. Αξκό κ. Χαραλάμπους Γεώργιο για την πλήρη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης και τις συζύγους των Εφ. Αξκών του Δ.Σ., για την προσφορά των εδεσμάτων του μπουφέ και την όλη τους βοήθεια στην πραγματοποίηση παράθεσης της δεξίωσης, καθώς και την τοπική εταιρεία αναψυκτικών ΕΨΑ για την χορηγία των αναψυκτικών και το Δ.Σ. για την υποστήριξη στην επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης.
Οφείλουμε να τονίσουμε ότι η συμμετοχή των μελών μας φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας και θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς όλα τα μέλη μας για την συμμετοχή τους στην πιο σημαντική εκδήλωση του Συνδέσμου μας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου