Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Συμμετοχή του ΣΕΑΝ Μαγνησίας στον εορτασμό της μνήμης των σφαγιασθέντων προσκόπων Αϊδινίου Μ. Ασίας

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης των σφαγιασθέντων προσκόπων Αϊδινίου που έγιναν στις 16&17/6/2018. Ειδικότερα στις 16/6 έγινε στο 30ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας εκδήλωση με ομιλία του κ. Κωνσταντάρα Δημήτρη με θέμα "Η σφαγή των προσκόπων Αϊδινίου Μ. Ασίας" μέσα σε συγκινητικό κλίμα.
Την Κυριακή 17/6 στο χώρο της πλατείας Προσκόπων Αϊδινίου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο κατάθεση στεφάνων προσκλητήριο των σφαγιασθέντων προσκόπων οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο από τους Τσέτες που ρήμαξαν το Αϊδίνι γράφοντας μια από τις πιο αιματηρές σελίδες στην ιστορία. Η μανία των Τσετών ξέσπασε πάνω στους ένστολους προσκόπους οι οποίοι δεν δέχτηκαν να αλλαξοπιστήσουν με αντάλλαγμα τη σωτηρία τους και θυσιάστηκαν ηρωικά γράφοντας την δική τους ιστορία μπαίνοντας στο Πάνθεον των Αθανάτων Ηρώων στις 17 Ιουνίου 1919.
 Ο Ν. Αυγερίδης τεμαχίζεται, ο Φιλοκτήτης Αργυράκης γδέρνεται, ο Μίνως Βεϊνόγλου αποκεφαλίζεται και όλοι οι υπόλοιποι 29 πρόσκοποι λογχίζονται και κατακρεουργούνται με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο ως άλλοι μάρτυρες της Χριστιανικής θρησκείας. Να θυμίσουμε και την σφαγή της ομάδας προσκόπων της Κάτω Παναγιάς Σωκίων το 1922.
Από τον Σ.Ε.Α. Ν Μαγνησίας στεφάνι κατέθεσε ο πρόεδρος κ. Κων/νος Καραδήμας, ενώ παρέστησαν από το Δ.Σ ο Αντιπρόεδρος κ.  Σιαφάκας Β., ο κ. Φώτου Β., ο Έφορος κ. Ανδρινός Στ.
Μικρή δεξίωση στον αύλειο χώρο του γραφείου μας παρέθεσε η Ένωση Παλαιών Προσκόπων και ο Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου