Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

Ψήφισμα του Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας - Εγκύκλιος της Α.Π.Ο.Ε.Α


ΨΗΦΙΣΜΑ 

ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

ΤΟΥ Σ.Ε.Α.Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας, έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση, σε σχέση με το ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων και ακούγοντας τα αισθήματα και τις απόψεις του συνόλου των μελών του Συνδέσμου μας , ομόφωνα  αποφαίνεται τα εξής:

Με την διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας και τη δημιουργία του κράτους των Σκοπίων ανέκυψε το ζήτημα της ονομασίας του κράτους αυτού η σύσταση και η ύπαρξη του οποίο στηρίζεται στο ιδεολόγημα περί «μακεδονικού έθνους» που επινοήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από τους Στάλιν και Τίτο με σκοπό την απόσπαση των εδαφών της Ελληνικής Μακεδονίας. Η Ελλάδα και οι Έλληνες βρέθηκαν στην φαιδρή κατάσταση να καλούμαστε να συζητήσουμε και αποδείξουμε τα αυτονόητα ότι δηλαδή η Μακεδονία είναι Ελλάδα και οι Μακεδόνες είμαστε Έλληνες. Από την σύναψη της ενδιάμεσης συμφωνίας με την οποία το κράτος των Σκοπίων έλαβε την προσωρινή ονομασία Π.Γ.Δ.Μ έως σήμερα κατά συνεχή παραβίαση της συμφωνίας αυτής, το κράτος αυτό εξακολουθεί να αναπαράγει την ίδια φαιδρή προπαγάνδα περί λεγόμενου Μακεδονικού έθνους, να κάνει χρήση ιστορικών συμβόλων και προσωπικοτήτων της Μακεδονίας μας και να διατυπώνει διεκδικήσεις για την Μακεδονίας μας (την αποκαλούμενη Μακεδονία του Αιγαίου). Μετά από όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει πλέον σαφές και για τον πιο δύσπιστο ότι ο σφετερισμός του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας μας από το κράτος των Σκοπίων είναι συνυφασμένος με την ίδια την υπόσταση του κράτους αυτού και δεν θα πάψει ποτέ. Για τους λόγους αυτούς θα ήταν ιστορικά ασυγχώρητο και εθνικά ολέθριο να παραχωρήσουμε στο κράτος αυτό το δικαίωμα της χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας μας υπό οποιαδήποτε εκδοχή. Κανένας Έλληνας δεν έχει το δικαίωμα να συναινέσει στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας που είναι συνυφασμένο ιστορικά με την Ελληνική Εθνική ταυτότητα, στο κράτος των Σκοπίων. Την επόμενη ημέρα μίας τέτοιου είδους παραχώρησης δεν θα είμαστε πλέον οι μοναδικοί Μακεδόνες και οι Σλάβοι γείτονες του κράτους των Σκοπίων θα νομιμοποιούνται πλέον να διεκδικούν όσα ανιστόρητα διατυπώνουν. Η σημερινή γεωπολιτική συγκυρία κατά την οποία το κράτος των Σκοπίων επιδιώκει την πάση θυσία ένταξη στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και το ΝΑΤΟ, παρέχει την δυνατότητα οι όποιες πιέσεις να ασκηθούν προς το κράτος αυτό το οποίο, έμπρακτα θα πρέπει να εγκαταλείψει τις αλυτρωτικές του αξιώσεις και να εγκαταλείψει την πολιτική σφετερισμού της ιστορίας μας.

Κατόπιν τούτων εμείς οι Έφεδροι Αξιωματικοί διατρανώνουμε για ακόμη μία φορά ότι η Μακεδονία μας, για την οποία χύθηκε άφθονο το αίμα των μαρτύρων και των ηρώων μας, είναι γη Ελληνική και δεν πρέπει να επιτραπεί στους σφετεριστές της ιστορίας μας η χρήση του ονόματος της Μακεδονίας μας ή οποιουδήποτε παραγώγου αυτού. Θέλουμε να πούμε δε, απερίφραστα, ότι είμαστε πέρα από κάθε πολιτική ή κομματική σκοπιμότητα και κοιτάμε μόνον το συμφέρον της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού.

Είναι λοιπόν χρέος μας να συμμετάσχουμε σε κάθε ειρηνική και ακομμάτιστη εκδήλωση που θα βοηθήσει στο σκοπό αυτό.       


 Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κων/νος Γ. Καραδήμας
Εφ. Ταγματάρχης (ΠΖ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου