Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Εκδρομή του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας στη Σ.Ε.Α.Π. Ηρακλείου Κρήτης

Ενημερώνουμε τα μέλη του ΣΕΑΝ Μαγνησίας, ότι το Δ.Σ. οργανώνει επιμορφωτική εκδρομή  στην Σ.Ε.Α.Π. (στο Ηράκλειο Κρήτης), στις 7-8-9 Οκτωβρίου 2016.
Η Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού είναι η σχολή στην οποία φοίτησαν όλοι οι έφεδροι αξιωματικοί του όπλου του Πεζικού και όχι μόνο.
 Μια σχολή με μεγάλη ιστορία, η οποία ιδρύθηκε το 1953 και πήρε το όνομα "Στρατόπεδο Δασκαλογιάννη"  όπου οι περισσότεροι από εμάς έχουν περάσει τέσσερις τουλάχιστον μήνες εκεί, με πολλές ασκήσεις, τρέξιμο ασταμάτητο, διάβασμα, σοβέ..., σκηνάκια και ΑΕΡΑ στα οράκια, πολύς ιδρώτας....
Ανάλογο του πνεύματος και του σκοπού της Σχολής είναι και το έμβλημά της, το οποίο αποτελείται από μια λυχνία, σύμβολο λατρείας του θεού και εκδήλωση τιμής προς τους νεκρούς, χιαστί τυφέκιο με σπαθί, τα βασικά όπλα του Πεζικού, όπως θεσπίστηκαν με Β.Δ. την 02 Μαρτίου 1833 μέσα σε μια ασπίδα σε κόκκινο φόντο που συμβολίζει το αίμα των νεκρών στρατιωτών που πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας και το ρητό «ΔΙΩΚΕ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ» (Να επιδιώκεις την δόξα και την αρετή) το οποίο αποδίδεται υπό των Σωσιάδων στις υποθήκες των επτά σοφών (Ανθολόγιο Στοβαίου, τόμος Γ’ Περί Φρονήσεως).
Στιγμές μοναδικές που έχουν χαραχθεί ανεξίτηλα στην μνήμη μας και που όλοι θα θέλαμε να την ξαναδούμε ύστερα από τόσα χρόνια, να μιλήσουμε με τους αξιωματικούς της και με τους υποψήφιους ΔΕΑ που θα βρίσκονται εκεί.
Σας καλούμε λοιπόν να δηλώστε συμμετοχή (χωρίς δέσμευση) μέχρι τέλη Ιουνίου, στο τηλέφωνο 6980203223 ή στο e-mail του Συνδέσμου μας seanmagnisias@yahoo.gr   για να γνωρίζουμε τον αριθμό συμμετεχόντων και να κανονίσουμε από νωρίς καλύτερες τιμές εισιτηρίων και ξενοδοχείων. Μπορείτε να πάρετε μαζί σας και τις συζύγους ή φίλους σας, αν το επιθυμείτε. Επίσης η μεταφορά θα γίνει αεροπορικώς. Πιστεύουμε οι τιμές θα είναι πολύ οικονομικές και συμφέρουσες για όλους μας.

Περισσότερες πληροφορίες θα σας δώσουμε με νεότερη ανακοίνωσή μας. 

Παρακαλούμε επίσης τα μέλη μας να διευθετήσουν την συνδρομή τους, 10€, για το 2016, περνώντας από το γραφείο μας (Πλατεία Προσκόπων Αϊδινίου - Νέα Ιωνία - Δίπλα στο Στρατόπεδο Γεωργούλα) Δευτέρα και Πέμπτη 6-8 μ.μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου