Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τελετή Παράδοσης-Παραλαβής Καθηκόντων Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων ΗΠΑ (Chairman of Joint Chiefs of Staff)

Από την Πέμπτη 24 έως την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, μετέβη στην Ουάσιγκτον, όπου και παρέστη στην τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού ΕΔ των ΗΠΑ. Η εν λόγω τελετή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, στη Στρατιωτική Βάση Myer-Henderson Hall, παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ Barack Obama.

Στο περιθώριο της τελετής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε συνομιλία τόσο με τον απερχόμενο Αρχηγό, Στρατηγό Martin E. Dempsey, όσο και με το νέο, Στρατηγό Joseph F. Dunford Jr, ενώ συναντήθηκε με τους ομολόγους του από τη Γαλλία, Στρατηγό Pierre de Villiers, τη Δανία, Στρατηγό Peter Bartram και την Πολωνία, Στρατηγό Mieczysław Gocuł καθώς και με τον Ανώτατο Στρατιωτικό Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (SACEUR), Πτέραρχο Philip M. Breedlove, και τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (Chairman of the ΝΑΤΟ MC), Στρατηγό Petr Pavel.

Επιπρόσθετα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Πρέσβυ της Ελλάδος κ. Χρίστο Παναγόπουλο, καθώς και με το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην ευρύτερη περιοχή της Ουάσιγκτον.
 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου