Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Σιδηρόφραχτη και χωρίς εξέδρα

ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

2014-03-25 - 01:17:10
Σιδηρόφραχτη και χωρίς εξέδρα ~  ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥΟύτε καν προσκλήσεις δεν στάλθηκαν σε φορείς
Σιδηρόφραχτη θα είναι και η φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Τα κάγκελα επιστρέφουν στην παραλία του Βόλου, για λόγους ασφαλείας, ενώ για μία ακόμη φορά δεν θα στηθεί εξέδρα για τους επισήμους. Ούτε προσκλήσεις παρέλαβαν -όπως γινόταν κάθε χρόνο- 300 περίπου εκπρόσωποι φορέων. 
Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Χωρίς εξέδρα επισήμων, με κάγκελα να χωρίζουν την παραλία στα δύο, 3.500 μαθητές από περίπου 45 σχολεία της Μαγνησίας, αποτίνουν σήμερα φόρο τιμής στους ήρωες του ’21, που προσέφεραν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας.
Χθες, μαθητές από σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οδηγοί και πρόσκοποι, κατέθεσαν στεφάνια στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου. Την ίδια ώρα, σε κάθε σχολική μονάδα, οι μαθητές με επετειακές γιορτές, τίμησαν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Το «παρών» στη χθεσινή εκδήλωση, έδωσε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη. «Είναι μία ημέρα που μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή, μία ανασκόπηση, να επαναπροσδιορίσουμε κάποιες αρχές και αξίες. Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι ότι η αξία της Ελευθερίας του Ελληνα είναι διαχρονική και δεν πρέπει να αποποιούμαστε των ευθυνών μας όταν κάποιοι επιχειρούν να την απειλήσουν», δήλωσε η κ. Κολυνδρίνη.
Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκης, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο των εκπαιδευτικών στην Επανάσταση του 1821. «Η επανάσταση ήταν εθνική, ήταν κοινωνική, ήταν πατριωτική, ήταν όμως και αγώνας της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην εδραίωσή της», σημείωσε ο κ. Δοδοντσάκης.
«Αποδίδουμε φόρο τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας που αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία μπορεί και κάθε άτομο αλλά και κάθε λαός να δημιουργήσει. Ευχαριστούμε από βάθος καρδιάς για όσα μας προσέφεραν οι πρόγονοί μας και τους λέμε ότι η καλύτερη απόδειξη για τη διδαχή που μας δίνουν, είναι ότι κι εμείς σήμερα είμαστε πανέτοιμοι ως εκπαιδευτικοί, να περάσουμε το μήνυμα στα παιδιά μας ότι όλα κατακτιούνται με αγώνα», συμπλήρωσε από την πλευρά της η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Θεοδώρα Μητσιάνη.
Σήμερα, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών και η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, θα περιέλθει από τους δρόμους της πόλης παιανίζοντας θριαμβικά θούρια και εμβατήρια. Στις 8 το πρωί θα γίνει η επίσημη έπαρση της σημαίας και στις 11 το πρωί θα τελεστεί Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, κ. Ιγνάτιος.
Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων και Αντιστασιακών Οργανώσεων, στο Μνημείο Ηρώων.
Οι επετειακές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη παρέλαση προ των επισήμων, που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι. Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή.
Θα παρελαύνουν εκπρόσωποι των Αναπηρικών, Εφεδροπολεμιστικών και Αντιστασιακών Οργανώσεων, Σχολείων, Σωματείων, Οδηγών, Προσκόπων, Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου