Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Εθελοντικός Καθαρισμός ΣΕΑΝ Μαγνησίας

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας, κάθε χρόνο υλοποιεί τέτοιου είδους δραστηριότητες. Έτσι και φέτος, ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβάλλοντος, συμμετάσχει στην πανελλήνια εκστρατεία καθαριότητας που οργανώνει η οικολογική-περιβαλλοντική οργάνωση "Let's do it Greece" σε όλη την Ελλάδα, με την συμμετοχή οργανώσεων, φορέων, Δήμων, Περιφερειών, συλλόγων.Ο εθελοντικός καθαρισμός θα γίνει σε συνεργασία με το Τοπικό Παράρτημα Μαγνησίας της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.


Ο Σύνδεσμός μας επέλεξε να καθαρίσει  την παραλία Αλυκών, συνδράμοντας στο κάλεσμα για ένα καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον. 


Στις 10.00 το πρωί της Κυριακής 2/4/2017, θα συναντηθούμε στο πάρκινγκ των Αλυκών πριν την Λουκάντα απ' όπου θα ξεκινήσουμε για να καθαρίσουμε την παραλία των Αλυκών. Ο Σύνδεσμός μας θα χορηγήσει γάντια, σακούλες, χυμό, νερό. 

Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά. 

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Εορτασμός 25ης Μαρτίου 1821


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νομό Μαγνησίας και σε όλη την Ελλάδα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821. Στο Βόλο γιορτάστηκε με δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου. Μετά έγινε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου. Από τον Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας στεφάνι κατέθεσε το μέλος του Δ.Σ. Εφ. Υπλγός(ΠΖ) κ. Βασίλης Φώτου, ενώ από το Δ.Σ. παρευρέθηκαν και οι κ.κ. Καραδήμας Κων/νος, Νάσιος Αθανάσιος, Νασιάκος Δημήτρης, Χουλιάρας Αριστοτέλης, Δουμουσιάρης Μαργαρίτης.
Στο Ρυζόμυλο στεφάνι κατέθεσε στον Ηρώον του χωριού ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΑΝ Εφ. Λγός (ΠΒ) κ. Μπάτης Αθανάσιος ενώ μαζί του συμμετείχε και το μέλος του ΣΕΑΝ κ. Ν. Κολοβός.
Στα Κανάλια τον ΣΕΑΝ εκπροσώπησε το μέλος μας Εφ. Ανθλγός (ΠΖ) κ. Βασίλης Λιάκος, στην Αγριά οι κ. κ. Παναγιώτης Μάστορας και  Γεώργιος Ραϊδης. Στον Αλμυρό στεφάνι κατέθεσε ο Εφ. Λγός (ΠΖ) κ. Μαχάς Πέτρος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλα τα μέλη μας που εκπροσώπησαν τον ΣΕΑΝ Μαγνησίας στις εορταστικές εκδηλώσεις και εύχεται σε όλα τα μέλη του ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!  













Μπροστά από το Ηρώο Πεσόντων στα Κανάλια

O Εφ. Ανθλγός (ΠΖ) κ. Βασίλης Λιάκος καταθέτει στεφάνι στο Ηρώο Καναλίων



Ευχαριστούμε τον Σωτήρη Γκανάτσιο για τις φωτογραφίες που τράβηξε στα Κανάλια και μας τις έδωσε για να εμπλουτίσουμε την ιστοσελίδα μας.


Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Πραγματοποιήθηκε η Μουσική Βραδιά αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 22/3/2017 στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Βόλου η Μουσική Βραδιά που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας και ήταν αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821. 
Την μουσική επιμέλεια είχαν η κα Αγγελική Κοντοπούλου και ο κ. Κώστας Βαϊνάς με την πολυμελή χορωδία και την εμπειρότατη ορχήστρα και χάρισαν αξέχαστες στιγμές στους παρευρισκόμενους.
Ο κ. Βαϊνάς είχε ετοιμάσει και απήγγειλε  ωραία αποσπάσματα για την εθνική παλιγγενεσία και τον συμβολισμό της στην ιστορία του Έθνους μας και η χορωδία απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια της Λευτεριάς  με την συνοδεία της ορχήστρας που αποτελούσαν οι κ.κ. Ψαθάς Γιάννης, Πολίτης Γιάννης και Σπηλιόπουλος Γιάννης, Βαϊνάς Κώστας και Αγγελική Κοντοπούλου στο τραγούδι.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά για ακόμη μία φορά την κα Αγγελική Κοντοπούλου και τον κ. Κώστα Βαϊνά για την οργάνωση της μουσικής βραδιάς αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821 και την χορωδία και ορχήστρα που πλαισίωσαν το μουσικό σχήμα.  





Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Μουσική βραδιά ΣΕΑΝ Μαγνησίας στην ΛΑΦ Βόλου - Αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου 1821

Ενημερώνουμε τα μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας ότι την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 και ώρα 8.30 μ.μ. στη Λέσχη Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά υπό την δ/νση της κας Αγγελικής Κοντοπούλου και Κώστα Βαϊνά. Η μουσική βραδιά έχει θέμα "Να 'τανε το ΄21" όπου και θα ακουστούν από τους διοργανωτές λίγα λόγια για την εθνική μας επέτειο και θα ακολουθήσει ποικίλο μουσικό πρόγραμμα με την συνοδεία ζωντανής μουσικής, όπως πάντα.
Να σας θυμίσουμε ότι είναι η πέμπτη κατά σειρά μουσική βραδιά που διοργανώνει ο Σύνδεσμός μας με μεγάλη επιτυχία κάθε φορά. Το μενού είναι ελεύθερο και ο καθένας παραγγέλνει ότι υπάρχει στον κατάλογο φαγητών της Λ.Α.Φ. Φυσικά υπάρχουν και νηστίσιμα ωραιότατα φαγητά.
 Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι 2€ και θα τα καταβάλλετε στην είσοδο της ΛΑΦ, στα μέλη του Δ.Σ. που θα υπάρχουν εκεί. Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσετε την ετήσια συνδρομή σας (10€) για όσους δεν έχουν ακόμα πληρώσει.
Και όπως σας έχουμε ξαναπεί η παρουσία σας κάθε φορά μας τιμά και υποστηρίζει τις δραστηριότητες που με πολύ κόπο προετοιμάζουμε για εσάς.
Τα ονόματα των μουσικών είναι:
1) Ψαθάς Γιάννης (πλήκτρα-τραγούδι).
2) Σπηλιόπουλος Γιάννης (κιθάρα-τραγούδι-ηχητικά).
3) Πολίτης Γιάννης (μπουζούκι).
4) Βαϊνάς Κώστας (ακορντεόν).
5) Κοντοπούλου Αγγελική (Παρουσίαση. πλήκτρα & τραγούδι. Μουσική Επιμέλεια), καθώς & αντιπροσωπεία από 12 μέλη των Χορωδιακών Τμημάτων που δραστηριοποιούνται στη ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου. 

Πραγματοποιήθηκε το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφέδρων Αξιωματικών


Πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Λάρισας  στις 17-18-19 Μαρτίου 2017 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφέδρων Αξιωματικών. Στο συνέδριο συμμετείχαν έφεδροι αξιωματικοί από τους ΣΕΑΝ όλης της χώρας καθώς και πολλοί έφεδροι αξιωματικοί από την Κύπρο. Από την πολιτειακή ηγεσία συμμετείχαν ο  υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Κόκκαλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λάρισας κ. Απ.Καλογιάννης, οι βουλευτές του νομού Λάρισας και από την Στρατιωτική ηγεσία ο Διοικητής 1ης Στρατιάς Αντγος κ. Δ. Ζερβάκης, οι Δκτές Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Αεροπορίας πολλοί αξιωματικοί εν ενεργεία και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Στρατού Λάρισας. 
Από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας συμμετείχαν επτά έφεδροι Αξιωματικοί οι κ.κ. Καραδήμας Κων/νος, Μπάτης Αθανάσιος, Νάσιος Αθανάσιος, Σιαφάκας Βασίλης, Νασιάκος Δημήτριος, Χουλιάρας Αριστοτέλης, Ανδρινός Στέφανος.
Το συνέδριο ξεκίνησε με χαιρετισμούς των επισήμων και μετά ο πρόεδρος της Ανωτάτης Ομοσπονδίας εφέδρων Αξιωματικών  καθηγητής φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ κ. Γρηγόριος Κωσταράς ανέπτυξε το θέμα : " Ο Έφεδρος Αξιωματικός ως μοχλός του κοινωνικού γίγνεσθαι".
Κατόπιν ακολούθησαν οι τοποθετήσεις και ομιλίες των Σ.Ε.Α.Ν. όλης της χώρας. Πρώτος μίλησε στο συνέδριο ο πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας Έφ. Ταγματάρχης (ΠΖ) κ. Κων/νος Καραδήμας με θέμα: " Απόψεις, προβληματισμοί  & προτάσεις για την βελτίωση του ρόλου του Εφέδρου Αξιωματικού και των ΣΕΑΝ". Παραθέτουμε πιο κάτω όλη την ομιλία του προέδρου μας προς ενημέρωση των μελών μας.


«Απόψεις – προβληματισμοί-προτάσεις  για τη βελτίωση του ρόλου
του Εφέδρου Αξιωματικού

  Κων/νος Γ. Καραδήμας                    Εφ. Ταγματάρχης (ΠΖ)                  Πρόεδρος ΣΕΑΝ Μαγνησίας


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΕΑΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι θα ήθελα εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΑΝ Μαγνησίας να ευχαριστήσω το Δ.Σ. του ΣΕΑΝ Λάρισας για την υποδοχή και τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλε για την επιτυχή διοργάνωση του συνεδρίου καθώς και την ΑΠΟΕΑ για την απόφασή της να πραγματοποιηθεί επιτέλους το εν λόγω συνέδριο.

Μέσα στον λίγο χρόνο που έχω θα ήθελα να αναφέρω τις απόψεις – τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μας για το θεσμό του εφέδρου αξιωματικού, του εφεδρικού κινήματος και των ΣΕΑΝ.
Προτείνουμε την ανανέωση των σκοπών και στόχων των ΣΕΑΝ ώστε αυτοί να καταστούν πιο ενεργοί, δημιουργικοί και αποτελεσματικοί στις μέρες που ζούμε.

Πρέπει κ. συνάδελφοι να δώσουμε δυναμικό παρόν στα τοπικά και εθνικά δρώμενα του τόπου. Οι καιροί που έρχονται το απαιτούν και αν έρθει η ώρα εκείνη θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και εκπαιδευμένοι. 

Ζητούμε την αμεσότερη και ουσιαστικότερη συνεργασία μας με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι προτάσεις των μελών μας, που καθημερινά ακούμε, είναι η μετεκπαίδευση τους, η ενημέρωσή τους σε θέματα διοίκησης και η επαφή τους με το στράτευμα με ένα θεσμικό – νομικό πλαίσιο που θα επιτρέπει τη συμμετοχή μας σε αυτά. Υπάρχουν προτάσεις και μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτό.

Ζητάμε από την ΑΠΟΕΑ να επιμείνει στο ΥΕΘΑ για την περίθαλψη, νοσηλεία, εξετάσεις στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Ελλάδας των μελών των ΣΕΑΝ.

Αυτό που διαπιστώνουμε έπειτα από συχνή επαφή με τις στρατιωτικές μονάδες της περιοχής μας είναι η άγνοια που έχουν για τους ΣΕΑΝ, οι εκάστοτε δκτές μονάδων ή σχηματισμών, με αποτέλεσμα την  επιφυλακτικότητα στη συνεργασία & λόγω φυσικά και μη ύπαρξης πλαισίου συνεργασίας & κάλυψής τους νομοθετικά από το ΥΕΘΑ. 

Δεν πρέπει να μείνουμε μόνο στην εθιμοτυπία πρέπει ο σκοπός των ΣΕΑΝ, που λέει συνεργασία-επαφή με τις ένοπλες δυνάμεις, να πάρει σάρκα και οστά στην ουσία του θέματος όχι μόνο σε επισκέψεις και φιλοφρονήσεις  και μέχρι εκεί. Η ΑΠΟΕΑ σε συνεργασία με τους ΣΕΑΝ πρέπει να βρουν τις προτάσεις εκείνες που θα γίνουν στη ΔΕΠΑΘΑ και στο ΥΕΘΑ ώστε οι ΣΕΑΝ να γίνουν στην πράξη γνωστοί και χρήσιμοι. 

Στην εποχή που διανύουμε δυστυχώς μας δεν περισσεύει κανείς και όλοι θα πρέπει να φανούμε αντάξιοι και ενεργοί  προς όφελος της πατρίδας μας.

Να υπάρχουν και να δίνονται κίνητρα στους ΣΕΑΝ για παραγωγή και προαγωγή εθελοντικού έργου στην κοινωνία και να αμείβονται με ηθικές αμοιβές από το ΥΕΘΑ/ΔΕΠΑΘΑ/ΔΙΣΠΡΟ.

Οι επιχορηγήσεις των ΣΕΑΝ να γίνονται στην ώρα τους και όχι μετά από τρία και πλέον χρόνια. Φανταστείτε γραφεία με ενοίκια, κοινόχρηστα να χρωστούν τόσα χρόνια. Όλα λοιπόν από τα τσέπες του Δ.Σ . Ως πότε αυτά.

Θα μου πείτε υπάρχει υποστελέχωση των υπηρεσιών της ΔΕΠΑΘΑ και όλα όσα εννοούνται. Υπήρξε μια διαταγή περί αλλαγής των ταυτοτήτων μας. Δεν καταλάβαμε το νόημα της. Οικονομικά λένε τα κίνητρα. Αν τις δείτε είναι μεν πιο μικρές αλλά τα γράμματα στις περισσότερες από αυτές δεν φαίνονται. Η πλαστικοποίηση άλλες φορές  ανοίγει και καταστρέφεται.  Προς τι η αλλαγή?
Έπρεπε με περισσότερη σοβαρότητα και μελέτη και τη βοήθεια της ΑΠΟΕΑ και των ΣΕΑΝ να γίνουν πιο καλές. Υπήρχε και τεχνογνωσία και τρόπος να γίνουν όπως π.χ. κάρτες τραπεζών ή διπλώματα αυτ/του. (τέτοια ποιότητα)
Προτείνουμε συναντήσεις των προέδρων των ΣΕΑΝ ανά περιφέρεια σε ημερομηνίες που θα ορίσει η ΑΠΟΕΑ για συζητήσεις και επιλύσεις προβλημάτων  προς όφελος των ΣΕΑΝ. Οι προτάσεις να συζητιούνται στο ΚΔΣ της ΑΠΟΕΑ και να παίρνονται άμεσα αποφάσεις.

Εκσυγχρονισμός της ιστοσελίδας της ΑΠΟΕΑ και συνεχής ανανέωση της με θεματολογία σε όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν τον έφεδρο αξιωματικό και τους ΣΕΑΝ.

Συμμετοχή των ΣΕΑΝ σε συνεργασίες με εφεδροπολεμικές ενώσεις του εξωτερικού για συνεργασία και δραστηριότητες που θα έχουν ως σκοπό την ανταλλαγή απόψεων-προτάσεων-εμπειριών,  για την ενίσχυση και ποιοτικότερη αναβάθμιση του εφεδρικού  κινήματος.

Το πρόβλημα με τις ΛΑΦ, ΚΑΑΥ ποια θα είναι επιτέλους η κοινή γραμμή μας περί εφέδρων αξιωματικών. Σε άλλες λέσχες πληρώνουμε ετήσια συνδρομή και σε άλλες όχι. Ας εξετάσει η ΑΠΟΕΑ το θέμα που είναι σοβαρό στην εποχή που ζούμε και να μιλήσει με την ηγεσία. Γνωρίζετε όλοι σας ότι πολλοί έφεδροι αξιωματικοί έρχονται και ζητάνε τρόπο για να τρώνε στις ΛΑΦ.
Επειδή με την απόλυση των εφέδρων ανθυπολοχαγών από τις τάξεις των ΕΔ δεν υπάρχει ενημέρωση για την ύπαρξη των ΣΕΑΝ προτείνουμε να επιδίδεται σε κάθε έφεδρο αξ/κό μαζί με το απολυτήριο σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο, που θα καταρτίσει η ΑΠΟΕΑ, που να προτρέπει τους εφ. Αξκούς να εγγράφονται στους ΣΕΑΝ κατοικίας τους.

Επίσης κάθε ΣΕΑΝ που έχει στην περιφέρειά του στρατιωτική μονάδα, έπειτα από σχετική άδεια του Δκτή της μονάδας ή του σχηματισμού να γίνονται ομιλίες στους Δ.Ε.Α. για τους σκοπούς, στόχους, εγγραφές, δραστηριότητες, μετά τη θητεία τους στους ΣΕΑΝ.

Θέλουμε να βλέπουμε πιο συχνή επαφή την ΑΠΟΕΑ με την ηγεσία των ΕΔ και του ΥΕΘΑ για την επίλυση χρόνιων  και σοβαρών θεμάτων, που αντιμετωπίζουν χρόνια τώρα οι ΣΕΑΝ.       Να ανεβάσουμε τον πήχη, το γόητρο, το θεσμό μας ψηλότερα Μπορούμε και είμαστε ικανοί.

Εφεδρεία είναι ένα σύνολο στρατιωτών, συμπληρωματικό της κύριας στρατιωτικής δύναμης, που βρίσκεται σε ετοιμότητα στα μετόπισθεν, έτοιμο να επέμβει, αν χρειαστεί.
Με δεδομένο ότι η αποτελεσματικότητα ενός στρατού στηρίζεται στα οπλικά συστήματα, την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού και φυσικά την εφεδρεία απαιτούνται:

α. Τακτική κλήση των εμπλεκομένων σε ασκήσεις μετεκπαίδευσης για ενημέρωση στα νέα συστήματα
β. Πρόσκληση περισσοτέρων εφέδρων σε διακλαδικές ασκήσεις τύπου ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ με την εξεύρεση των σχετικών κονδυλίων.
Γ. Δραστηριοποίηση και βελτίωση των διαφόρων θεσμών εφέδρων και
Δ. Η διάρθρωση του συστήματος γενικότερα θα πρέπει να στηρίζεται στην ενεργή δύναμη του στρατού, την εθνοφυλακή και την εφεδρεία.
Η. Η θέση της χώρας απαιτεί διαρκή ετοιμότητα και άσκηση για την αντιμετώπιση των κινδύνων από τους γνωστούς μας γείτονες.
Ελπίζουμε να λυθούν χρόνια προβλήματα που απασχολούν το εφεδρικό κίνημα και τους ΣΕΑΝ και να μην χρειάζεται σε κάθε συνέδριο να λέμε συνέχεια τα ίδια προβλήματα και να μην δίνουμε λύση. Θα «κλέψω» μια φράση που άκουσα προχθές στην παράδοση της 32 ΤΑΞΠΝ από τον παραδίδοντα Δκτή Τξχο Αναστάσιο Πάτσαλο ότι: « Ο Στρατός μας δεν βρίσκεται σε κρίση και παράγει ακούραστα ασφάλεια».
Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι καλή συνέχεια στις εργασίες του συνεδρίου."

Μετά τις εργασίες της πρώτης μέρας του συνεδρίου ακολούθησε δείπνο στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας. Εκεί τιμήθηκαν από την ΑΠΟΕΑ και τον ΣΕΑΝ Λάρισας ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λάρισας κ. Απ. Καλογιάννης ο Δκτής 1ης Στατιάς κ. Δ. Ζερβάκης, ο Δκτής ΑΤΑ, ο πρόεδρος ΣΕΑΝ Λεμεσού κ. Τσιγκρής, ένας παλαίμαχος αγωνιστής του Υψώματος 731 εν ζωή 102 χρονών σήμερα ,που με πολλή συγκίνηση παρέλαβε τη διάκριση της ΑΠΟΕΑ.

Το πρόγραμμα  της  επόμενης μέρας του συνεδρίου περιελάμβανε εκκλησιασμό στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Εφέδρων Αξιωματικών.
Στη συνέχεια στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου και βγήκαν τα συμπεράσματα με την έγκριση ψηφίσματος.
Να πούμε ότι το συνέδριο παρακολούθησαν πάνω από 200 άτομα από όλη την Ελλάδα και Κύπρο.
Τα συνοδά μέλη των Εφέδρων Αξιωματικών όλες τις μέρες του συνεδρίου είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούν το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, την κοιλάδα των Τεμπών και τα ιστορικά Αμπελάκια και να περιηγηθούν στον Αρχαιολογικό χώρο Λάρισας και στην πόλη της Λάρισας.
Θέλουμε από την ιστοσελίδα του ΣΕΑΝ Μαγνησίας να συγχαρούμε τον Πρόεδρο κ. Απ. Βερέμη και όλα τα μέλη του  Δ.Σ. του ΣΕΑΝ Λάρισας για υποδειγματική προετοιμασία και οργάνωση του 10ου ΠΑΣΕΦΑ  καθώς και την ΑΠΟΕΑ για την υλοποίηση του Συνεδρίου.

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου

Από την ομιλία του Πρόεδρου μας κ. Κων/νου Καραδήμα στο 10ο ΠΑΣΕΦΑ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Στο φουαγιέ του Δημοτικού Ωδείου με τα μέλη της αποστολής του ΣΕΑΝ Μαγνησίας κατά την διάρκεια του Συνεδρίου από αριστερά οι κ.κ. Νάσιος Α. Σιαφάκας Β. Καραδήμας Κ., Μπάτης Α., Στέφανος Ανδρινός 


Στο μνημείο πεσόντων έξω από τον Άγιο Αχίλλιο



Άποψη της αίθουσας του συνεδρίου παρουσία πολιτειακών & στρατιωτικών αρχών και Εφέδρων Αξιωματικών















Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης στην 1η ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο


Στο Αεροδρόμιο της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο σήμερα 16/3/2017 και ώρα 12.30 ο Ταξίαρχος Ιωάννης Μ. Παπαναγνώστου παρέδωσε τη Διοίκηση της 1ης ΤΑΞΑΣ, στον Ταξίαρχο Γεώργιο Ματζουράνη. 
Στην παραπάνω τελετή παρέστησαν ο Διοικητής της Ι Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Γεώργιος Βύνιος, αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι πολιτικές και θρησκευτικές αρχές των Ν. Μαγνησίας και Λαρίσης, καθώς επίσης και απόστρατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.
Από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Αθ. Μπάτης, και ο κ. Λιάκος Βασίλειος.






Ο νέος Διοικητής της 1ης ΤΑΞΑΣ Τξχος κ. Γέωργιος Ματζουράνης

Ο παραδίδων Τξχος κ. Ι.Μ. Παπαναγνώστου

Παράδοση Παραλαβή 32 ΤΑΞΠΝ " ΜΟΡΑΒΑΣ "


Πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η παράδοση παραλαβή της 32 ΤΑΞΠΝ "Μοράβας" στο στρατόπεδο "Ν. Γεωργούλα" σήμερα 16/3/2017 και ώρα 10.00 π.μ. Ο αποχωρών Διοικητής Τξχος κ. Α. Πάτσαλος ευχαρίστησε όλο το προσωπικό της Ταξιαρχίας για την άριστη συνεργασία που είχαν σε όλο το διάστημα της διοίκησής του & ευχήθηκε στον νέο Διοικητή Τξχο κ. Ε. Παπαδόπουλο να έχει υγεία & δύναμη στο διάστημα της παραμονής του στην 32 ΤΑΞΠΝ.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιος ο οποίος τέλεσε δέηση για τον παραδίδοντα και παραλαμβάνοντα διοικητή της 32 ΤΑΞΠΝ. Επίσης παρευρέθηκαν η στρατιωτική και πολιτειακή ηγεσία του νομού, απόστρατοι αξιωματικοί και πρώην διοικητές της Ταξιαρχίας. Από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας παρευρέθηκαν οι κ.κ. Κων/νος Καραδήμας & Φώτου Βασίλειος. 






Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Μουσική βραδιά Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας - Αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου 1821 - "Να ΄τανε το '21"


Ενημερώνουμε τα μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας ότι την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 και ώρα 8.30 μ.μ. στη Λέσχη Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά υπό την δ/νση της κας Αγγελικής Κοντοπούλου και Κώστα Βαϊνά. Η μουσική βραδιά έχει θέμα "Να 'τανε το ΄21" όπου και θα ακουστούν από τους διοργανωτές λίγα λόγια για την εθνική μας επέτειο και θα ακολουθήσει ποικίλο μουσικό πρόγραμμα με την συνοδεία ζωντανής μουσικής, όπως πάντα.
Να σας θυμίσουμε ότι είναι η πέμπτη κατά σειρά μουσική βραδιά που διοργανώνει ο Σύνδεσμός μας με μεγάλη επιτυχία κάθε φορά. Το μενού είναι ελεύθερο και ο καθένας παραγγέλνει ότι υπάρχει στον κατάλογο φαγητών της Λ.Α.Φ. Φυσικά υπάρχουν και νηστίσιμα ωραιότατα φαγητά.
 Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι 2€ και θα τα καταβάλλετε στην είσοδο της ΛΑΦ, στα μέλη του Δ.Σ. που θα υπάρχουν εκεί. Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσετε την ετήσια συνδρομή σας (10€) για όσους δεν έχουν ακόμα πληρώσει.
Και όπως σας έχουμε ξαναπεί η παρουσία σας κάθε φορά μας τιμά και υποστηρίζει τις δραστηριότητες που με πολύ κόπο προετοιμάζουμε για εσάς.
Τα ονόματα των μουσικών είναι:
1) Ψαθάς Γιάννης (πλήκτρα-τραγούδι).
2) Σπηλιόπουλος Γιάννης (κιθάρα-τραγούδι-ηχητικά).
3) Πολίτης Γιάννης (μπουζούκι).
4) Βαϊνάς Κώστας (ακορντεόν).
5) Κοντοπούλου Αγγελική (Παρουσίαση. πλήκτρα & τραγούδι. Μουσική Επιμέλεια), καθώς & αντιπροσωπεία από 12 μέλη των Χορωδιακών Τμημάτων που δραστηριοποιούνται στη ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου. 

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφέδρων Αξιωματικών



Ενημερώνουμε τα μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας ότι στις 17-18-19 Μαρτίου 2016 θα διεξαχθεί στην πόλη της Λάρισας το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφέδρων Αξιωματικών. Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει μπορεί να απευθύνεται στο γραφείο του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας Δευτέρα & Πέμπτη 6-8 μ.μ.
Τελευταία υποβολή αιτήσεων στο γραφείο μας μέχρι την Πέμπτη 9/3/2017 έχοντας μαζί σας και το ανάλογο χρηματικό ποσό που επιθυμείτε.

Κόστος συμμετοχής ανά σύνεδρο με διανυκτέρευση:

Σύνεδρος σε μονόκλινο : 100€
Σύνεδρος σε δίκλινο με άλλον σύνεδρο ή τη σύζυγο:65€
Συνοδό μέλος : 65€
Στην τιμή περιλαμβάνονται δύο διανυκτερεύσεις, οι καφέδες-μικρό γεύμα στα διαλείμματα του Συνεδρίου, το Δείπνο του Σαββάτου και ο φάκελος του συνέδρου.

Συμμετοχή χωρίς διανυκτέρευση: 20€

Στην τιμή περιλαμβάνονται οι καφέδες-μικρό γεύμα στα διαλείμματα του Συνεδρίου, το Δείπνο του Σαββάτου και ο φάκελος του συνέδρου.

Συμμετοχή 10€ 
Στην τιμή περιλαμβάνονται οι καφέδες-μικρό γεύμα στα διαλείμματα του Συνεδρίου, φάκελος Συνέδρου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται αφού καταθέτετε το αντίστοιχο ποσό στην ALPHA BANK στο λογαριασμό: 

ALPHA BANK : 300 00 2002 028125

IBAN: GR070 140 3000 300 00 2002 028125


(Δικαιούχος Λογαριασμού ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦ. ΑΞ-ΚΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ), γράφοντας το ονοματεπώνυμό σαςτον ΣΕΑΝ που ανήκετε (Μαγνησίας) και την αιτιολογία: συμμετοχή στο 10ο ΠΑΣΕΦΑ. 


Ενημερώστε έγκαιρα το Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας για την συμμετοχή σας και μετά καταθέστε το ποσό που θέλετε στην Τράπεζα.



Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας