Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Το Ανθρώπινο Δυναμικό του Στρατού Ξηράς

 

 To προσωπικό αποτελεί το σημαντικότερο συστατικό του Στρατού Ξηράς.
Το παρακάτω εξαιρετικό βίντεο της Κινηματογραφικής  Υπηρεσίας Στρατού, είναι αφιερωμένο στους άνδρες και τις γυναίκες, στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Στρατού Ξηράς, που συναισθανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης που επωμίζονται, εργάζονται καθημερινά σε ολόκληρο τον Ελλαδικό Χώρο, εκτελώντας στο ακέραιο την Αποστολή που τους έχει ανατεθεί, εκπαιδεύονται συνεχώς σε ρεαλιστική βάση χωρίς εκπτώσεις, συντηρούν τα μέσα  και τα οπλικά συστήματα, επιτυγχάνοντας διαθεσιμότητες πολύ υψηλότερες από τους προβλεπόμενους στόχους και ταυτόχρονα βρίσκονται εκεί που τους έχει ανάγκη το κοινωνικό σύνολο και οι Έλληνες Πολίτες.



Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Εορτασμός των Ενόπλων Δυνάμεων - Κατάθεση στεφάνου από τον ΣΕΑΝ Μαγνησίας

 
Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας με δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, παρουσία πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών της πόλης μας.

Στο μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου έγινε  επιμνημόσυνη δέηση και μετά κατάθεση στεφάνων. Από το ΣΕΑΝ Μαγνησίας συμμετείχε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. με τους κ.κ. Σιαφάκα Βασίλη Εφ. Λοχαγό (ΥΠ) και Κων/νο Καραδήμα, Εφ. Ταγματάρχη (ΠΖ) ο οποίος κατέθεσε  στεφάνι εκ μέρους του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας.


ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΌ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

 
 
 
Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου


Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας Εφ. Ταγματάρχης (ΠΖ) κ. Κων/νος Καραδήμας




 

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

21 Νοεμβρίου - Εορτάζει η Παναγιά μας & οι Ένοπλες Δυνάμεις μας

    
Εισόδια της Θεοτόκου: Τι γιορτάζουμε σήμερα 21 Νοεμβρίου

Μία από τις κυριότερες και μεγαλύτερες Θεομητορικές εορτές του έτους είναι τα Εισόδια της Θεοτόκου. Η Εκκλησία μας την τιμά στις 21 Νοεμβρίου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Η σημασία της εορτής αυτής είναι μεγάλη και ιερή. Αποτελεί την βάση και την αρχή για όλη την μετέπειτα ζωή της Θεοτόκου.

Όπως γνωρίζουμε, η Παναγία Θεοτόκος, γεννήθηκε από γονείς γηραιούς, τον Ιωακείμ και την Άννα, που είχαν παρακαλέσει με πολύ πόνο τον Θεό να τους δώσει ένα τέκνο και να το αφιερώσουν στο Ναό Του. Πραγματικά, αυτό και έκαναν. Όταν δηλαδή η Μαρία έγινε τριών ετών την έφεραν οι ίδιοι οι γονείς της στο Ναό και την παρέδωσαν στα χέρια του Ζαχαρία του ιερέα. Αυτός την αγκάλιασε, την ευλόγησε και είπε: «Εμεγάλυνε ο Κύριος το όνομά σου σε όλες τις γενεές. Με σένα θα ευλογηθούν τα έθνη και ο Κύριος θα λυτρώσει τους υιούς του Ισραήλ». Και ανέβασε την τριετή Μαρία στο εσωτερικό του θυσιαστηρίου, όπου ο Θεός την χαρίτωσε. Και ευφράνθηκε η Παναγία και με αγαλλίαση ψυχής εσκίρτησε και όλοι πνευματικά πανηγύρισαν που έμεινε στο Ναό τον Άγιο, για να αγιασθεί και να γίνει αργότερα η Μητέρα του ίδιου του Θεού.



«Σήμερον της ευδοκίας Θεού το προοίμιον, και της των ανθρώπων σωτηρίας η προκήρυξις. Εν ναώ του Θεού τρανώς η Παρθένος δείκνυται, και τον Χριστόν τοις πάσι προκαταγγέλλεται. Αυτή και ημείς μεγαλοφώνως βοήσωμεν˙ Χαίρε της οικονομίας του Κτίστου η εκπλήρωσις».

Συμμετοχή του Δ.Σ. του ΣΕΑΝ Μαγνησίας στην εκδήλωση της 1ης ΤΑΞΑΣ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Κινηματοθέατρο "ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ", την Κυριακή 20/11/2016 και ώρα 11.30 π.μ., η εκδήλωση που οργάνωσε η 1η ΤΑΞΑΣ στο πλαίσιο του εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Ύστερα από πρόσκληση του Δκτή της 1ης ΤΑΞΑΣ, τον Σύνδεσμό μας εκπροσώπησαν οι κ.κ. Σιαφάκας Β., Φώτου Β., Νάσιος Αθ. και Καραδήμας Κων/νος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Βυζαντινή χορωδία του Μουσικού Σχολείου Βόλου όπου ερμήνευσε τροπάρια της Υπεραγίας Θεοτόκου, εν όψει της εορτής της στις 21/11/2106. Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο ΑΔΦΒ και Δκτής της 1ης ΤΑΞΑΣ Ταξίαρχος κ. Ι. Μ. Παπαναγνώστου όπου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και έδωσε το στίγμα του εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνειος Οικονόμου, Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Δημητριάδος με θέμα: " Η εκκλησία στους Αγώνες του Έθνους για την Ελευθερία".

Το λόγο πήρε μετά ο καθηγητής Εφαρμοσμένης Οικονομικής, του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρ. Χρήστος Κόλλιας με θέμα:  " Οικονομία και Ένοπλες Δυνάμεις, ως παράγοντες ισχύος της χώρας".

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από την χορωδία του Μουσικού Σχολείου Βόλου.





Από αριστερά οι κ.κ. Καραδήμας Κ., Σιαφάκας Β και Φώτου Β.

Από αριστερά οι κ.κ. Νάσιος Αθ., Σιαφάκας Β. και Φώτου Β.


Η χορωδία βυζαντινής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βόλου

Ο ΑΔΦΒ και Δκτής 1ης ΤΑΞΑΣ Ταξίαρχος κ. Ι.Μ. Παπαναγνώστου

Ο Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνειος Οικονόμου

Η χορωδία και ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Βόλου

 
 
 

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Πραγματοποίηση ομιλιών από μέλη του ΣΕΑΝ Μαγνησίας


Στις 9/11/2106 και ώρα 18.30 στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Βόλου πραγματοποιήθηκαν δύο ομιλίες από μέλη του Συνδέσμου μας και συγκεκριμένα από τους κ.κ. Αβραμίδη Κυριάκο, ορθοπαιδικό χειρουργό, Α΄ επιμελητή του Γ.Ν. Λάρισας με θέμα "Παθήσεις του ώμου-Αντιμετώπιση -  Θεραπεία" και  Πούλιο Χρήστο, Δικηγόρο παρ' Αρείω Πάγω, με θέμα : "Διαμεσολάβηση:Ένας νέος θεσμός  εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών και τα πλεονεκτήματά του". Ακροατές ήταν μέλη του Συνδέσμου μας καθώς και εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το παρών έδωσε επίσης ο Υποδιοικητής της 32 ΤΑΞΠΝ Σχης (ΠΖ) κ. Καπραβέλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς Υποστράτηγος (Ο) κ. Γκουζής Αθανάσιος.
Και οι δύο ομιλητές ανέπτυξαν αναλυτικά και με πολύ παραστατικό και διαδραστικό τρόπο την εισήγησή τους και απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις που τους υπέβαλαν οι παρευρισκόμενοι.
Τέλος ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Μαγνησίας Εφ Τχης(ΠΖ) κ. Κων/νος Καραδήμας ευχαρίστησε θερμά τους ομιλητές για την παρουσίαση των επιστημονικών αυτών διαλέξεων όχι μόνο στα μέλη του Συνδέσμου μας αλλά και στους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων της περιοχής μας.
Τους απένειμε δε το χρυσό μετάλλιο του Συνδέσμου μας μετ' επαίνου για την πολύτιμη βοήθεια, συμπαράσταση στο έργο του Συνδέσμου μας (οι ίδιοι συμμετείχαν και βοήθησαν με το δικό τους τρόπο σε πολλές δραστηριότητες του Συνδέσμου, ασκήσεις, πορείες, μαθήματα Α' βοηθειών κ.α.)
Το Δ.Σ. του ΣΕΑΝ Μαγνησίας ευχαριστεί θερμά τον Διοικητή του 17 Λόχου Διαβιβάσεων της 1ης ΤΑΞΑΣ, για την άμεση ανταπόκριση και αποστολή μικροφωνικής εγκατάστασης για τις ανάγκες των ομιλιών στη ΛΑΦ Βόλου, το προσωπικό της ΛΑΦ Βόλου για την παραδειγματική υποστήριξη και οργάνωση της αίθουσας καθώς το Δ.Σ και τα μέλη μας για την παρουσία τους στην παραπάνω εκδήλωση.





Ο ορθοπαιδικός χειρουργός κ. Κυριάκος Αβραμίδης, Εφ. Λοχαγός (ΥΓ) 








Ο κ. Αβραμίδης Κ., ορθοπαιδικός χειρουργός, κατά την διάρκεια της ομιλίας του


Ο Υποστράτηγος (Ο) κ. Αθ. Γκουζής βραβεύει τον κ. Πούλιο Χρήστο, δικηγόρο, Εφ. Λοχαγό (Σ)

Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Μαγνησίας κ. Κ. Καραδήμας βραβεύει τον κ. Αβραμίδη Κ. ορθοπαιδικό χεορουργό, Εφ. Λγό(ΥΓ)







Από την ομιλία του δικηγόρου κ. Χρήστου Πούλιου, Εφ. Λγού (Σ)





Ο κ. Χρήστος Πούλιος, δικηγόρος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του




Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Εκδήλωση - Ομιλίες του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας στη Λ.Α.Φ. Βόλου

 
 
 
 
 
Προσκαλούμε τα μέλη μας καθώς και τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων να παρακολουθήσουν την εκδήλωση αυτή. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.


 

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Πραγματοποίηση 4ης Μουσικής Βραδιάς του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας - Αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο


Πραγματοποιήθηκε στις 2-11-2016 και ώρα 20.00 στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Βόλου με μεγάλη επιτυχία η 4η κατά σειρά Μουσική Βραδιά που οργάνωσε ο Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας και ήταν αφιερωμένη στην επέτειο της 28ης  Οκτωβρίου 1940 και συγκεκριμένα στην τραγουδίστρια του έπους του '40 Σοφίας Βέμπο.
Μέσα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της ΛΑΦ Βόλου από μέλη του ΣΕΑΝ με τις οικογένειές τους, τα χορωδιακά & ορχηστρικά τμήματα υπό την διεύθυνση της Κας Αγγελικής Κοντοπούλου, του κ. Κων/νου Βαϊνά  και την ορχήστρα της ερμήνευσαν πολλά από τα αξέχαστα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο και εξιστορώντας αρκετά δοκίμια από τα γεγονότα του έπους του '40 και ειδικότερα αυτά που αναφέρονταν στους εφέδρους αξιωματικούς που έδωσαν το αίμα τους στα βουνά της Β. Ηπείρου.
Η χορωδία ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία τα τραγούδια της, που μαζί με την συνοδεία δύο ακορντεόν συγκίνησαν το κοινό.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφ. Τχης(ΠΖ) κ. Καραδήμας Κων/νος ευχαρίστησε την κα Κοντοπούλου Αγγελική που για 4η συνεχή φορά οργάνωσε την μουσική αυτή βραδιά και της απένειμε το χρυσό μετάλλιο του Συνδέσμου μετ' επαίνου για την ανιδιοτελή της προσφορά προς το Σύνδεσμό μας.
Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με αξέχαστους λαϊκούς συνθέτες. Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να δειπνήσουν με τα εδέσματα που ετοίμασαν με πολλή φροντίδα και μεράκι ο Σεφ της ΛΑΦ κ. Μπέκας Κων/νος με τους βοηθούς και τους οπλίτες που επέδειξαν ιδιαίτερη ευγένεια επαγγελματική συμπεριφορά και την αμέριστη φροντίδα και επίβλεψη του μόνιμου προσωπικού της Λέσχης τους οποίους το Δ.Σ. του ΣΕΑΝ ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη συμπαράσταση, φροντίδα & άρτια οργάνωση ώστε να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η μουσική αυτή βραδιά.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο μέλος του ΣΕΑΝ Μαγνησίας κ. Γεώργιο Χαραλάμπους που με πολύ μεράκι και όρεξη μας ετοίμασε το παρακάτω βίντεο και το έστειλε στο Σύνδεσμό μας για αρχείο και προβολή στην ιστοσελίδα μας. Το Δ.Σ. τον ευχαριστεί θερμά.









Οι κ.κ. Βασίλειος Φώτου μέλος του Δ.Σ , Οικονομίδης Κ. και Ι. Αθανασιάδης

Το καλωσόρισμα του Προέδρου μας και το άνοιγμα της εκδήλωσης που ήταν αφιερωμένο στην Σοφία Βέμπο και τους πεσόντες εφέδρους αξιωματικούς στον πόλεμο του 1940


Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Μαγνησίας κ. Κων/νος Καραδήμας απονέμει το χρυσό μετάλλιο του Συνδέσμου, μετ' επαίνου στην κα Κοντοπούλου Αγγελική 






Ο κ. Βαϊνάς Κώστας στο ακορντεόν

Η κα Κοντοπούλου Αγγελική με την χορωδία της στο βάθος και την ορχήστρα που την συνόδευε

Κατάμεστη η αίθουσα στη ΛΑΦ Βόλου από μέλη του ΣΕΑΝ με τις οικογένειές τους

Οι κ.κ. Χρόνης Αλέξανδρος και Γεώργιος Χαραλάμπους μέλη του ΣΕΑΝ αντάμωσαν μετά από 55 χρόνια 
και η συγκίνηση και χαρά απερίγραπτη