Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Kάναμε «touch and go»....στο τουρκικό αεροδρόμιο!

...Και σπάνε τον ήχο πάνω απο τα Τούρκικα Τζαμιά !

Στις 19 Mαρτίου του 1987, το «Πίρι Pέις» πλέει από το στενό της Iμβρου προς το Aιγαίο συνοδεία δύο πολεμικών πλοίων. Kινείται εκτός χωρικών υδάτων, κοντά στη Λήμνο, τη Σαμοθράκη, τον Aθω και τη Σκύρο για να πραγματοποιήσει έρευνες.Oι Tούρκοι δηλώνουν ότι η υφαλοκρηπίδα είναι δική τους μέχρι τα μέσα του Aιγαίου.

O Aνδρέας Παπανδρέου αποφασίζει ότι «θα αντιδράσουμε δυναμικά». O τουρκικός στόλος συγκεντρώνεται στον Eύξεινο Πόντο. Hταν ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Mαρτίου.Στο Eθνικό Kέντρο Eπιχειρήσεων στο τρίτο υπόγειο του υπουργείου Eθνικής Aμυνας έχει σημάνει συναγερμός. Aποφασίζεται κινητοποίηση όλων των δυνάμεων. Στα νησιά και στη Θράκη διατάσσεται γενική επιστράτευση. O ελληνικός στόλος έσπευσε στις επίμαχες θαλάσσιες περιοχές. Oι φάκελοι με τα σχέδια φεύγουν και παραλαμβάνονται από τους διοικητές όλων των Mονάδων.

«Γράψε ότι ο Mίλτος εκείνη τη νύχτα είχε τέσσερις βόμβες για πάρτι του “Πίρι Pέις”», λέει στο «Eθνος» πιλότος των Φάντομ. «Nα το γράψεις. Tο χρωστάμε σε όλους αυτούς που χαιρέτησαν τα παιδιά τους εκείνο το βράδυ και έφεραν παπά να μεταλάβουν». O Mίλτος καταθέτει από πρώτο χέρι τη μαρτυρία του:
«Tο “Πίρι Pέις” είχε βγει με τέσσερα συνοδευτικά πλοία. H Πολεμική Αεροπορία είχε σχεδιάσει αποστολή με 70 αεροσκάφη. H σχεδίαση είχε γίνει από τον αρχηγό ATA. Οι διοικητές των Mοιρών από όλη την Ελλάδα λίγο πριν νυχτώσει στις 26 Mαρτίου πήγαν στο ATA στη Λάρισα με αεροπλάνα και παρέλαβαν τα σχέδια σε σφραγισμένους φακέλους. Στις έξι το πρωί θα βυθίζαμε τον στολίσκο. Το KYΣEA το είχε εγκρίνει. Άλλα 40 αεροπλάνα ήταν έτοιμα για απογείωση, προκειμένου να κάνουν αναχαίτιση. Για εμάς ήταν πόλεμος, το είχαμε πάρει απόφαση.

Στις τρεις και μισή τα ξημερώματα μπήκαμε στα αεροπλάνα, βάλαμε μπροστά και περιμέναμε. Ήμασταν δεμένοι στο κόκπιτ και δεν μιλούσαμε. Δεν είχαμε καρδιοχτύπι, απλά δεν μιλούσαμε. Ήμασταν πολύ ήρεμοι. Λέγαμε, επιτέλους, ας γίνει. Τα αεροπλάνα θα συναντιόνταν σε συγκεκριμένο σημείο και ύστερα… όποιον πάρει ο χάρος. Σε 2,5 λεπτά θα τελείωναν όλα. Αν απογειωνόμασταν, δεν υπήρχε επιστροφή. Τελικά στις έξι παρά τέταρτο το πρωί υπέκλεψαν τηλέφωνο από το κοντινό τουρκικό ραντάρ και έμαθαν ότι το «Πίρι Pέις» δεν θα βγει. Στις έξι και τέταρτο μας είπαν ότι όλα είχαν τελειώσει». Το «Πίρι Pέις» δεν βγήκε από τον Kόλπο του Ξηρού. Tα πράγματα έδειχναν ότι είχαν ηρεμήσει. O Ανδρέας Παπανδρέου εξέφρασε «συγκρατημένη αισιοδοξία». Mια εβδομάδα μετά την κρίση, δεν πετούσε τίποτε στον εναέριο χώρο.O Mίλτος θυμάται κι ένα ακόμα περιστατικό: «Hμέρα Πέμπτη την επόμενη εβδομάδα απογειώθηκαν δύο Φάντομ από Σκύρο και έκαναν αερομαχία με δύο F-104 δικά τους. Kυβερνήτες ο Γιάννης κι εγώ. Tους “σκίσαμε” και επειδή έμειναν από καύσιμα πήγαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Tσίλι της Σμύρνης στα τουρκικά παράλια. O Γιάννης μού φώναξε να ακολουθήσω. Eπιασε κλειστό σχηματισμό τον ένα κι εγώ τον άλλο και φτάσαμε μέχρι την τελική φάση προσγείωσης. Kάναμε «touch and go» (άγγιγμα και απογείωση) στο τουρκικό αεροδρόμιο! Aμέσως φύγαμε, περάσαμε χαμηλά από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου και σηκώθηκε όλη η αεροπορία τους να μας κυνηγήσει. Tο ραντάρ της Mυκόνου φώναζε σαν τρελό. Hταν ο Θύμιος που κατάλαβε τι έγινε. Tότε πετάξαμε υπερηχητικά από όλα τα χωριά τους. Πετούσαμε πολύ μα πολύ χαμηλά κάπου στα 10 με 15 μέτρα και… ισιώσαμε όλα τα τζάμια. Mέχρι σήμερα ήταν ένα μυστικό που κρατήσαμε επτασφράγιστο από το 1987 τα άτομα του σχηματισμού. Eχουν περάσει χρόνια, μπορείς να το γράψεις».
Τότε που  οι Αξιωματικοί έγραφαν στα αρx......  τους τον τσαμπουκά των Τούρκων !

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

αφιερομένο στον Αντιπρόεδρο μας εφ.ιλαρχο Ελευθέριο Λάμπρου

αναπαράστασης του δρομολογίου



Φέτος συμπληρώνονται τα 70 χρόνια απο την ημερομηνία ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου. Μιά ενέργεια, σταθμό στην Νεότερη Ιστορία του Ελληνικού λαού, αλλά και στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ιστορία. Μάλιστα, ακόμα και ο ίδιος ο Winston Churchill την χαρακτήρισε ως “την σπουδαιότερη μέχρι εκείνη την στιγμή αλλά και μια από τις σπουδαιότερες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου”.

Η επιχείρηση της ανατίναξης της γέφυρας με την κωδική ονομασία «Harling» κατάφερε να ενώσει, για μία και μόνη φορά, τις δύο βασικές αντιμαχόμενες αντιστασιακές οργανώσεις του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ στην υποστήριξη κλιμακίου άγγλων και ενός έλληνα σαμποτέρ που είχαν έρθει στην Ελλάδα με σκοπό να καθυστερήσουν, μέσω δολιοφθοράς, την βασική οδό ανεφοδιασμού των Γερμανικών Δυνάμεων της Βορείου Αφρικής μέσω του Λιμανιού του Πειραιά (περί το 80% των προμηθειών του Erwin Rommel χρησιμοποιούσε αυτό το δρομολόγιο)

Με την επιτυχία της η αποστολή όχι μόνο κατάφερε να γίνει γνωστή και να εξοργίσει τον κατακτητή, αφού πέτυχε τον βασικό της σκοπό που ήταν η διακοπή ανεφοδιασμού μιας και την εποχή εκείνη υπολογίζεται ότι πάνω 50 τραίνα ανεφοδιασμού έφταναν στο λιμάνι του Πειραιά , αλλά παράλληλα κατάφερε να αναπτερώσει το ηθικό του επί 18 μήνες δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού κάτω από την Γερμανο-Ιταλική κατοχή αλλά και να αποτελέσει έμπνευση και για άλλα αντιστασιακά ρεύματα σε όλη την Ευρώπη.

Η επιχείρηση του Γοργοποτάμου (Operation Harling) μαζί με την επιχείρηση για το Βαρύ Υδωρ στο εργοστάσιο της ‘NORSK HYDRO’ (Operation Gunnerside) θεωρούνται ως οι πιο γνωστές της εποχής.
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Πεζοναυτών θέλοντας να τιμήσει αυτή την ενέργεια που ένωσε όλους του Έλληνες κάτω από έναν κοινό εθνικό σκοπό διοργανώνει:
Διήμερη πορεία μετά φόρτου, αναπαράστασης του δρομολογίου της επιχείρησης Γοργοπόταμος 19- 21 Απριλίου 2013

εθελοντική θεωρητική Βολή

                                                 εθελοντική θεωρητική Βολή

                                                                              
                                                                   Ανακοινώνουμε
ότι το Σάββατο 1/12/2012 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική Θεωρητική Βολή με εκπαιδευτή , συνάδελφο εφ.Ανθυπολοχαγό των Ειδικών Δυνάμεων (Ο.Υ.Κ).Η εκπαίδευση θα λάβει χώρα στο σκοπευτήριο της περιοχής "ΚΑΖΑΝΑΚΙ"με λύση αρμολόγηση και σκόπευση φορητών όπλων.   Ω  12.00 

"Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι"

"Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι" Πολλούς μύθους περί τουρκισμού κατέρριψε στην παρουσίαση του βιβλίου του στο "Βελλίδειο" ο Στρατηγός Φράγκος.Video


Η παρουσίαση του βιβλίου του Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη, πρώην υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και Αρχηγού ΓΕΣ, το βράδυ της Δευτέρας 26ης Νοεμβρίου, στο κατάμεστο "Βελλίδειο" συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονικής, κατέρριψε πολλούς μύθους του επιχειρούμενου "τουρκισμού" της ανερμάτιστης προπαγάνδας που επιχειρεί η Άγκυρα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Μύθος φυσικά που ελλείψει σοβαρής αντιμετώπισης από το ανύπαρκτο ελληνικό κράτος συνεχώς διαβρώνει την ιστορική πραγματικότητα. Η οποία είναι μια και αμείλικτη και την παρουσιάζει στο βιβλίο του ο Στρατηγός. Το 94% του σημερινού πληθυσμού της Τουρκίας δεν έχει τουρκικό DNA.  Ο προπάππους του Ταγίπ Ερντογάν είχε το επίθετο Μπακάκογλου, εχθρός δηλαδή των Τούρκων και πολέμησε στο πλευρό των Ρώσων, στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο! Ο Στρατηγός στην 30λεπτη ομιλία του, την οποία θα παρακολουθήσετε στο video που σας δίνουμε είπε πολλά πράγματα. Και για τον Μπουτάρη και για τη Ρεπούση. Και φυσικά για τη σημερινή τηλεοπτική πραγματικότητα στην Ελλάδα, η οποία προπαγανδίζει τηλεοπτικές χυδαιότητες, όπως αυτή του "Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή".  "Υπήρξε ο μεγαλύτερος σφαγέας των χριστιανών" είπε ο κ. Φράγκος. Έχεις δίκαιο  Στρατηγέ. Ότι δεν μπόρεσε να μας κάνει 400 χρόνια σκλαβιάς, το κατόρθωσε το έρημο το χαζοκούτι. Δείτε το video και φωτογραφίες, αλλά και διαβάστε τα όσα σταχυολογήσαμε από την ομιλία του κ. Φράγκου Φραγκούλη στο YOUTUBE.

Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων, στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο


ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ



Τι είναι το Διακλαδικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας ΕΔ;

Είναι μια δομή παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας, χωρίς την απομάκρυνση των δικαιούχων της κοινότητας από το φυσικό και κοινωνικό τους περιβάλλον, χωρίς δηλαδή να πραγματοποιείται νοσηλεία.
Στοχεύει στο να προσεγγίζει τους δικαιούχους, παρέχοντας πληροφόρηση και υποστήριξη.
Παρέχει ιδιαίτερη μέριμνα σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, όπως οι οικογένειες των στρατιωτικών, οι στρατιώτες-ναύτες-σμηνίτες και οι στρατιωτικοί που αναχωρούν για πολύμηνη αποστολή εκτός Ελλάδας.

Ποια είναι η φιλοσοφία του Διακλαδικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας ΕΔ;

Να κινητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τους δικαιούχους, ώστε να αναγνωρίζουν και να συμβάλουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση των ψυχολογικών προβλημάτων.
Η φιλοσοφία του διαφοροποιείται από την κλασσική αντιμετώπιση της ψυχοκοινωνικής δυσκολίας, η οποία θέλει το άτομο παθητικό δέκτη ιατρικών οδηγιών, αλλά εστιάζει στην ενεργό κινητοποίηση και συμμετοχή.

Ποιοι είναι οι στόχοι του  Διακλαδικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας ΕΔ;

  • Πρόληψη των ψυχικών νοσημάτων και αποστηγματισμός της ψυχικής νόσου
  • Θεραπεία και αποκατάσταση
  • Πρόληψη και αντιμετώπιση ακραίων εκδηλώσεων της συμπεριφοράς (αυτοκτονία, βιαιότητα, κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών) στο στρατιωτικό, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον
  • Υποβοήθηση των στρατευσίμων στην ομαλή προσαρμογή και ολοκλήρωση της θητείας τους
  • Υποστήριξη των οικογενειών του εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικού προσωπικού και πολιτικών υπαλλήλων του ΥΠΕΘΑ
  • Πρόληψη και διαχείριση του καθημερινού στρες
  • Πρόληψη και διαχείριση εργασιακού στρες
  • Διαχείριση στρες οφειλόμενου σε ψυχικά τραυματικό γεγονός
  • Πρόληψη και διαχείριση στρες οφειλόμενου σε στρατιωτικές επιχειρήσεις

Ποια τμήματα διαθέτει;

  • Πρόληψης
  • Θεραπείας-Αποκατάστασης
  • Εκπαίδευσης-Έρευνας
  • Επιχειρησιακής Ψυχικής Υγείας
  • Επιλογής προσωπικού

Τι είδους υπηρεσίες παρέχονται στο Διακλαδικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας ΕΔ;

  • Λειτουργία σε 24ωρη βάση και στις 365 ημέρες του έτους της τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης, στην οποία το άτομο έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει εμπιστευτικά με εξειδικευμένο προσωπικό ψυχικής υγείας για την αντιμετώπιση κρίσεων, ιδίως σε άτομα που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 8001145551-2-3 χωρίς χρέωση από σταθερό    τηλέφωνο και 2108105068, 2105574121 με αστική χρέωση

  • Συμβουλευτική Διοικήσεων για χειρισμό ειδικών περιστατικών και καταστάσεων
  • Πρόγραμμα πρόληψης και διαχείρισης εργασιακού στρες και επιχειρησιακού στρες
  • Εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις στο προσωπικό ΕΔ με στόχο την ευαισθητοποίηση, πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας
  • Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία
  • Ψυχιατρική παρακολούθηση ενηλίκων
Εξειδικευμένα τμήματα:
  • Ιατρείο διαταραχών πρόσληψης τροφής (ψυχογενής ανορεξία, βουλιμία)
  • Γραφείο συμβουλευτικής των εξαρτήσεων (ναρκωτικές ουσίες, κάπνισμα, διαδίκτυο, αλκοόλ κ.α.)
  • Ιατρείο σεξουαλικών διαταραχών
  • Ιατρείο παρέμβασης σε δυνητικά ψυχικά τραυματικά γεγονότα (μετατραυματικής διαταραχής του στρες)

Ποιες δράσεις προγραμματίζονται για το άμεσο μέλλον;

  • Εντατικοποίηση της εκπαίδευσης στρατιωτικού προσωπικού (μόνιμα στελέχη, εκπαιδευτές, σπουδαστές στρατιωτικών σχολών)
  • Εκπαίδευση στελεχών ψυχικής υγείας ΕΔ
  • Παροχή στην Ελληνική Πολιτεία ομάδας εξειδικευμένου προσωπικού για την αντιμετώπιση των ψυχικών επιπτώσεων καταστροφικών γεγονότων (φυσικές καταστροφές, μαζικό ατύχημα κλπ)
  • Λειτουργία Κέντρου Ημέρας για εξωνοσοκομειακή ή σε συνέχεια νοσηλείας θεραπεία, με στόχο την επαναπροσαρμογή και ανάκτηση της λειτουργικότητας και των κοινωνικών δεξιοτήτων των ψυχικά πασχόντων και την πρόληψη υποτροπών, όπου θα φιλοξενούν και απασχολούν άτομα ως το μεσημέρι.
Στο Κέντρο Ημέρας θα πραγματοποιούνται ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις, ψυχαγωγικές και δημιουργικές δραστηριότητες και σύντομη προσωρινή φιλοξενία εφόσον απαιτηθεί .
  • Παρεμβάσεις σε ευαίσθητες ομάδες προσωπικού ΕΔ που δέχονται αυξημένη ψυχική καταπόνηση
  • Εντατικοποίηση της ενασχόλησης με την Ψυχολογία Μάχης
  • Τηλεψυχιατρική και συμβουλευτική μέσω διαδικτύου με προγραμματισμένα ραντεβού.
  • Λειτουργία εξειδικευμένου κέντρου μελέτης και εφαρμογής συστημάτων επιλογής στρατιωτικού προσωπικού.
  • Έρευνα σε θέματα στρατιωτικής ψυχικής υγείας
  • Εξειδικευμένο γραφείο συμβουλευτικής των εξαρτήσεων

Ποιοί στελεχώνουν το Διακλαδικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας ΕΔ;

Προσωπικό ψυχικής υγείας και των τριών Κλάδων ΕΔ ψυχίατροι, ψυχολόγοι, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί. Το κέντρο δέχεται και εκπαιδεύει εθελοντές σε συγκεκριμένα τμήματα.

Ποιοι είναι δικαιούχοι των υπηρεσιών του;

  • Εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό ΕΔ (μόνιμο και στρατευμένης θητείας)
  • Εν αποστρατεία μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό
  • Πολιτικοί υπάλληλοι ΥΠΕΘΑ
  • Συνταξιούχοι πολιτικοί υπάλληλοι ΥΠΕΘΑ
  • Μέλη των οικογενειών των ανωτέρω κατηγοριών
και γενικά δικαιούχοι νοσηλείας των Ε.Δ.

Πού βρίσκεται το  Διακλαδικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής ΕΔ και πώς είναι προσβάσιμο;

  • Εδράζει στο 414 ΣΝΕΝ, Ταξιάρχου Βέλλιου 6, Παλαιά Πεντέλη.
  • Η πρόσβαση με ΜΜΜ πραγματοποιείται με τις λεωφορειακές γραμμές 460 και 461 από το σταθμό μετρό Χαλανδρίου και τη γραμμή λεωφορείου 446 από το σταθμό ηλεκτρικού Αμαρουσίου.

Σε ποιά τηλέφωνα μπορούν να επικοινωνούν οι δικαιούχοι για προγραμματισμό ραντεβού και περισσότερες πληροφορίες;

8001145551-2-3  χωρίς χρέωση από σταθερό τηλέφωνο
2108105068 και 2105574121 με αστική χρέωση





Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Επίσκεψη στη Σ.Μ.Υ 25 11 2012

Από την επίσκεψη στη ΣΜΥ




στη Λέσχη25-11-2012



                           
   εκ μέρους του ΣΕΑΝ Μαγνησίας



     ΕΠΑΙΝΟΣ στο ΣΕΑΝ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ για την συμμετοχή.

ΕΠΑΙΝΟΣ για την ποιότητα παροχής υπηρεσιώνστη ΛΑΦ Τρικάλων .Μπράβο σας .
 Με ευχαριστίες στην υπέυθηνο Αξιωματικο της Λέσχης.
                                

Επίσκεψη Μετέωρα και Σ.Μ.Υ

              25-11-2012   με επιτυχία πραγματοποιήσαμε την προγραμματισμένη
                                                          επίσκεψη μας .
       ολοι μαζί. ΣΕΑΝ  Μαγνησίας  και το ΔΣ του ΣΕΑΝ Καρδίτσης  με φόντο τη Ι.Μονή

                                  με χαμόγελο και φοντο τους βράχους ..
εμπρός απο την είσοδο

    στο Μουσείο ‘‘ΚΕΛΑΡΙ‘‘
     ομορφα χαμόγελα...
Μέσα στο πέρασμα ..

      στο αρχονταρίκι της Μονής
   Ο Επαινος για τον Πρό-Ηγούμενο π.Αθανάσιο   και τοδώρο μας ,  μικρό εγκόλπιο του ‘‘Σωτήρος Χριστού‘‘ σε ασημένια βάση.
                                                    συνέχεια με φωτο απο την Λ.Α.Φ.Τρικάλων

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012







 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Ο Σύνδεσμος μας κάθε ΠΕΜΠΤΗ απο 13.00-14.00 εχει  εβδομαδιαία Εκπομπή 
με τίτλο ‘‘Εφεδρος εν Δράση‘‘ στους 104.00FM 


στο διαδύκτιο θα μας ακούτε στο www.I.M.D Radio .gr  tel . 24210  93581 





Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

το Διοικητικό μας Συμβούλιο ευχαριστεί  δημόσια τους επιχειρηματίες , Ηλία Μαντούδη, Χρήστο Τσιτσιγιάννη και  Ιωάννη Ασδεράκη για την συνεχή υποστήριξη των δράσεων μας .





Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

15-11-2012 ΑΣΚΗΣΗ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ

Ο Σύνδεσμος μας παρ όν στην άσκηση ΜΈΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΆΤΩΝ .....
ΤΑΜΣ‘‘ ΑΣΤΡΑΠΗ‘‘  

Η Δύναμη του    Έλληνα   Πεζοναύτη




ΤΑΚΤΙΚΌΣ ΑΓΏΝΑΣ    ‘‘ΚΑTΑΛΥΨΗ  ΥΨΩΜΆΤΩΝ ΜΕ ΔΎΝΑΜΗ ΛΟΧΟΥ‘‘


ο εφ.Λοχαγός Αθ.Μπάτης 
Γραμμή εξόρμησης
ο πρόεδρος μας αναφέρετε στο στρατηγό και Σωματάρχη ...

οι στόχοι και τα υψώματα .
ανταλλαγή ανανμηστικών 


Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ευχαριστίες




Ενημερωθείτε για τα Νέα Προγράμματα της ΑΧΑ


ΙΩΛΚΟΥ 5 ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

ΤΗΛ. 24210-21146, 6944265353

 
το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΑΝ  Μαγνησίας εκφράζει τις ευχαριστίες της ,πρός   τον συνάδελφο εφ. Αξιωματικο κο Φιλίππου και την επιχείρηση του για την οικονομική υποστήριξη των δράσεων του Συνδέσμου μας.

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Μνημόσινο για τη Λήξη του Α.Παγκοσμίου Πολέμου






Με συνέπειαστον προγραμματισμο μας ,
το Διοικητικό μας συμβούλιο και οι Επιτροπές των μελών μας διοργάνωσαν το ""μνημόσυνο λήξης του Α Παγκόσμιου Πολέμου" .Η Ελληνική παρουσία με 300000χιλ.στρατιώτες έγγραψε σελίδες δόξης .Στόχος της εφετινής χρονιάς είναι η διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων μνήμης .   Μνήμης από εμάς ,για τις νέες γενιές και τους Πατριδοκάπηλους ;ή επιλήσμονες  της Ιστορίας του Έθνους.


Ο εκπρόσωπος του Αν.Διοικητού φρουράς Βόλου ταξιάρχου κ. Β.Δήμο και ο εκπρόσωπος της 32ΤΑΞΥΠ ΠΖ ταξιάρχου κ. Χρίστου Σίμου

ο ομιλητής μας εά στρατηγός κος Ιωάννης Τουρναβίτης





ο κος Νικόλαος Παππάς (σαλπιγκτής)
Η δύναμη απόδοσης τιμών η Ελληνική ελπίδα μας

        Κλείνοντας την εκδήλωση μας  , ο πρόεδρος μας εκ μερους του Διοικητικού μας συμβουλίου υπενθύμισε ότι η επιτυχία της συγκεκριμένης εκδήλωσης είχε συλλογικό χαρακτήρα.Ευχαριστίες απέδωσε :
        στον Ανώτερο Δκτη Φρουράς Βόλου
        στον Δκτη της 32 ΤΑΞΥΠ   ΠΖ
        στον κ.Παύλο  Μαβίδη και στην φιλαρμονική Δήμου Βόλου
        Στον εκπ΄ροσωπο του Μητροπολίτου μας π.Παναγιώτη  Κολοφωτιάς
        Στον ιερέα του κοιμητηρίου π.Αλέξανδρο  Σαγάνη
        Στον ιερέα π.Γεώργιο Αναγνωστούλη(τ.Γραμματέα του Συνδέσμου μας)
        Στον στρατηγό μας κ.Ιωάννη Τουρναβίτη
        Στην Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ν.Μαγνησίας
        Στην Ένωση Βατραχανθρώπων (ΟΥΚ)με έδρα την Θεσσαλονίκη
       Στον κ-Δημήτριο Κατσέμη εκπρόσωπο του Ρ.Ο Βόλου ‘‘ΑΡΓΩ‘‘
       Στόν κ.Αντώνιο Ζιούρα  εκπρόσωπο του Ρ.Ο Βόλου ‘‘Κενταυρο‘‘
       Στόν κ.Απόστολο Βαιόπουλο  πρόεδρο του HJ 12 AHEPA Βόλου.
       Στην Ένωση Αποστράτων στρατού Ξηράς Ν.Μαγνησίας
       Στην Ένωση Αποστράτων Αεροπορίας Ν.Μαγνησίας
       Στα μέλη και στους φίλους που παρευρέθηκαν μαζί μας .

                                                                                             για το Δ.Σ
                                                                                Βασίλειος Φώτου  Μέλος ΔΣ
                                                                                    εφ. Υπολοχαγός (ΠΖ)